[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vision
- Spol: ♂
Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
sve je to u redu, ali mi nije jasno što toliko tabova za youtube - može 2: ako se jedan sluša a drugi samo gleda i eventualno treći za pretragu.
@TRZALICA
64bit, 4GB RAM, i3;
@TRZALICA
64bit, 4GB RAM, i3;
Ne znam da li si mene pitao ali od ovih 20 tabova je samo jedan bio Youtube, a ovi ostali obične web stranice. Firefox 28 je zauzimao duplo manje RAM-a i to je to... Jer u međuvremenu jedino što mi se na kompu značajnije promijenilo je Firefoxvision je napisao/la:sve je to u redu, ali mi nije jasno što toliko tabova za youtube - može 2: ako se jedan sluša a drugi samo gleda i eventualno treći za pretragu.
@TRZALICA
64bit, 4GB RAM, i3;
- Abzeenth
- Site Admin
To je bio samo primjer; umjesto YT sam mogla navesti neku drugu resursa gladnu stranicu, ali ovo mi je prvo palo na pamet. A uostalom, možeš imati hrpu YT tabova otvorenih ako želiš skidati više videa istovremeno (npr. s FlashGotom), ne moraš ih gledati ni slušati...mogu svi biti mutedvision je napisao/la:sve je to u redu, ali mi nije jasno što toliko tabova za youtube - može 2: ako se jedan sluša a drugi samo gleda i eventualno treći za pretragu.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Evo sad sam probao.
Devet tabova s youtubeom istodobno i još pet s LZS-ovim forumom i 600 Mb RAM-a uzme Firefox.
Ne znam kakve vi to stranice imate otvorene da vam toliko resursa gutaju?
I inače, koliko RAM-a imate na tim vašim kantama kad ste toliko osjetljivi na to?
Devet tabova s youtubeom istodobno i još pet s LZS-ovim forumom i 600 Mb RAM-a uzme Firefox.
Ne znam kakve vi to stranice imate otvorene da vam toliko resursa gutaju?
I inače, koliko RAM-a imate na tim vašim kantama kad ste toliko osjetljivi na to?
- calisto053
- Moderator
Maknite se, amateri, vrijeme je za hard test: ja nisam primjetio da FF29 trosi vise u odnosu na prethodnu verziju. Pri paljenju cca 130 tabova i hrpa addonova zauzme 800-900 MB.
Najveci mi je problem sto se strasno sporo pokrece: treba mu 15-20 sekundi da normalno proradi.
@ Trzalica - daj pogledaj u opcijama je li ti za tabove iskljucena opcija "don't load until selected". Moram priznat da je uvodjenjem te cake nastala prilicna usteda
Najveci mi je problem sto se strasno sporo pokrece: treba mu 15-20 sekundi da normalno proradi.
@ Trzalica - daj pogledaj u opcijama je li ti za tabove iskljucena opcija "don't load until selected". Moram priznat da je uvodjenjem te cake nastala prilicna usteda
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
eh, nemojte toliko o ramu filozofirati jer je to jako relativno, meni vec jako dugo firefox trosi oko 800mb sa tri taba otvorena, chrome oko 1gb... mozda ne odmah cim ga otvorim ali nakon po ure surfanja sigurno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
I inače su browseri među programima koji su posebno gladni resursa. U odnosu na one prije nekoliko godina, browseri su sada pravi mali minijaturni operativni sustavi.
Zašto ne probate Midori? Kažu da je sad sasvim pristojan, a on sigurno neće gutati resurse ko Firefox i Chrome?
Zašto ne probate Midori? Kažu da je sad sasvim pristojan, a on sigurno neće gutati resurse ko Firefox i Chrome?
Kod mene je ista stvar kod pokretanja ali to me nije spriječilo da pređem skroz na njega. Sa Chromiumom sam uradio sljedeće, otvorio terminal i "sudo apt-get purge chromium-browser". Sve jasno.calisto053 je napisao/la:Maknite se, amateri, vrijeme je za hard test: ja nisam primjetio da FF29 trosi vise u odnosu na prethodnu verziju. Pri paljenju cca 130 tabova i hrpa addonova zauzme 800-900 MB.
Pozz
Ok i što sad?
@Suko - Midori sam probao i stalno mi se rušio tako da me nije impresionirao. Nešto brže radi ali to mi ništa ne znači ako se ruši često. Inače, imam 4Gb RAM-a.
@zole052 - e to što si rekao ustvari najbolje oslikava moj problem. Tih 8 tabova možda neće žderati puno RAM-a kada tek otvorim Firefox ali nakon nekih 20 minuta da ostanem samo na 2 taba bit će oko 800-900 Mb-a RAM-a.
@calisto053 - opcija "Don't load until selected" mi je uključena.
I probao sam i bez add-onova i ista stvar (možda je razlika u nekih 50-ak Mb RAM-a).
Chromium se pak razlomi u nekoliko procesa (container, chromium i još nešto ne mogu se sjetiti) a to sve skupa bude isto brdo RAM-a na kraju...
@zole052 - e to što si rekao ustvari najbolje oslikava moj problem. Tih 8 tabova možda neće žderati puno RAM-a kada tek otvorim Firefox ali nakon nekih 20 minuta da ostanem samo na 2 taba bit će oko 800-900 Mb-a RAM-a.
@calisto053 - opcija "Don't load until selected" mi je uključena.
I probao sam i bez add-onova i ista stvar (možda je razlika u nekih 50-ak Mb RAM-a).
Chromium se pak razlomi u nekoliko procesa (container, chromium i još nešto ne mogu se sjetiti) a to sve skupa bude isto brdo RAM-a na kraju...
Ne znam da li ste isprobali Seamonkey browser ali čini mi se da ću se u potpunosti prebaciti na njega - brz je i troši barem 2 puta manje RAM-a nego njegov stariji rođak/rođakinja Firefox