Vl@do je napisao/la:Đumbir, limun i med. Jednostavno za napraviti, a žlica dnevno radi čuda. Uz sva ljekovita svojstva, djeluje i kao afrodizijak.
.......
@Vlado ja ga držim u hladnjaku. Dali ima neki rok trajanja ?
Ja tune ne mogu da smislim otkad sam se nečim otrovao pre nekoliko godina, a izlazila tuna, da prostite. Pa zaglavio 5 dana infuzije kalijuma i još nekog koktela u bolnici.
Danas sam kuvao mcdonalds (:S), ali sam zato juče pravio pržene testenine u voku sa milion vrsta povrća. Mljask A prekjuče pileću čorbu. Eto, da neko ne kaže da nisam domaćica
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
na svinjskoj masti prodinstati luk
dodati vise vrsta gljiva
dodati mrkvu, bob, persun, ljutu feferonu, cesnjak....i sve sto se nadje pri ruci
zaliti sa malo vina
dodati ne do kraja kuhani grah i isto tako suhog mesa i/ili kobasica i slanine
lagano krckati i podlijevati sa vodom
pred kraj, zaciniti mljevenom paprikom i paprom i posoliti po zelji
posluziti toplo direktno iz kotlica
Svaka cast, genijalno!
Odlicna je i fora za iskoristavanje debele masne slanine (u Slavoniji je zovu "sapunjara"): narezati na ploske, kratko prokuhati u vodi i ubaciti u varivo
Edit: postavi sliku, nis ti ne vjerujem! To je ko da pricas bajke da si stigao do Gentoo stage 3
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Don't worry Calisto. Zena mi je slavonka, pa sam dobro upoznat sa izvornim kodom tih kernela. Inace, svinjska mast i slanina su mi neizbjezni sastojak prehrane, ali umjereno ih treba konzumirati, kao i sve ostalo.
A slike, biti ce kad se vratim na cvrsti internet. Za sad ima nesto na mom faceu.