Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la JH-IM »

bertone je napisao/la:Sinoć napokon uhvatio vremena i počeo gledati Dark Matter... napokon SF serija čija radnja se događa gdje bi trebala... u svemiru :-D

https://www.youtube.com/watch?v=1TqwBlTQfTg

Za sad (pogledao samo prvu i drugu epizodu) i uopće nije loše :thmbs-up ... po atmosferi je najbliže prerano ugašenoj seriji Firefly :( ... no kako su ove godine počeli snimati drugu sezonu, valjda neće završiti kao Firefly :-D
Meni se ta nije svidjela nešto naročito, ali mi je bila dobra jedna druga od Sy-Fy Channela, The Expanse, sviđa mi se što je ta hard sci-fi i crna je onako, ima veliku dozu realizma, nije fluffy kao puno takvih serija.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

JH-IM je napisao/la:... ali mi je bila dobra jedna druga od Sy-Fy Channela, The Expanse, ...
Hvala za preporuku... gledam nakon što odgledam DM.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
dupin

Post Postao/la dupin »

The Expanse je vrlo dobra serija, i biti će druge sezone. :thmbs-up

Dobar je i Mr.Robot, ali su napravili takav obrat u zadnjim epizodama, da ti se gadi. :ljut2
Nema veće religije od istine!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Vidim da je krenula druga sezona Mr.Robota... jel' netko pogledao prve dvije epizode?

PS. Čitam strane komentare koji su negativni.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

Film koji me zalijepio za ekran "čovjek sa zemlje" komedija, ZF. Radnja po knjizi, razgovor između nekoliko prijatelja koji traje cijeli film, počinje tako što su prijatelji šokirani što se jedan od njih iznenada seli, a nije htio nikome javiti. I nakon njihovih nagovora da im otkrije razlog odlaska, lik kaže da on živi već tisućama godina, i seli se uvijek kada otkriju da ne stari. Tada se lik otvori i sve im pripovijeda, prijatelji ga ispituju o njegovoj povijesti, pokušavaju demantirati... vrlo neobičan film, šteta prekratak, gledao sam ga dva puta i još mi se gleda.

Dokumentarci:
"lažno slijetanje na mjesec". Francuski dok. u kojem sudjeluju najveće ličnosti visoke politike kao Hary Kissinger, KGB veteran, amer. generali. Odabrao ga Đelo Hadžiselimović što govori o kvaliteti. Nekako mi djeluje kao najuvjerljiviji u svim teorijama, bili na mjesecu ili nisu bili. Imate ga na vimeo ili youtube, sa hr. prijevodom.

"Baraka" ili "Samsara". Dva dok. ne zna se koji je bolji, bez naratora, zapanjujuće slike. Jedan komentar koji sam pročitao o Baraka govori sve, kaže lik da ponovo šaljemo u svemir Voyager, i kada bi smo htjeli ukratko opisati svemircima ljude i zemlju, najjednostavnije je poslati dokumentarac Baraka. Inače Baraka je prvi dokumentarac digitalno prebačen na 8K razlučivost.
Tko živi u nadi umire u gov....
dupin

Post Postao/la dupin »

Odgledao do kraja Hell on wheels i počeo gledati treću sezonu Halt and catch fire. Obje su mi se svidjele iako su teme posve različite.
Nema veće religije od istine!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Jeremija je napisao/la:Film koji me zalijepio za ekran "čovjek sa zemlje" komedija, ZF. Radnja po knjizi, razgovor između nekoliko prijatelja koji traje cijeli film, počinje tako što su prijatelji šokirani što se jedan od njih iznenada seli, a nije htio nikome javiti. I nakon njihovih nagovora da im otkrije razlog odlaska, lik kaže da on živi već tisućama godina, i seli se uvijek kada otkriju da ne stari. Tada se lik otvori i sve im pripovijeda, prijatelji ga ispituju o njegovoj povijesti, pokušavaju demantirati... vrlo neobičan film, šteta prekratak, gledao sam ga dva puta i još mi se gleda.
Hvala za preporuku. Jučer sam ga prvi put gledao. Odličan film i mene je doslovno zalijepio za ekran. Film je iz 2007 god. i ne mogu vjerovati da ga dosad nisam zapazio. Skoro cijeli film se odigrao u jednoj sobi i cijelo vrijeme je bio napet. Odličan.

Pozz
Ok i što sad?
trzalica

Post Postao/la trzalica »

"Predestination" (poprilično originalan) i "Dirty Grandpa" (dobra zaje..ncija/komedija) :thmbs-up
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

bertone je napisao/la:Vidim da je krenula druga sezona Mr.Robota... jel' netko pogledao prve dvije epizode?

PS. Čitam strane komentare koji su negativni.
Mr. Robot je meni osobno dosta loš. debelo precijenjena serija.
Jeremija je napisao/la:Film koji me zalijepio za ekran "čovjek sa zemlje" komedija, ZF. Radnja po knjizi, razgovor između nekoliko prijatelja koji traje cijeli film, počinje tako što su prijatelji šokirani što se jedan od njih iznenada seli, a nije htio nikome javiti. I nakon njihovih nagovora da im otkrije razlog odlaska, lik kaže da on živi već tisućama godina, i seli se uvijek kada otkriju da ne stari. Tada se lik otvori i sve im pripovijeda, prijatelji ga ispituju o njegovoj povijesti, pokušavaju demantirati... vrlo neobičan film, šteta prekratak, gledao sam ga dva puta i još mi se gleda.
Fantastičan film. Meni jedan od najdražih, ako ti se taj svidio pogledaj the fountain http://www.imdb.com/title/tt0414993/ i obavezno sa slušalicama ili dobrim ozvučenjem jer je soundtrack isto jako dobar :)

Jeremija je napisao/la: "Baraka" ili "Samsara". Dva dok. ne zna se koji je bolji, bez naratora, zapanjujuće slike. Jedan komentar koji sam pročitao o Baraka govori sve, kaže lik da ponovo šaljemo u svemir Voyager, i kada bi smo htjeli ukratko opisati svemircima ljude i zemlju, najjednostavnije je poslati dokumentarac Baraka. Inače Baraka je prvi dokumentarac digitalno prebačen na 8K razlučivost.
Gledao sam baraku u srednjoj po službenoj dužnosti, i tada nisam taj film baš najbolje shvatio ali sam ga zapamtio za buduća meditiranja. Jako zanimljiva stvar koja diskutira ideju „normalnog“ i/ili „uobičajenog“; ono što je nama normalno je drugima abnormalno i nenormalno ali i obrnuto. Između ostaloga:) isto +1 dajem na film.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

shrike je napisao/la:Fantastičan film. Meni jedan od najdražih, ako ti se taj svidio pogledaj the fountain http://www.imdb.com/title/tt0414993/ i obavezno sa slušalicama ili dobrim ozvučenjem jer je soundtrack isto jako dobar :)
Hvala na preporuci gledao sam "fontanu", no nije mi se svidio. Ma da je kvaliteta filma neupitna, glazba, gluma, specijalni efekti, sve izvrsno.
Tko živi u nadi umire u gov....
Odgovori