Ovo je odviše kategorička tvrdnja i odviše je pojednostavljeno rečeno... mislim da veza ipak postoji, jer je previše podudarnosti. Bilo kako bilo, veza se ne uočava na prvi pogled, ostaje pomalo skrivena. Može se tražiti drugdje, a hvala svima koji su iznijeli svoja mišljenja.holden je napisao/la:Nema nikakve veze, Mark je iz Afrike, a tamo je to neko filozofsko učenje.
TOP TEMA: Ubuntu fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Ubuntu fan club
Meni radi brže nego 14.04, noviji kernel, X.org i slično. Ne znam koju grafičku imaš, ali u njemu još nema AMD proprietary drivera ako ih trebaš, ne podržavaju X.org najnoviji, a i noviji AMD driveri će biti sa podrškom za AMDGPU koji je za novije grafičke, open source driveri su performansama tu negdje, barem prema testovima na Phoronixu. Driveri za Nvidia grafičke kartice su u repositoryjima. Ja nemam bugova na svojem laptopu sa njim, sve radi ok iako još nije final verzija. I softver je puno novijiholden je napisao/la:Nema nikakve veze, Mark je iz Afrike, a tamo je to neko filozofsko učenje.
Pitanje za JH-IM - da li bi trebalo biti neke bitne razlike ako već sad instaliram 16.04, ili bi bilo bolje 14.04 za sad? Hvala ti...
- holden
- Spol: M
Podudarnosti ima, zato što je to Mark odlučio koristiti kao neko filozofsko načelo pri kreiranju distre, sama distra ne bi trebala imati nikakvog uticaja, jer, ovako nabrzinu, kaže wiki da je to učenje postalo popularno već 80ih i 90ih godina. Ako ja napravim marksističku distribuciju, to ne znači da je Karl Marx koristio kompjuter i dobio ideje iz ditribucije.
edit: JH-IM hvala, nemam, samo intel komponente imam u laptopu, doduše treba mi proprietary za intelov wifi, ostalos u neke stock komponente.
Hvala
edit: JH-IM hvala, nemam, samo intel komponente imam u laptopu, doduše treba mi proprietary za intelov wifi, ostalos u neke stock komponente.
Hvala
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
@JH-IM, jedno pitanje... da li koristiš launcher dolje ili uobičajeno lijevo?
Ja sam ga probao imati dolje no neprirodno mi je do bola
Lijevo, intuitivnije mi je tako a i navikao sambertone je napisao/la:@JH-IM, jedno pitanje... da li koristiš launcher dolje ili uobičajeno lijevo?
- kkurilj
- Spol: M
Pozdrav!
Kakva su vaša iskustva s 16.04 LTS?
Naišao sam na popriličan broj loših komentara korisnika koji se žale da im je novi Ubnutu - finalna verzija pun bugova, da im više ne rade driveri za Epson printere, problemi s grafičkim karticama, itd. U biti da se ne ponaša niti malo kako bi se jedan LTS trebao ponašati.
Ja sam izuzetno zadovoljan korisnik 14-stice pa mi se baš i neda eksperimentirati a zanimaju me vaša iskustva.
Naišao sam na popriličan broj loših komentara korisnika koji se žale da im je novi Ubnutu - finalna verzija pun bugova, da im više ne rade driveri za Epson printere, problemi s grafičkim karticama, itd. U biti da se ne ponaša niti malo kako bi se jedan LTS trebao ponašati.
Ja sam izuzetno zadovoljan korisnik 14-stice pa mi se baš i neda eksperimentirati a zanimaju me vaša iskustva.
Meni je još od beta verzije sve radilo normalno na laptopu, AMDove grafičke nemaju proprietary drivere, open source driveri su odlični za neke i slični su performansama kao Catalyst, ali ovisi o modelu, u budućnosti će biti dostupan AMDGPU driver, ali on je samo za novije grafičke, trenutni AMDovi driveri ne podržavaju X.org 1.18 kojega ima 16.04 LTS. Nvidia grafičke nemaju taj problem. Sutra ili prekosutra bi mi trebao napokon doći novi laptop pa ću ga i na njemu moći testirati. Ako ti se ne riskira napravi backup sa Clonezillom i napravi čistu instalaciju 16.04 LTS pa ako ti ne odgovara vratiš backup.kkurilj je napisao/la:Pozdrav!
Ostani na 14.04.4 barem još mjesec-dva dok se ne riješe dječje bolesti i dok se ne riješe problemi s aplikacijama koje ne pokriva Canonical.kkurilj je napisao/la:Pozdrav!
... koji sad više ne radiJH-IM je napisao/la: Meni je još od beta verzije sve radilo normalno na laptopu, ...
Disk je ok ako ništabertone je napisao/la:... koji sad više ne radi
Pa kaj imaš particioniratiJH-IM je napisao/la:Disk je ok ako ništabertone je napisao/la:... koji sad više ne radiDanas bi trebao stići novi pa slijedi isprobavanje 16.04 LTS, tvorničko particioniranje je najčešće blesavo pa će vjerojatno biti potrebno kompletno reparticioniranje.