Linux i kuhanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Linux i kuhanje

Post Postao/la Vl@do »

U većini slučajeva nije placebo. Točno se zna, koja biljka čemu služi, a na kraju, i lijekovi se rade na prirodnoj bazi ili po uzoru na prirodnu bazu.
Imam iskustva kada mi je stara bakica predložila neke prirodne pripravke koji su mi pomogli. Koljena sam riješio bez službene medicine, jer su oni davnih godina predlagali operaciju (samo bi rezali i učili se na meni :-) ). No o tome možda u drugoj temi.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Evo, to je taj čuveni Ledeni Vjetar. Još malo pa gotovo. Slijedi samo završna obrada. ;)
slikaslika
Ono što se ne vidi, su maline, banane.... , a ovo bijelo nije šlag pjena iz vrečice, nego pravo slatko vrhnje, a krema je od pravih bjelanjaka.
Najviše volim takve voćne, izdašne i lagane kolače bez puno šećera, i ostale kemije.
Sad će slavonci reći: "Red šunke, red slanine", ali ovo je ipak mislim bolje riješenje za osvježenje.
Moj pogled na sve to.
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Vl@do taj kolač je odličan i svi sastojci su po mome ukusu. Svaka čast.

Pozz
Ok i što sad?
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

:gladan
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Svaka cast, Vl@do, stvarno te zivot mazi! ;)

Kod mene se cijelo ljeto pije domaci sok od bazge i posebno sok od naranci i limuna. Svi moji ga obozavaju!
Sastojci: 2 vece narance, 2 veca limuna, 5 lit vode, 0,5 kg secera, 1 jusna zlica limunske kiseline
Priprema: limune i narance dobro oprati i zalediti preko noci u zamrzivacu. U veci lonac ih izribati, dodati secer, vodu i dobro promijesati da ne ostanu grudice. Dodati limunsku liselinu po zelji. Ostaviti par sati; povremeno promijesati da se secer otopi. Procijediti kroz gusto sito i uliti u boce. Ohladiti u hladnjaku. Popiti u roku 2-3 dana.
Savjet za osjetljive: zaledjeno voce je lakse ribati kuhinjskom rukavicom za pecenje ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

@calisto053, radim i to. Oprane naranče i limune žena ostavi preko noći u slanoj vodi. Navodno, sol izvuče pesticide sa kore kojima agrumi obiluju.
Što se tiče bazge, ove godine sam saznao da se isto može napraviti i od cvjetova bagrema (Akacija).
Moj pogled na sve to.
calisto053
Moderator

Ovo je zgodno sa soli, mogao bih probat ;)
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
coolaid

Post Postao/la coolaid »

calisto053 je napisao/la:
pile pečeno na pivskoj boci

slika
I want details. Now.

Jel si skinuo papir s boce,te jel je bilo pive u boci pa to ispari na pile i je krumpir/povrce zalito s pivom? Moram ovo probati
calisto053
Moderator

coolaid je napisao/la:I want details. Now.
Jel si skinuo papir s boce,te jel je bilo pive u boci pa to ispari na pile i je krumpir/povrce zalito s pivom? Moram ovo probati
Birao sam trbušastiju bocu jer sam imao veće domaće pile (za ovu priliku je poslužila boca Osječkog piva). Preporučam da radije odabereš svijetlo pivo, mada može i tamno. Bocu potopiš na sat-dva u toplu vodu da se skine etiketa. Dobro istrljaj da odu i ostale prljavštine. Možeš dodati i malo deterdženta.
Pile očistiš, iznutra i izvana dobro natrljaš solju, crvenom paprikom i Vegetom i pustiš da odstoji. Nabiješ mu bocu kroz šu*k, okomito postaviš na tepsiju za pečenje (dovoljno je stabilno, ne brini), skineš čep s boce i na vrh pileta lagano (!) položiš komad aluminijske folije da ne uprljaš pećnicu. Pile postavi nisko u već ugrijanu pećnicu da se što ravnomjernije peče. U tepsiju dodaj povrće povrće po želji (krumpir, luk, paradajz i sl., ulje i malo piva).
Peci na 220C 1,5-2 sata. Jednom okreni krumpir.

PS: piletu na slici fali pola kožice. To je moja draga odmah od miline strgnula čim sam ga izvadio iz pećnice - onda znaš kako je dobro. Pivo će jako malo ishlapiti, ali dovoljno da kožica bude hrskava, a meso sočno.
holden

Post Postao/la holden »

calisto053 je napisao/la:crvenom paprikom i Vegetom i pustiš da odstoji. Nabiješ mu bocu kroz šu*k,
:lulz :hihi :lol: ::bravo
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Odgovori