Linux - škole, država, Eu

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

Re: Linux - škole, država, Eu

Post Postao/la Max Bunker »

Marketing, donacije,sredstva,financije..

Kolega gore reče da nisu uspjeli dobiti donacije od vipa i slicnih niti su uspjeli organizirati festival zbog nedostatka love.
Pa bas iz tog razloga ja kazem da su za uspjeh potrebni siroki spektri struka i profila.
Nadam se da se nitko nece uvrijediti, ali nismo svi zasve.. To sto netko zna kompajlirati kod i zna sve o konzoli, ne znaci da je mozda i jednako uspjesan u dobijanju donacija ili ssredstava... I taj dio price ima svoje tajne i zahtijeva majstore.
Kažete xy firma nije dao pare.. Ovo bas nije za pisanje ali kad velite da nema druzenja uživo: jeste li prije tocno utvrdili tko u xy firmi ima ovlast odobriti donacije, jeste li prije kontakta sa tom osobom preko njenih suradnika uoblicili profil navike sklonosti, jeste li na osnovu prikupljenih saznanja toj osobi uputili zamolbu na mjestu i atmosferi koju ta osoba cijeni.. Jeste li prikupili slizbenim i nesluzbenim kanalima koga su sve dotad sponzorirali, jeste li upoznali clanove obitelji te osobe i iskazali im postovanje simbolicnim poklonima... Da se razumijemo, dio ovih radnji niti je etican niti je moralan niti je legalan, ali u cijelom svijetu se tako pribavljaju donacije i sredstva, pa ako se zeli studiozan pristup i uspjeh.... A ako sse zeli samo povrsno probati onda se samo odradi ofrlje kontakt i zamolba koja se naravno isto tako ovlas odbije...

Naravno da i ovime sto radite ste dosad dali ogroman pozitivan doprinos, cak i bez tih propalih festivala. Mozda bi se uz malo volje negdje i prostor nasao za druzenje pa bi se tamo mozda i koja bolja ideja iskristalizirala.. :-)
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Ovo što si napisao je u današnjem svijetu na žalost točno i zato smo tu gdje jesmo.

S druge strane to što si napisao me jako podsjeća na basnu o malom vrijednom mravu pa tko ima volje može je pročitati ovdje.. a takav princip mi se malo kosi s FLOSS-om i puno s osobnim životnim stavovima.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Max Bunker

Zato sam i naglasio da te metode nisu ni moralne ni eticne. Ako se hoce ishoditi donacija ili odobrenje sredstava od drzave ili neke korporacije, cesti je takav scenario.jer te grupacije igraju prljavo i samo se slatko nasmiju ako se proba nekom hlebinskom metodom. Jeste li citali kako se po slavoniji dijeli novac EU ? Tako da dio vratis onome tko ti je to omogucio. Da me nebi netko optužio, ni meni se te metode ne svidjaju niti ih reklamiram, ali nazalost to je reala i tu a cesto i u svijetu, pa sam pokusao ukazati zasto mozda neki projekt ne dobije pare a neka stoput veca bezvezarija dobije sredstva...
Max Bunker

@bertone
Znaci one man band.. Od plakata do kablova.. Pa onda bar i sam poberes pljesak i puse obozavateljica :-)

Uvjek je kroz povijest bilo klasa, potlacenih, ratova, nepravde,,,tako da ni danasnja situacija nije nista novo za covjecanstvo.. Takvi smo i gotovo, neznam da nam ima pomoći sa te strane...
shicy

Post Postao/la shicy »

tex.vileer je napisao/la:... i iskazali im postovanje simbolicnim poklonima... Da se razumijemo, dio ovih radnji niti je etican niti je moralan niti je legalan.
točno tako, radi ovakvih stvari ti, kako Mišo kaže: "samo jednom Uskok, pokuca na vrata..."
Max Bunker

Ma niti taj dio nažalost nije po pravdi i zaslugama. Takve institucije su pod teskim diktatom politike i pokrenut ce se samo kad im se to naloži, pa makar i protiv neduznog covjeka ako on nekome trenutno ugrozava neki interes. S i kad dodje do suda, preko pisarnice se utjece koji bu sudac dobio spis, pa ondataj sudac odabire koje bu dokaze oopce dozvolio a koje je, pa onda nestanu dokazi iz slabo cuvanog skladišta, pa se do besvijesti traze kojekakva vještačenja, pa se ospori sudac jer ga je neko sliko sa tetom koja je namještena,,, i tako se to moze dugo dugo razvlaciti. Pa onda sve ispocetka na dvije vise instance ako izgubite na nizoj instanci.
Tko pozna izborne procedure u politici i pravosudju brzo ce uociti tko koga postavlja i tko koga mora slušati.
Taj prljavi nacin je reala danasnjeg nacina poslovanja i politike, i tesko da bi uvodjenje opensourca uspjelo gandi hindu metodama dok onakvi donositelji odluka sjede nasuprot nas i u beskraj vijecaju, čitavo vrijeme misleci pritom kaj bu oni opce imali od svega toga...
Moram se opet sjetiti mog legendarnog sefa, koji je cesto znao reci da rat nemoze dobiti ako ti vojsku cine vrtlari...
Vidim iz gornjih postova da ima vise udruga i portala i da cak i suradjuju. Ima nade... Danas je ravno mjesec dana kako sam mailom pitao za aktivnosti i hulk i openhr, i nema odgovora ni od jednih,a prolazi 31 dan od upita. Jel im microsoft hakiro web pa opce ne dobijaju mailove, jesu ih man in black svezali u kakvom podrumu, jel spavaju, jel im godisnji odmor... Mislim da nikaj od toga. Ili su medju njima saboteri sa ciljem da to kao izgleda ko neka borba a u reali se tapka u mjestu ili su to bile neke druge aktivnosti koje nam nisu poznate. Zasad !
Evo danas citam koliko je para ulupano iz zajma neke banke u HZZO, u informatizaciju.. Budem probao potražiti kakva su im programska rješenja uvalili...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Jedna ozbiljna i detaljna analiza IT-a.
Nisam pročitao, ali imam feeling da bih trebao odvojiti vremena za ovo štivo.
http://www.monitor.hr/vijesti/kako-refo ... ve/277051/
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

djeluje jako ozbiljno. svakako ću ovo pročitati.
Max Bunker

Danas vidim vijest da kreće izrada kurikuluma za nastavne predmete a istodobno se i raspisuju natječaji za projekte na nivou obrazovanja što ce se financirati eu fondovima.

Evo prilike da se izlobira da linux udje u udzbenike i na skolska racunala.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Max Bunker je napisao/la:Danas vidim vijest da kreće izrada kurikuluma za nastavne predmete a istodobno se i raspisuju natječaji za projekte na nivou obrazovanja što ce se financirati eu fondovima.

Evo prilike da se izlobira da linux udje u udzbenike i na skolska racunala.
NOK (Nacionalni okvirni kurikulum) postoji već zadnje 4 godine, dok za pojedine predmete (doduše poprilično nedorađen) posljednje dvije godine. NOK je zamišljen kao neprestana mijena (sačuvaj me, bože), tj. najširi mogući okvir djelovanja usmjeren na ishode i kompetencije. Ovo je samo još jedna reforma unutar reforme.. I ne, ovo nije nikakva prilika za uvođenje linuxa, niti će ga itko dočekati raširenih ruku...
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori