DC++

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
dhamilton

DC++

Post Postao/la dhamilton »

Jel koristi neko DC++ pod Linuxom? To mi je bio omiljeni P2P, al ne mogu ga natjerat da radi pod Linuxom. Uredno se instalira, cak se i spaja na hubove, ali ne mogu poslati upit (znaci kada u search upisem nesto, nista ne pronadje - 100% provjereno da nije zato sto toga nema).

U DC++ pod preferences postoji tri mogucnosti za vezu s netom
- Active
- Firewall with manual port forwarding
- Firewall (passive, last resort)

"Active" ne radi zato sto mi je router stalno spojen na net (tako mi je bilo i pod windozama), pa sam trebao koristiti "Firewall with manual port forwarding" - to mi je uredno radilo pod windozama kada bih na routeru dodijelio TCP i UDP portove za IP mrezne. Imao sam i situaciju na wireless routeru kada mi ni to nije radilo, ali posto DC++ pod windowsima ima i mogucnost spajanja pomoću uPNP postavki proradilo je kada sam to podesio. DC++ pod Linuxom nema tu mogucnost.
Pegasus

Re: DC++

Post Postao/la Pegasus »

a jel ti se suredno spaja na hub-ove?
Imao san sličan problem jer ne radi dhc na nekim hub-ovima (mislim da se tako zove ili nešto slično) i kad bi upisao npr "dc-hub:cro"
nebi se mogao spojiti pa sam morao unositi preko nekakvih brojeva npr "1.10.111:555" a ti brojevi zamjenjuju slova u dc-hub:cro. I tada mi je sve radilo potpuno normalno.
dhamilton

Re: DC++

Post Postao/la dhamilton »

normalno se spajam na hubove, ali ne mogu slati upite prema njima. npr. pretrazivanjem kroz search. vidim i usere konektirane na hubu, ali ako pokusam od njih skinuti file listu samo mi pise connecting do connection timeout. znaci nije stvar u dhcp jer normalno dolazim do adrese na osnovu imena.
Odgovori