Intel i Novell u partnerstvu
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Intel i Novell u partnerstvu
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Re: Intel i Novell u partnerstvu
Odlična vijest za budućnost Linuxa!
Baš me zanima kako će se sve to razvijati.
Dvije jake kompanije kojima je stalo do razvoja Linuxa.
- Markec
PodržavamSuko je napisao/la:Odlična vijest za budućnost Linuxa!
Hehe, ide Linux, ide.... 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Eto, sad bar znam koji OS će imati moj budući netbook 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Markec
Intelovci poznaju dobro svoj procesor pa nije čudo što su uspjeli uraditi da im se digne za 10sec na atomu
Baš me zanima hoće li biti još brže sa onim koji imaju core2duo.
Intel je počeo voljeti linux jer nevoli Microsoft, čitao u novinama o microsoftovim grijesima evo zaljepit ču kako piše
Intel je počeo voljeti linux jer nevoli Microsoft, čitao u novinama o microsoftovim grijesima evo zaljepit ču kako piše
Također ima i za IBMBOJKOT INTELA GRUPNOM CIJENOM
Slično je MS u 1995 ucijenio največeg proizvođaća čipova. Nije htio primjeniti kod za napredniji čip NSP za multimediju, što je bila prijetnja nazadnim windowsima. MS je zaprijetio i Intelu da čip napusti , a proizvođačima da im neće prodavati windowse počnu li naručivati taj procesor
Inaće ima ih više, no ova dva su mi zanimliva, intelovci imaju slobodu na linuxu dok kod microsofta nemaju.Sredinom devedesetih MS se IBM-u osvečivao tako što je na svoja računala opremivao i vlastitim operativnim sustavom OS/2. IBM je po želji kupaca PC-e počeo prodavati sa windowsima ali ih je MS jedino IBM-u zaračunao surovo skuplje. IBM je na tome izgubio 180mil dolara a MS izgubljen proces platio 775mil a da i ne trepne . Kasno za IBM, izgubio je rat
- Tux Slave
- Kontakt:
Nema tu ljubavi. Intel je pokvaren isto kao što je M$ pokvaren, isto kao što je Google pokvaren isto kao što je you-name-it. Primjera radi: http://www.bug.hr/vijesti/tuzba-zbog-pe ... 96770.aspxMarkec je napisao/la:Intelovci poznaju dobro svoj procesor pa nije čudo što su uspjeli uraditi da im se digne za 10sec na atomu
Intel je počeo voljeti linux jer nevoli Microsoft, čitao u novinama o microsoftovim grijesima evo zaljepit ču kako pišeTakođer ima i za IBMBOJKOT INTELA GRUPNOM CIJENOM
Slično je MS u 1995 ucijenio največeg proizvođaća čipova. Nije htio primjeniti kod za napredniji čip NSP za multimediju, što je bila prijetnja nazadnim windowsima. MS je zaprijetio i Intelu da čip napusti , a proizvođačima da im neće prodavati windowse počnu li naručivati taj procesorInaće ima ih više, no ova dva su mi zanimliva, intelovci imaju slobodu na linuxu dok kod microsofta nemaju.Sredinom devedesetih MS se IBM-u osvečivao tako što je na svoja računala opremivao i vlastitim operativnim sustavom OS/2. IBM je po želji kupaca PC-e počeo prodavati sa windowsima ali ih je MS jedino IBM-u zaračunao surovo skuplje. IBM je na tome izgubio 180mil dolara a MS izgubljen proces platio 775mil a da i ne trepne . Kasno za IBM, izgubio je rat
Markec nemoj samo tako slijepo vjerovati. NEMA dobrih kod tako velikih korporacija. Intel u Linuxu vidi samo novce i dok god ima novaca on će ga koristiti - čim novac nestane nestati će i Intelova podrška Linuxu.
Da Igor je u pravu nema tu ljubavi prema linuxu garant samo profit- čitaj LOVA. kava
I am the one and only....
- cybervd
- Kontakt:
Tux Slave, apsulutno se slažem. Jedan od razloga zašto svaki dan koristim linux je upravo što je rekao Tux Slave.
- Markec
Na koji način Intel zarađuje na linuxu, jedino što vidim ja jest to da nečeju više plačati skupe licence microsoftu i to dovodi do velike uštede, Neki forumaši imaju firme i sami su rekli da im je jeftinije i bolje koristiti linux (naravno ako netrebate neki specijalni alat koji ne postoji na linuxu) .
Tux slave, onaj link koji si dao o tužbi kužim, koliko ja znam na kraju će doći do nagodbe između Intela i one male firme pentium i to je to.
Tux slave, onaj link koji si dao o tužbi kužim, koliko ja znam na kraju će doći do nagodbe između Intela i one male firme pentium i to je to.