Naletio na ovo i potvrdilo se što sam napisao u svojim postovima, što god da Apple proizvede to će se prodati.The reaction to Apple‘s changes with the new MacBook Pro will vary depending on who you’re talking to, but it would seem that the Apple faithful have come out in force for these new machines. According to a new report from Slice Intelligence, the new MacBook Pros have been quite successful out of the gate. Sales have managed to outpace not only Apple’s competitors, but also the previous 12-inch MacBook.
According to Slice’s findings, the new MacBook Pro has sold seven times as many models as the 12-inch MacBook did when it launched back in March 2015. Slice Intelligence notes that sales of the MacBook Pro already total 78% of the revenue pulled in by the 12-inch MacBook since launch. That isn’t bad when you consider that the MacBook Pro has only been available for less than a week.
The difference begins to look even more drastic when we shift away from Apple. According to this report, the MacBook Pro has outsold Microsoft’s Surface Book nearly 5-to-1 during this launch period. The Surface Book turned one-year-old last month, so the MacBook Pro’s performance has been impressive to say the least.
Jabučarenje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Jabučarenje
http://www.slashgear.com/macbook-pro-sa ... -09463279/
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Vi se sprdate, ali knjiga ima srebrne rubove (ma što to značilo
) i kako bi rekao JH-IM, prodavati će se ko luda jer Apple sve proda
Evo malo više o samoj knjizi: https://9to5mac.com/2016/11/15/apple-re ... teve-jobs/
.. i da, do sad najbolja recenzija novog MBP
https://www.youtube.com/watch?v=O3rxqcbe-Fc
Evo malo više o samoj knjizi: https://9to5mac.com/2016/11/15/apple-re ... teve-jobs/
.. i da, do sad najbolja recenzija novog MBP
Kada nemaju konkurencije, ne postoji niti jedan drugi ekskluzivni proizvođač hardvera i softvera da im može konkurirati, Microsoft sa svojim Surface hardverom pokušava, ali nitko ih ne doživljava kao premium proizvod, nema "branda" jer Microsoft nije nikakav brand u hardveru, a otkada su došli Android, iOS, Apple itd nije ni u softveru brand više, dosadan je i svima već poznat. Zato se može prodati knjiga od 300 USDbertone je napisao/la:Vi se sprdate, ali knjiga ima srebrne rubove (ma što to značilo) i kako bi rekao JH-IM, prodavati će se ko luda jer Apple sve proda
![]()
.. i da, do sad najbolja recenzija novog MBP![]()
Da ne laprdam sad u temi o GNOME-u, quotam zadnja dva posta iz te teme ovdje pa da možemo na miru pričati o macOS-u (Appleu).
Uglavnom, igrom slučaja ili ne, nakon xy godina kako nisam koristio OSX (zadnji je prije Linuxa bio 10.6 tamo negdje 2010. godine), ujetjela mi je povoljna prilika i odlučio sam nabaviti MBP 15" i sad nakon malo više od pola godine paralelnog korištenja oba OS-a mogu razumjeti čovijeka zašto je prešao na macOS no sam prelazak (privremeni ili trajni) ne mora nužno značiti i promjenu razmišljanja o slobodnom softveru i Linuxu.
JH-IM je napisao/la:Nije li taj Miguel De Icaza na kraju napustio Linux i prešao na OSX?
Krajem prošle godine mi je riknuo TP T420 koji mi je doma služio kao zajedničko kućno računalo i da pokrpam prazninu ustupio sam svima na korištenje svoj TP T540p (dualboot LinuxMint i W10) i ostao samo na TP X220 (Ubuntu 16.04.1) kojeg cukam kamo god idem.b4sh je napisao/la:http://tirania.org/blog/archive/2013/Mar-05.html vjerovatno da je napustio ...
Uglavnom, igrom slučaja ili ne, nakon xy godina kako nisam koristio OSX (zadnji je prije Linuxa bio 10.6 tamo negdje 2010. godine), ujetjela mi je povoljna prilika i odlučio sam nabaviti MBP 15" i sad nakon malo više od pola godine paralelnog korištenja oba OS-a mogu razumjeti čovijeka zašto je prešao na macOS no sam prelazak (privremeni ili trajni) ne mora nužno značiti i promjenu razmišljanja o slobodnom softveru i Linuxu.
Tu se vraćamo na ono o komercijalnoj Linux distribuciji i zašto Linux desktop nije ispoliran i često previše bugovit od verzije do verzije nekog desktop environmenta. OSX je ispoliran jer ga radi jedna firma po svojim idejama i ne mora se opravdavati bilo kome za svoje ideje. Za neki "profesionalni" Linux desktop nema interesa. Ne mora on promijeniti neka bitna razmišljanja o slobodnom softveru, ali čovjek koristi proprietary hardver sa proprietary softverom, to mu smanjuje kredibilitet samo po sebi, može reći da je to nužno zlo, ali na kraju krajeva ipak ne koristi taj open source za kojega se (valjda još) zalaže.bertone je napisao/la:Da ne laprdam sad u temi o GNOME-u, quotam zadnja dva posta iz te teme ovdje pa da možemo na miru pričati o macOS-u (Appleu).
Krajem prošle godine mi je riknuo TP T420 koji mi je doma služio kao zajedničko kućno računalo i da pokrpam prazninu ustupio sam svima na korištenje svoj TP T540p (dualboot LinuxMint i W10) i ostao samo na TP X220 (Ubuntu 16.04.1) kojeg cukam kamo god idem.
Njegova sudbina nije tako rijetka, više ljudi sa dugim stažem u Linuxu je na kraju odustalo od njega na desktopu i nabavilo OSX, koriste ga i dalje na serverima, embedded uređajima, na poslu itd ali kod kuće za day to day computing koriste OSX. Jer jednostavno radi i ima gomilu i proprietary i open source softvera. Linux generalno radi dobro na desktopu, ali previše je podložan sitnim, a nekada i manje sitnim, bugovima koji sa vremenom mogu iziritirati nekoga tko ih gleda 10 ili 20 godina. Većina desktop Linux korisnika uzima bugove kao nešto normalno i da li je to prednost ili mana to neka svatko zaključi sam za sebe. Da Mac nije tako skup, često i nekoliko puta više od ekvivalentnog PCa, ovakvih konverzija bi bilo više. Nažalost Linux zajednica se neće nikada dogovoriti oko nekih stvari u vezi desktopa pa će sadašnje stanje gdje svatko ima svoje ideje i gdje postoji jedno 143 desktop environmenta nastaviti po starom. Linux desktop ne donosi lovu i zato velike Linux kompanije ni ne ulažu posebno u njega.
Apple hardver je relativno skup. Jednako skup je i Dell XPS ili pojedine serije ThinkPada u gornjoj klasi laptopa.
S druge strane ako uzmeš da je cijena (u HR) Philips 275P4VYKEB/00 monitora malo preko 10k kn, onda ulazni 27" iMac 5k i nije tako skup jer za 6k kn dobiješ ok monitor, računalo, periferiju i softver.
Appleu fali jeftin laptop ili računalo no ako gledamo kroz povijest, nikad nisu ni imali takav hardver... i da, primanja u HR su takva kakva jesu a za to nije kriv Apple.
S druge strane ako uzmeš da je cijena (u HR) Philips 275P4VYKEB/00 monitora malo preko 10k kn, onda ulazni 27" iMac 5k i nije tako skup jer za 6k kn dobiješ ok monitor, računalo, periferiju i softver.
Appleu fali jeftin laptop ili računalo no ako gledamo kroz povijest, nikad nisu ni imali takav hardver... i da, primanja u HR su takva kakva jesu a za to nije kriv Apple.
Laptopi su im bezobrazno skupi, Macbook Pro od 13" sa Intel grafičkom karticom košta po 13-14 tisuća kuna pa na više i smiješno malim diskom od 128 ili 256 GB. To je čista pljačka na osnovu branda sa obzirom da PC ultrabook sa boljim procesorom, grafičkom, većim diskom i QHD+ ekranom koji ima još veću rezoluciju od Retine dođe manje. I još ti daju 1 g garancije da ti uzmu još para za dodatnu garancijubertone je napisao/la:Apple hardver je relativno skup. Jednako skup je i Dell XPS ili pojedine serije ThinkPada u gornjoj klasi laptopa.
Macbook Pro od 15" sa 512 GB SSDom je 27.000 kuna, za 27.000 kuna kupim laptop koji taj Macbook Pro jede za doručak i za razliku od Maca na njemu se mogu i vrhunski igrati kada želim, a želim. Nemam ja ništa protiv Applea, ali njihove cijene vrijeđaju moju inteligenciju kao kupca, skupo platim slabiji hardver na kojem se ne mogu ni igrati, barem ne ozbiljno i još kao vrhunac svega dobijem JEDNU godinu garancije na laptop od 27.000 kuna.
Samo za usporedbu ako idemo na ultrabook, a ne teški gaming laptop, Dell XPS sa i7-7700HQ procesorom, 32 GB RAMa, 1 TB SSDom, GTX1050 grafičkom sa 4 GB VRAMa i 15.6" 4K InfinityEdge ekranom dođe 20.000 kn i ima 3 g garancije. 7000 kn manje za bolji procesor, više RAMa, veći disk i ekran još veće rezolucije. Macbook Pro od 15" sa manje RAMa, diska i produženjem garancije na 3 g košta 30.000 kuna odnosno 10.000 kuna više, po meni je Dell puno bolji izbor, OSX je dobar ali ne vrijedi 10.000 kn razlike za mene osobno. Kada se uzme u obziro gaming laptope hardverska razlika bude još veća.
Čak i da me ne zanima igranje dobro bi razmislio prije nego bi kupio Macbook Pro jer dati JEDNU godinu garancije na laptop od 27.000 kuna je ruganje kupcu, platio si nam skupo laptop ali ako hoćeš biti miran hardverski na duže od godinu dana plati nam još, znamo da imaš nemoj se sramiti, a mi smo siromašna firma pa nam treba još koji dolar od tebe.
- jurastublic
- Spol: M
Ali tko plati, dobije ispolirani OS s punom hardverskom podrškom.JH-IM je napisao/la:Laptopi su im bezobrazno skupi, Macbook Pro od 13" sa Intel grafičkom karticom košta po 13-14 tisuća kuna pa na više i smiješno malim diskom od 128 ili 256 GB. To je čista pljačka ...![]()
Macbook Pro od 15" sa 512 GB SSDom je 27.000 kuna,... ali njihove cijene vrijeđaju moju inteligenciju kao kupca
I čitavom godinom dana garancije.