TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Arch fan club
Drmnes Plasma meta paket i nema da fali 
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Archeri, ujedinite se! 
Od danas Arch Updater je na Githubu! Uskoro će ući i u ALRPiS i AIS skripte kao Setup datoteka koju možete izbrisati ili instalirati pa tek onda izbrisati.
Skraćeni URL do skripte je: https://is.gd/AUSsh
Od danas Arch Updater je na Githubu! Uskoro će ući i u ALRPiS i AIS skripte kao Setup datoteka koju možete izbrisati ili instalirati pa tek onda izbrisati.
Skraćeni URL do skripte je: https://is.gd/AUSsh
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- bikerbj
book svima...imam jedno pitanjce....recimo otvorim neki pdf sa atril-om i hoću isprintat nema mi printera na popisu a uredno je instaliran i test print radi ok....šta bi moglo biti...
Imaš li instaliran gtk3-print-backends? Ako ne, probaj instalirati to.bikerbj je napisao/la:book svima...imam jedno pitanjce....recimo otvorim neki pdf sa atril-om i hoću isprintat nema mi printera na popisu a uredno je instaliran i test print radi ok....šta bi moglo biti...
- bikerbj
opet ja sa pitanjima....ovako..arch xfce je instaliran na sda disk....
sda1 - swap
sda2 - /
sda3 - /home
zatim imam sdb disk...ili evo kako mi sistem to vidi....
e sad pitanje je kako da mi se ovaj data disk mounta sa ovim prvim diskom i da ovlast ima normalni korisnik....
sda1 - swap
sda2 - /
sda3 - /home
zatim imam sdb disk...ili evo kako mi sistem to vidi....
Kod: Označi sve
[bikerbj@arch ~]$ lsblk -f
NAME FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
sda
├─sda1 swap 165db411-752d-4d99-9aa0-fe99bdbecbad [SWAP]
├─sda2 ext4 6d94addf-fe5b-4354-96ef-cdcd19ff6e67 /
└─sda3 ext4 bb7ca521-72b2-4a27-bcb1-5e88b065a204 /home
sdb
└─sdb1 ext4 data 4893239a-385a-4702-a419-0f27fecd4a2d /run/media/bikerbj/data
Moraš ga dodati u /etc/fstab, vidi ovdje detalje:
https://askubuntu.com/questions/125257/ ... hard-drive
Gnome Disks to može i preko GUIja ako ti je žurba. Ako imaš poslije problema sa pravima chownaj na svojega usera:
sudo chown -R username:username /pathdodiska
https://askubuntu.com/questions/125257/ ... hard-drive
Gnome Disks to može i preko GUIja ako ti je žurba. Ako imaš poslije problema sa pravima chownaj na svojega usera:
sudo chown -R username:username /pathdodiska
- Cooleech
- Moderator
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- bikerbj
kako si dobio samo jednu alatnu traku dolje....imam manji monitor pa mi dvije kradu dragocjene pixele....
- Cooleech
- Moderator
Ukloniš ga sam? 
Je li netko ima problema sa Wi-Fijem na kernelu 4.13.3? Meni se zadnjih par dana događalo da nakon pola sata, sat ili dva se drastično uspori Internet ili jednostavno ne radi, restart mrežnog servisa ponekad pomogne a ponekad ne, kako sam posumnjao na kernel odnosno na Atheros driver instalirao sam LTS verziju i sada već više sati mi radi normalno Wi-Fi. U prvi trenutak sam mislio da je do Internet veze, ali onda sam utvrdio da u Windowsima i Ubuntuu Wi-Fi radi bez problema.