Kodi Entertainment Center (bivši XBMC)
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
rapha
- Spol: M
Re: Kodi Entertainment Center (bivši XBMC)
Ja guram samo xbmctorrent i 1channel. Za sada pokrivaju sve što mi treba.. 
- calisto053
- Moderator
Zna li netko kako učitati vlastite lokalne podnapise, tj. one koje se nalaze na vlastitom računalu? Gotovo svi savjeti na netu se svode na instaliranje dodataka (npr. OpenSubtitles), ali meni treba mogućnost da sam učitam titlove.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Purificator
calisto053 je napisao/la:Zna li netko kako učitati vlastite lokalne podnapise, tj. one koje se nalaze na vlastitom računalu? Gotovo svi savjeti na netu se svode na instaliranje dodataka (npr. OpenSubtitles), ali meni treba mogućnost da sam učitam titlove.
Trebalo bi ovako: kad film ili željeni program ide,pritisni ENTER tipku i u izborniku koji se pojavi odaberi ikonicu zvuka.Pojaviće se prozor sa izborom opcija.Skrolaj prema dnu i odaberi opciju Potraži titlove....
Opcija koja se pojavi tražiće da isklikćeš putanju do mjesta gdje se nalazi potrebni titl.
Prije svega toga ,naravno titlove koji ti trebaju stavi u željenu datoteku.
Blaze je najbolji,ali Vajta je KRALJ!
- calisto053
- Moderator
Taman sam uspio sam slučajno nabasati na tu opciju i potom vidio tvoj post. Zahvaljujem!
Intuitivno, nema što: opcija za učitavanje titlova se nalazi u izborniku zvuka
Intuitivno, nema što: opcija za učitavanje titlova se nalazi u izborniku zvuka
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Purificator
Meni bilo šega vidjeti da je titl na zvuku al` vjerojatno su to stavili zbog opcije štimanja samog titla u vremenu,tj. zbog sinkronizacije titla sa zvukom.Također, tu se nalazi i opcija "omogući titlove" ,pa nekako ispadne da i ima smisla da odabir titla bude tu....
Al` sve u svemu najbitnije je da stvar radi!
Al` sve u svemu najbitnije je da stvar radi!
- calisto053
- Moderator
Meni to nema nikakvog smisla...
Zezam se, najbitnije da stvar šljaka. Da li i tebi bude spor pri otvaranju izbornika ili učitavanju popisa? Ili je to samo stvar moje spore veze?
Zezam se, najbitnije da stvar šljaka. Da li i tebi bude spor pri otvaranju izbornika ili učitavanju popisa? Ili je to samo stvar moje spore veze?
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
I meni uspori tada, ali kad ga ucita, onda je siguran da ga ima.calisto053 je napisao/la:...Da li i tebi bude spor pri otvaranju izbornika ili učitavanju popisa? Ili je to samo stvar moje spore veze?
Mislim da ce jos jedan keks od 2 Gige rijesiti problem (sada imam samo 2GB RAM-a).
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Purificator
Ne! Meni radi korektno.Ustvari prilično je brz.Osim što,obzirom da imam podosta kojekakvih addon-a,nakon pokretanja Kodi-ja iskaču prozorčići o ažuriranju i prijavi raznih servisa.To zna kad-kad biti iritantno,a posebno smeta u situacijama kad hoću nešto na brzaka da nađem, i krenem šaltati po meni-ju da bih došao do željenog dijela programa,a pop up-i jednostavno zaustave sve dok me ne "obavjeste" da je servis ili add on učitan,ažuriran ili šta već. I da je sad ,eto spreman!
Osim te sitne zamjerke, nemam prigovora,fakat je super!
Doduše,nekad učitavanje nekog sadržaja zna potrajati.ali to nije do Kodi-ja ,već do servera sa kojeg se strim-a sadržaj. Mislim tu na on-line izvore!
Doduše,nekad učitavanje nekog sadržaja zna potrajati.ali to nije do Kodi-ja ,već do servera sa kojeg se strim-a sadržaj. Mislim tu na on-line izvore!
I to možeš riješiti u postavkama (System -> Add-ons -> i onda aktiviraš izbornik sa lijeve strane). Možeš si u potpunosti ugasiti notificatione i podesiti da ne skida automatski update samo ti je onda pametno svakih dan-dva ili barem 2 puta tjedno provjeriti ako su izašle nadogradnje za instalirane addonove jer inače propuštaš sve dobre stvari koje nadogradnje donose (nove izvore itd.).Osim što,obzirom da imam podosta kojekakvih addon-a,nakon pokretanja Kodi-ja iskaču prozorčići o ažuriranju i prijavi raznih servisa.To zna kad-kad biti iritantno,a posebno smeta u situacijama kad hoću nešto na brzaka da nađem, i krenem šaltati po meni-ju da bih došao do željenog dijela programa,a pop up-i jednostavno zaustave sve dok me ne "obavjeste" da je servis ili add on učitan,ažuriran ili šta već. I da je sad ,eto spreman!
Obriši cache (Maintenance tool add-on, vjerojatno ga već imaš instaliranog) pa onda provjeri da li se agilnije ponašaDa li i tebi bude spor pri otvaranju izbornika ili učitavanju popisa? Ili je to samo stvar moje spore veze?
- Purificator
Kod: Označi sve
I to možeš riješiti u postavkama (System -> Add-ons -> i onda aktiviraš izbornik sa lijeve strane). Možeš si u potpunosti ugasiti notificatione i podesiti da ne skida automatski update samo ti je onda pametno svakih dan-dva ili barem 2 puta tjedno provjeriti ako su izašle nadogradnje za instalirane addonove jer inače propuštaš sve dobre stvari koje nadogradnje donose (nove izvore itd.).Šta ću kad ih imam skoro 200!
Hvala trzalice.