Možda neće moći koristiti "gksudo" jer obzirom na particioniranje tko zna kako je sistem održavan i što je od nužnih alata dodatno instalirano... možda neće moći koristiti ni "Open As Administrator" ako nema instaliranu tu opciju
No dobro, ako ti ne prihvati naredbu "gksudo xxxx" koju ti je @jurastublic dao, prvo instaliraj:
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Ljudi hvala vam što se toliko trudite oko mene, ja bih rado da napravim novi OS ali naprosto me strah išta sa kompom sada eksperimentirati jer mi treba ko suha zemlja vodu, zato jer se pripremam za ispit iz eng da bih mogla upisati master u Londonu, tako da ako išta zeznem s pokušavanjem podizanja novog OS-a ubit ću se majke mi, jer mi vrijeme curi a zaista se bojim sama eksperimentirati. Neznam šta da vam kažem, koliko mogu ovako gurati sa ovim problemom ??? BTW... počistila sam sve što sam imala u Downloads i Documents i spremila sam si to na USB tako da je to sve čisto.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
jurastublic je napisao/la:Ubuntu koji nema nautilus!? Možda je xubuntu ili lubuntu?
Svejedno, ako ne uspije po bertoneovom videu, umjesto sudo nautilus /boot možeš pokušati univerzalni poziv sa xdg-open:
Marina? Spavaš?
Enivej. Meni je kasno, ujutro radim. Ostavi output ovdje (vidi moj post iznad kojeg si preskočila), forumaši će ti reći što možeš obrisati. Ako skineš bar 2 nepotrebna kernela, dobit ćeš cca 50-tak MB free, a možda i više. Dovoljno da možeš popraviti sustav i onda preko autoremove naredbe očistit zaostalo i nepotrebno smeće.
Laku noć, okrutni svijete!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Cooleech je napisao/la:Marina? Spavaš?
Enivej. Meni je kasno, ujutro radim. Ostavi output ovdje (vidi moj post iznad kojeg si preskočila), forumaši će ti reći što možeš obrisati. Ako skineš bar 2 nepotrebna kernela, dobit ćeš cca 50-tak MB free, a možda i više. Dovoljno da možeš popraviti sustav i onda preko autoremove naredbe očistit zaostalo i nepotrebno smeće.
Hoće, samo nema niti jednu datoteku pod tim imenom.
Ajde onda napravi isto sve osim šta iza naredbe ls nećeš dodati linux-* nego parametar -la.
Dakle, prvo se cd-aš u /boot
Sad će ispisati sve unutar /boot mape/particije, pa ćemo znati s čime sve raspolažemo.
Cooleech je napisao/la:Hoće, samo nema niti jednu datoteku pod tim imenom.
Ajde onda napravi isto sve osim šta iza naredbe ls nećeš dodati linux-* nego parametar -la.
Dakle, prvo se cd-aš u /boot