Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

kepica
Spol: M

Re: Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Post Postao/la kepica »

Dedoimedo je napisao/la:
Ukoliko imas par minuta, pogledaj: http://www.dedoimedo.com/faq.html
Taj page ima dosta detalja cime se bavim, em dostignuca.
woow , impresivni CV !
nadam se da ćeš uspijeti pokrenuti nešto svoje u zg, to bi bilo zaista cool !
... sretno ! :thmb-up
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Dedoimedo
Kontakt:

Post Postao/la Dedoimedo »

@Abzeenth, odlicna ideja, prijavi cu em talks em workshops :)
@kepica, hvala!

Dedoimedo
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

Ako nije previše osobno, zašto bi jedan amerikanac s takvim CV-om došao raditi u Hrvatsku, pogotovo, jer možeš radit bilo gdje u svijetu? Kod nas vlada mišljenje da je trava preko uvijek zelenija, pogotovo irska trava.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

hrvooje je napisao/la:Ako nije previše osobno, zašto bi jedan amerikanac s takvim CV-om došao raditi u Hrvatsku, pogotovo, jer možeš radit bilo gdje u svijetu? Kod nas vlada mišljenje da je trava preko uvijek zelenija, pogotovo irska trava.
Zato što je momak i po. I možda čovjek ne puši travu. :-D
Dedoimedo
Kontakt:

Nisam Amer, al' bio sam svugdje. A razlog je, vec sam vidio veliki svijet, igrao sam se sa velikim parama i buzzwords, sad je vrijeme donijeti to iskustvo nazad. Osim toga, trava nije nigdje zelena. Ako mislis da Euri rastu na irskim poljima djeteline, malo ces se razocarati.

Na zapadu, zivot je brz i stresan. Na kraju dana, sve sto zaradis nece ti grob biti nista udobniji. Osim toga, visoke place = visoke cijene. Mozes zaradi 10,000 dollara, a ako potrosis 9,000 na mjesecne troskove, nisi nista bolji on Balkanskog easy-going sminkera koji zaradi 2,000 dollara a ostane s 1,000 u dzepu. A tu i tamo, jedes, spavas, vozis auto.

Osim toga, prodavacu moju mudrost za bubrege na DORS-u :)

Ako ZG ne ide - ne ide. Odoh drugdje. Simple. Ako ne probam, steta.

Pozdrav,
Dedoimedo
Dedoimedo
Kontakt:

Jos jedna stvar - imam stvarnu zelju da razvijem business savvy na nasim prostorima. Nasi ex-YU ljudi su puno pametniji nego prosjecni zapadnjak, al' su mnogo skromniji i nemaju know-how za entrepreneuring. A ovi van pricaju toliko bullshita, a ne znaju cak ni gdje je Hrvatska na mapi. Znanje povijesti, kulture, sposobnosti, marljivost, koliko mi bili Balkan retarded, nismo nista slabiji individualno od zapadnjaka.

Bilo bi fino ostvariti neki pravi hi-tech/cloud/service business domaci, em time znacajno pojacati snagu biznisa kod nas. Ima ih par, a moze i jos :) Zamisli konglomerat Dedoimedo, jeb***.

Pozdrav,
Dedoimedo
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Dedoimedo je napisao/la:Jos jedna stvar - imam stvarnu zelju da razvijem business savvy na nasim prostorima. Nasi ex-YU ljudi su puno pametniji nego prosjecni zapadnjak, al' su mnogo skromniji i nemaju know-how za entrepreneuring. A ovi van pricaju toliko bullshita, a ne znaju cak ni gdje je Hrvatska na mapi. Znanje povijesti, kulture, sposobnosti, marljivost, koliko mi bili Balkan retarded, nismo nista slabiji individualno od zapadnjaka.

Bilo bi fino ostvariti neki pravi hi-tech/cloud/service business domaci, em time znacajno pojacati snagu biznisa kod nas. Ima ih par, a moze i jos :) Zamisli konglomerat Dedoimedo, jeb***.

Pozdrav,
Dedoimedo
Na ovim prostorima je vjerojatno i problem što se ovdje živjelo 45 godina u socijalizmu, a i danas je on još u glavama mnogih i starih i mladih, jaka ovisnost o državi, tamo se nije stimulirala poduzetnost ni razvijanje vlastitih ideja, država se za sve brinula i gotovo je sve bilo državno, kod nas i dan danas mnogi očekuju da im sve probleme riješi država, od nalaženja posla na dalje.

Tek zadnjih godina se polako razvija taj enterpreneuring iliti poduzetništvo, ljudi ovdje jednostavno nisu naviknuti da budu poduzetni i da se sami pobrinu za sebe, većina bi najradije da se uguzi u kakvu dobru firmu u državnom ili poludržavnom vlasništvu, gradske uprave itd i da tako mogu do penzije. Sve je to ljudski odnosno želja da se osigura sebi što bolje uvjete u datim okolnostima, ali treba polako mijenjati navike. Ima puno primjera gdje su ljudi vlastitim idejama, često i ne sa puno novca, napravili dobre firme ili proizvode i zarađuju dobar novac.

Ja bi rekao da ljudi sa ovih prostora imaju a lot of brain power, but most of it is left unused :-D Malo radi okruženja koje slabo stimulira poduzetništvo i inovacije, malo vlastita inercija preko stečenih i uglavnom loših navika, kada ih se transplantira u inozemstvo iz ovih ili onih razloga, u stimulativniju okolinu, uglavnom brzo napreduju i dolaze do dobrih pozicija, barem primjeri koje sam ja na ovaj ili onaj način upoznao. Zapadnjaci često razmišljaju šablonski, a ovdje su se ljudi uvijek morali znati snaći pa su kreativni kada treba, kako ih stimulirati da tu kreativnost izraze "ovdje" je drugi par rukava :-D Ali da bi bilo dobro, bilo bi :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Dedoimedo je napisao/la:Jos jedna stvar - imam stvarnu zelju da razvijem business savvy na nasim prostorima.
Za to trebaš osnovati svoju firmu, nećeš kod nikoga doći na poziciju koju želiš.
Dedoimedo je napisao/la: Bilo bi fino ostvariti neki pravi hi-tech/cloud/service business domaci,
Više duhana, više duhana :D Hrvatska birokracija je takva da moraš imati fizičko skladište (znači stvarni prostor, ne diskove) za prodaju elektroničkih knjiga, a porez plaćati u naprijed (plaća se % za iduću godinu, znači novac koji nisi zaradio nego češ ga možda tek zaraditi). Good luck bro:)
JH-IM je napisao/la: Malo radi okruženja koje slabo stimulira poduzetništvo i inovacije,
Misliš, poduzetništvo je destimulirano a ne „malo stimulirano“ :hihi Novine su pretvorile riječ poduzetnik u prostotu i nečega čega se treba sramiti, a država ih vidi kao krave muzare. pface
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

D&m, Zanemario si da je tako nekada bilo jer se za novije generacije to ne bi moglo reci, kao i to da je vecina pametnih otisla negdje drugdje ili ih vise nema. Zanemarujes i ostale uvjete poslovanja koji tu postoje, ali kao sto kazes - ako ne probas... iako to i nije bas dobra ideja. Da ne bi bilo zabune - nisam zavidan, nego se lakse uci na tudjim greskama.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Staromodan je napisao/la:D&m, Zanemario si da je tako nekada bilo jer se za novije generacije to ne bi moglo reci, kao i to da je vecina pametnih otisla negdje drugdje ili ih vise nema. Zanemarujes i ostale uvjete poslovanja koji tu postoje, ali kao sto kazes - ako ne probas... iako to i nije bas dobra ideja. Da ne bi bilo zabune - nisam zavidan, nego se lakse uci na tudjim greskama.
Zašto ne bi to bila dobra ideja? Radi rizika? Čovjek ima iskustva i znanja, a kada imaš to možeš uspjeti svuda ako se dovoljno potrudiš, bez obzira na naše "navike poslovanja" da ih tako nazovem i ovdje ima vrlo uspješnih firmi ovih ili onih profila koje uopće ne ovise o državnoj sisi i poslovima sa državom, izvoze i slično tome. Sam je napisao da ako uspije uspije, ako ne ne, čovjek voli izazove pa zašto ne bi probao, mislim da je on itekako svjestan kako neke stvari funkcioniraju na ovim brdovitim područjima, možda mu je baš zato to još veći izazov. Kako kaže Delboy "who dares wins" :hihi
Odgovori