TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- blast beat
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Arch fan club
Da ti nije Ctrl dugme zaglavilo? Jer kombinacija Ctrl+skrol miša služi za zumiranje.
- bikerbj
ma nije zaglavilo...danas mi se dogodilo i dok sam otvorio caju da su se ikone skroz smanjile....inače dešava mi se naarch-cinnamon ali vrijedi i za druge de....a na stolnom računalu je arch-kde i još se nijednom nije dogodilo...samo na ovom laptopu...
- blast beat
Definitivno onda nešto nije oko Ctrl dugmeta ok na laptopu.
- bikerbj
neznam...ali na windowsima se to nije dešavalo....morat ću ga reklamirat...
- Abzeenth
- Site Admin
Možda ti ovo pomogne:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=184788
Ne znam koji je to laptop, ali probaj pogledati u postavkama za input devices (miša i touchpad), ako već nisi. Možda ti je nešto krivo podešeno.
Ili, možeš probati "zaobići" problem tako da odeš u postavke keyboard shortcuta (tipkovničkih kratica ili kakogod su to već preveli) i promijeniš tako da kombinacija Ctrl+scroll ne aktivira zoom, ako se to može. Onda ćeš vidjeti je li stvarno problem u Ctrl tipki ili u nečem drugom.
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=184788
Ne znam koji je to laptop, ali probaj pogledati u postavkama za input devices (miša i touchpad), ako već nisi. Možda ti je nešto krivo podešeno.
Ili, možeš probati "zaobići" problem tako da odeš u postavke keyboard shortcuta (tipkovničkih kratica ili kakogod su to već preveli) i promijeniš tako da kombinacija Ctrl+scroll ne aktivira zoom, ako se to može. Onda ćeš vidjeti je li stvarno problem u Ctrl tipki ili u nečem drugom.
- bikerbj
tražim pa nigdje da nađem ovo...
Kod: Označi sve
Option "CoastingSpeed" "0"- jurastublic
Možeš i provjeriti što to miš šalje. Pokreneš xev u terminalu i odeš na onaj prozorčić "Event tester" i tamo vrti kotačić i gledaj što ti izbacuje u terminalu. Možeš koji put stisnuti i običnu Ctrl tipku za provjeru.
Dobro pregledaj izlaz. Ako vidiš negdje "Control_L ili _D" onda je nešto sa mišem ili tipkovnicom (ako je multimedijalna ili wireless). To se da riješiti s xmodmapom.
Ako izbacuje samo "button" onda vjerojatno nešto u postavkama Desktopa ili samih aplikacija, ili možda neki bug.
Kod: Označi sve
xev | grep -i -e "control" -e "button"Ako izbacuje samo "button" onda vjerojatno nešto u postavkama Desktopa ili samih aplikacija, ili možda neki bug.
"Hodor bre foobar"
- Abzeenth
- Site Admin
E da, ovo je zapravo pravi savjet koji sam našla i pomislila da bi moglo pomoći, ali nisam znala ovako dobro objasniti.jurastublic je napisao/la:Možeš i provjeriti što to miš šalje. Pokreneš xev u terminalu i odeš na onaj prozorčić "Event tester" i tamo vrti kotačić i gledaj što ti izbacuje u terminalu. Možeš koji put stisnuti i običnu Ctrl tipku za provjeru.Dobro pregledaj izlaz. Ako vidiš negdje "Control_L ili _D" onda je nešto sa mišem ili tipkovnicom (ako je multimedijalna ili wireless). To se da riješiti s xmodmapom.Kod: Označi sve
xev | grep -i -e "control" -e "button"
Ako izbacuje samo "button" onda vjerojatno nešto u postavkama Desktopa ili samih aplikacija, ili možda neki bug.
- bikerbj
kaže mi da xev: naredba nije podržana
riješeno....instalirao sam xorg-xev
riješeno....instalirao sam xorg-xev
- bikerbj
probao sam i izbacuje stalno "button" .......