Ako ćeš koristit 12 V izvor za napajanje nečega, eto trošila, čemu dodavat dodatno?
Ostali naponi bi trebali raditi uredno, neovisno o 12 V naponu, afaik.
Moderator/ica: Moderatori/ce
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Dok sam skupljao informacije za ovu modifikaciju, našao sam dva objašnjenja:Cooleech je napisao/la:Iskreno, ni ja nisam znao za ovo.. i pomalo mi je
Ako ćeš koristit 12 V izvor za napajanje nečega, eto trošila, čemu dodavat dodatno?
Ostali naponi bi trebali raditi uredno, neovisno o 12 V naponu, afaik.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Imaš pravo.Cooleech je napisao/la:Shema. Ali ovaj navod "ne koriste transformator" ne stoji. ATX napajanja u sebi imaju po 3-4 transformatora te koriste tranzistore kako bi podigli frekvenciju na nekoliko kHz čime se postiže veća efikasnost na manjoj veličini trafa.
Zato što switcher mora imati povratnu spregu od nekakvog trošila da bi ispravno radio. Ovisno o dizajnu, trošilo može biti ugrađeno ali najčešće nije.Cooleech je napisao/la:Ako ćeš koristit 12 V izvor za napajanje nečega, eto trošila, čemu dodavat dodatno?
Isto ovisi o dizajnu, ali uglavnom se regulira samo jedan napon, obično onaj koji vuče najviše struje, dok se ostali samo "šlepaju" i skidaju se sa pomoćnih izvoda na trafou. Tako da, ako glavni nije reguliran, nisu ni ostali.Cooleech je napisao/la:Ostali naponi bi trebali raditi uredno, neovisno o 12 V naponu, afaik.