OVo je do sada definitivno najbolje rješenje za Firefox-ov AustralisCooleech je napisao/la:Moj fix za novi firefox je dodavanje --ignore firefox parametra pacmanu:
Jučer sam imao prilike isprobati novi ff. Australis je ružan i nema niti pola opcija koje je imao prije (npr. prebacivanje botuna za refresh i stop na LIJEVU stranu, do strelica za back i forward).
Ovo riješava problem na Archu i Arch-based sustavima.
[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
S obzirom da Firefox nisam dugo koristio svakodnevno, meni ova promjena ne smeta. Instalirao sam "Noia Fox" temu i sve mi odgovara, lijepo izgleda i ne vuče se kao prije. Polako ali sigurno ga sve više koristim. Tko bi rekao da se LISICA I PATKA mogu tako dobro slagati.
Pozz
Pozz
Ok i što sad?
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
FF 30 napokon će integrirati Gstreamer 1.0 i društvene mreže... Očito je vrijeme da se krenem razmišljati o ovom pregledniku...
http://news.softpedia.com/news/Firefox- ... 1122.shtml
http://news.softpedia.com/news/Firefox- ... 1122.shtml
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- vision
- Spol: ♂
ni ff nije više imun, treba pratiti trend.
Provaj QupZilla?
Provaj QupZilla?
- calisto053
- Moderator
Tredn? Kakav trend?! Idiotiziranja sucelja i razvoja ocito...
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- vision
- Spol: ♂
Ma ja, zašto se razlikovati od popularnih. Ako se većini ovo sviđa zašto ne napraviti tako, a ako meni, tebi i još nekima smeta - što ti je to? Alternativa ti je nađeš nešto drugo (što ti odgovara) ili ga koristi takav kakav je i
.
Da li će Iceweasel istim koracima?
Da li će Iceweasel istim koracima?
I Iceweasel istim koracima imam ga ....
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
grozno što rade od dobrog browsera. Jadno je su spali na kopiranje chroma... Ja još ne odustajem od njega, ali uskoro bi mogao u potragu za novim open source browserom. A kakav su market share imali prije par godina...
- calisto053
- Moderator
Mozilla će inplementirati DRM u HTML5. Popustila je pritiscima vlasničkih kompanija (MS, Adobe, Apple, Amazon i sl.) u uvodi vlasnički software koji sprječava kopiranje vlasničkog sadržaja.
Pretužno, Mozilla...
O tome se i ranije pisalo na naslovnici.
http://news.softpedia.com/news/With-No- ... 2270.shtml
Pretužno, Mozilla...
...browsers must provide users with a way to watch videos. Due to a push from content owners, more specifically film and TV studios, technical mechanisms must be set up to prevent people from copying the videos, something that’s called “DRM.” Browser creators are finding themselves in a tight spot to implement DRM or studios will no longer allow their content to be viewed through a specific browser.
(...)
Mozilla explains that it has considered not implementing the new DRM, but video is such an important aspect of online life and a browser that doesn’t enable video is a flawed product.
Firefox users will be able to decide for themselves whether to activate the DRM implementation or to leave it off and not watch DRM controlled content.
The organization will join forces with Adobe to implement the change. “Mozilla will be adding a way to integrate Adobe Access DRM technology for video and audio into Firefox, via a common specification called Encrypted Media Extensions (EME).”
O tome se i ranije pisalo na naslovnici.
http://news.softpedia.com/news/With-No- ... 2270.shtml
- calisto053
- Moderator
Zadnjih nekoliko dana testiram IceWeasel i IceCat paralelno s Firefoxom. Oba su derivat FF-a v24.
Dok Iceweasel dolazi predinstaliran na debianidima (stabilni IW 24.05 .deb za Wheezy preuzeti ovdje), na ubuntoidima je situacija poprilično komplicirana. Naime, potrebno je instalirati i ažurirati milijun zavisnosti, što vodi u pravi dependency hell...
Slučajno sam naletio na PPA backport za 12.04, 13.10 i 14.04:
https://launchpad.net/~dirk-computer42/ ... 2-backport
Unatoč upozorenjima o nemješanju Debian i Ubuntu repozitorija i libova, te da će IW verzija za Ubuntu 13.10 biti obrisana, meni sve savršeno radi! IW je brz, stabilan, prepoznaje sve addone i koristi FF-ov defaultni račun u ~/.mozilla/fireofx/.
Za razliku od njega, IceCat je samo potrebno preuzeti, otpakirati i pokrenuti .sh skriptu. Preglednik je kilav, ne rade svi addoni, traži brisanje prethodne sesije, keksića i chachea, te stalno me zatrpava obavjestima o SSH i web skriptama. Račun se nalazi u ~/.mozilla/icecat.
Dok Iceweasel dolazi predinstaliran na debianidima (stabilni IW 24.05 .deb za Wheezy preuzeti ovdje), na ubuntoidima je situacija poprilično komplicirana. Naime, potrebno je instalirati i ažurirati milijun zavisnosti, što vodi u pravi dependency hell...
Slučajno sam naletio na PPA backport za 12.04, 13.10 i 14.04:
http://ubuntuhandbook.org/index.php/201 ... untu-1304/sudo add-apt-repository ppa:dirk-computer42/c42-backport
sudo apt-get update; sudo apt-get install iceweasel
https://launchpad.net/~dirk-computer42/ ... 2-backport
Unatoč upozorenjima o nemješanju Debian i Ubuntu repozitorija i libova, te da će IW verzija za Ubuntu 13.10 biti obrisana, meni sve savršeno radi! IW je brz, stabilan, prepoznaje sve addone i koristi FF-ov defaultni račun u ~/.mozilla/fireofx/.
Za razliku od njega, IceCat je samo potrebno preuzeti, otpakirati i pokrenuti .sh skriptu. Preglednik je kilav, ne rade svi addoni, traži brisanje prethodne sesije, keksića i chachea, te stalno me zatrpava obavjestima o SSH i web skriptama. Račun se nalazi u ~/.mozilla/icecat.