TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Arch fan club
E, Berta, Berta.. a das' pita' 'amo.. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
@Cooleech.. da li sam prevelika "šmizla" ako pitam zašto u skripti nemaš Cinnamon (i jel muka to dodati?)
- bikerbj
kako da postavim vrijeme da mi se automatski ažurira kod bootanja jer sad mi se vraća uvijek za sat unazad....
- Cooleech
- Moderator
Jesi.bertone je napisao/la:@Cooleech.. da li sam prevelika "šmizla" ako pitam zašto u skripti nemaš Cinnamon (i jel muka to dodati?)
Uvik moš odabrat opciju bez DE-a pa sam instaliraš šta oćeš. Za Cimet dodaš samo:
Kod: Označi sve
pacman -Sy cinnamonbikerbj je napisao/la:kako da postavim vrijeme da mi se automatski ažurira kod bootanja jer sad mi se vraća uvijek za sat unazad....
ln -sf /usr/share/zoneinfo/Europe/Zagreb /etc/localtimeI've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ma dodao sam već Cinnamon (sinoć), ali ovim tempom kojim udaram dam mu 2-3 dana dok ga ne skršim pa rekoh da mi skratiš muke kad budem išao ponovno instalirati 
za vrijeme si slozi ntpd
imas ga i pod timedatectl set-ntp true
imas ga i pod timedatectl set-ntp true
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
[vl4do@archlinux ~]$ timedatectl
Local time: Wed 2017-01-18 17:11:15 CET
Universal time: Wed 2017-01-18 16:11:15 UTC
RTC time: Wed 2017-01-18 16:11:15
Time zone: Europe/Zagreb (CET, +0100)
Network time on: yes
NTP synchronized: yes
RTC in local TZ: no
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Cooleech
- Moderator
Rastrošan, ha? 
NegA, šta ne makneš onaj natpis Sensors, baš glupo izgleda pored temperature CPU-a i broja okretaja ventilatora.
NegA, šta ne makneš onaj natpis Sensors, baš glupo izgleda pored temperature CPU-a i broja okretaja ventilatora.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.