HP Deskjet 2054a - drajveri
Moderator/ica: Moderatori/ce
HP Deskjet 2054a - drajveri
Pozdrav, imam problem sa printerom neće da ga prepozna opensuse. Probao sam tražiti po googleu ali ništa. Da li se može nekako to riješiti?
Re: HP Deskjet 2054a - drajveri
izgleda da 2054a još nije podržan od strane HPLIP-a.
Deskjet 2050 jest, ali ovaj model izgleda da nije.
Deskjet 2050 jest, ali ovaj model izgleda da nije.
Da, vidio sam to. Da li to znači da ga i neće biti ili da malo sačekam jer ne isplati mi se baš mijenjati printer?
Ne znam koliko je ovaj model nov, ali iskreno bi me čudilo da ga HP ne stavi pod HPLIP podršku.marijan je napisao/la:Da, vidio sam to. Da li to znači da ga i neće biti ili da malo sačekam jer ne isplati mi se baš mijenjati printer?
No, ukoliko se radi o već starijem modelu printera onda postoji veća šansa da ga iz nekog razloga niti ne podrže.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Printer je star 3 godine pa vjerovatno ni neće staviti podršku. Vidjet ću za koji mjesec pa možda kupim drugi, ali ovaj mi je najviše radi skenera.
Hvala u svakom slučaju na pomoći.
Hvala u svakom slučaju na pomoći.
Dakle, idući puta obavezno pogledati u bazu da li je printer podržan pod Linuxom.
Ali me fakat čudi da su ovog izostavili, a model 2050 je uredno podržan??
Ali me fakat čudi da su ovog izostavili, a model 2050 je uredno podržan??
- holden
- Spol: M
Meni je i to bilo čudno kad sam gledao na openprinting podržane printere, i bilo je tako primera gde stariji nije podržan, a nešto noviji model jeste. Mislim da su Canoni bili u pitanju, ali nisam siguran,
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš