LibreOffice smrzne cijelo računalo prilikom snimanja!

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

valent
Spol: M
Kontakt:

Re: LibreOffice smrzne cijelo računalo prilikom snimanja!

Post Postao/la valent »

bertone je napisao/la:Pa ni ja nemam nikakvih problema ni sa jednom distribucijom i ni sa jednim DE-om.. pitanje na koje nemamo odgovor je koliko su veliki ti dokumenti (pola, dva ili petnaest MB) i da li se radi o fajlovima od pet. pedeset ili petsto stranica, samo tekst ili tekst s tablicama, grafikonima, slikama i sl.
Ima dokumenata koji su veliki i kompleksni, ali doslovno sam vidio da se smrzlo kada je jedan paragraf sa web-a kopirala u dokument i htjela ga snimiti. Presmiješno koliko je to nezahtjevan dokument a totalno ubije mašinu bez da se ikako može probuditi osim hard resetom.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

jurastublic je napisao/la:Kad si preinstaliravao open office, jesi li prethodnu samo deinstalirao ili "purgao" da makne i sve konfig fajlove npr. ~/.openoffice.org . Možda je problem u oštećenim konfiguracijama koje su zaostale od prethodne verzije.

"Ne radi terminal" - jel to znači da ne radi ni konzola (Ctrl-Alt-F1)? Samo pitam.
Paralelno imam instaliran i LibreOffice 4.3 i 4.4, nisam brisao 4.3 tako da imam oba config direktorija (ili se preklapaju). No dobro da si na to skrenuo pozornost, obrisati ću .libreoffice pa vidjeti što se onda događa.

Kada se smrzne onda ne radi CTRL-ALT-F1, ne radi CTRL-ALT-DEL niti ne radi CTRL-ALT-BACKSPACE, ništa osih hardverskog reseta ne pomaže.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

OpenOffice se isto smrznuo, no u početku je bolje radio. Da li je itko čuo da snimanje na SSD može zamrznuti kompletno Linux? Sada već sumnjam na neki bug u smjeru ext4 + ssd...
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

valent je napisao/la:OpenOffice se isto smrznuo, no u početku je bolje radio. Da li je itko čuo da snimanje na SSD može zamrznuti kompletno Linux? Sada već sumnjam na neki bug u smjeru ext4 + ssd...
ext4+ssd.....to mi nekako zvuči najmanje vjerojatno.
Ponekad, kada se pojave takovi čudni problemi, nije loše prelistati po starim bagovima na internetu, i vidjeti postoje li neke sličnosti s tvojim sadašnjim bagom. Ja sam malo vremeplovom odlutao u 2010-u , kada je jedan tip imao sličan problem. On je koristio libreoffice s kde sučeljem. Savjetovali su mu da otvori libreoffice tools->options->general i zakači kučicu da libreofice koristi vlastiti open/save dijaloški okvir. To mu je riješilo problem jer po difoltu libreoffice koristi dijaloške okvire grfičkog sučelja, a upravo to je bio bug, znači na relaciji libreoffice->dijaloški okviri.
Probaj i ti tako, možda upali, tko zna.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Dobio sam dva komada novog hardvera, prvo je bio HP Microserver Gen8. U njega sam ubacio jedan stari klasični HDD, istalirao Fedoru 22. Radi LibreOffice bez smrzavanja prilikom snimanja.

Sada je stigao i novi Lenovo Yoga 3 laptop, hibridni HDD, Fedora 22, LibreOffice radi za sada bez smrzavanja.

Ovo je neki gadan bug, koji će teško biti iskorjeniti jer očigledno ovisi o hardveru i tko naleti na njega poludi a opet ne možeš ga nikako uhvatiti i debugirati.
Odgovori