Skratite mi muke, pliz.
gdje su se skrili fajlovi?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
gdje su se skrili fajlovi?
Prčkala sam nešto i zakomplicirala stvar. Sada sve datoteke koje sam imala na lokacijama Downloads, Dokumenti, Music, Pictures su prazne, a Osobna mapa također više ne radi u sistemu kao prije već se sve otvara na isti način u nekom malom prozorčiću. Očito sam zeznula neki program koji to sve drži na okupu. Dokumenti nisu izgubljeni jer ih u terminalu uredno sve vidim kad ukucam ls ali ne znam sad kako da do njih dođem i kako da vratim na stari sistem otvaranja i pretraživanja mapa i datoteka.
Skratite mi muke, pliz.
Skratite mi muke, pliz.
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: gdje su se skrili fajlovi?
Nije mi baš jasno pitanje. U terminalu odeš u "cd Downloads" i "ls" ti izlista sve fajlove u toj mapi? A kad u file manageru otvaraš nema ih?
Ne kužim kako "home" mapu otvara sada, a kako je prije i kako bi željela da ju otvara?
Ne kužim kako "home" mapu otvara sada, a kako je prije i kako bi željela da ju otvara?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Pozdrav.majka je napisao/la:Prčkala sam nešto i zakomplicirala stvar. ...
Nemam odgovor na vase pitanje, no iskoristiću priliku da Vam preporucim program Timeshift koji moze ubuduće pomoći da lako vratite sistem na stanje koje je bilo prije izbijanja problema ( system restore stil ). Možda je već i predinstaliran u novom mintu .
LP
https://www.cnet.com/forums/discussions ... timeshift/
@Majko, daj nam screenshot toga čega nema (upute kako postati slike, zalijepiti ispis iz terminala, staviti video i dr. su u ovoj temi).
Evo, u terminalu je sve na broju kao što se vidi na primjeru Pictures:

Znači, kad kliknem bilo koji direktorij (Downloads, Pictures, Documents, Music etc.) otvara se ovaj neželjeni prozor.
Ja sam se nešto zaigrala s Pixom i od tada se to desilo. Sad kad kliknem na Pix vidim tamo su mi slike ali ostali dokumenti iz drugih foldera nisu tamo. Evo:

Znači, kad kliknem bilo koji direktorij (Downloads, Pictures, Documents, Music etc.) otvara se ovaj neželjeni prozor.
Ja sam se nešto zaigrala s Pixom i od tada se to desilo. Sad kad kliknem na Pix vidim tamo su mi slike ali ostali dokumenti iz drugih foldera nisu tamo. Evo:

Možda je nešto kod mene krivo, ali nemrem ovoriti slike 
hvala @Bunker, otvorila sam Timeshift ali se ne usudim čačkati da opet nešto ne zeznem. Mislim da je rješenje mog problema banalno, i da mi je ispred nosa, samo ja to u ovom trenu ne kužim.Bunker je napisao/la:Pozdrav.majka je napisao/la:Prčkala sam nešto i zakomplicirala stvar. ...
Nemam odgovor na vase pitanje, no iskoristiću priliku da Vam preporucim program Timeshift koji moze ubuduće pomoći da lako vratite sistem na stanje koje je bilo prije izbijanja problema ( system restore stil ). Možda je već i predinstaliran u novom mintu .
LP
https://www.cnet.com/forums/discussions ... timeshift/
uh, zbilja? onda moram bolje proučiti tvoje upute. Meni su otvorene. Idem ponoviti gradivo.bertone je napisao/la:Možda je nešto kod mene krivo, ali nemrem ovoriti slike
Ma kažem, možda je do mene jer mi ponekad neće povećati slike... pričekaj da se još netko javi da li se njemu otvaraju normalno.