Pa kako rekoh, to tebi neizgleda ok, no za oko 800 miliona korisnika win10 je to kaj im čak i paše da čim manje moraju vremena uložiti u održavanje osa. Možda neznaš, no dvaput godišnje idu big upgrade, veličine par gb ( cca 2-4 ) i meni isto osobno više paše da se to parcijalno neosjetno skine u pozadini ( makar i u par dana, nebitno...) nego da ja striktno moram kliknuti pa ako sam negdje na sporoj vezi čekati da se tih par gb skine.shrike je napisao/la:Zapravo, bilo kakav uopće automatski download *i* instalacija nakon koje se traži restart su loš potez i *jesu* problem microsofta, sa time da "sustav nije x vremena aktivan pa je ok početi sad downloadom i instalacijom" isto nije ni približno ok.Bunker je napisao/la:
Svako drugačije ponašanje od toga nije više krivnja microsofta nego kemijanja korisnika po regeditu, korištenje kojekakvih sumnjivih apk kojima kao gase ms telemetriju i sl...
Za instalaciju smo se možda nešto krivo razumjeli: neka sića bu se odvila bez da opće znaš ( poput av definicija i sl ) no te velike nadogradnje nekreću automatizmom u pozadini nego onako kako sam gore opisao... I takva nadogradnja čak i sa tim restartom na prosječnom hardveru traje cca 15-30 min ( pazi, govorimo o kompletno novom buildu, npr 1803 na 1809, kao da sa mint18 dizes na mint19 ) tako da....
Najveća je razlika kaj se to na mintu nebu desilo automatikom, a win10 ipak bude nakraju sam instalirao nadogradnju ( uz nužni restart ) ali samo ako si dotad ignorirao desetak popupa, nisi nijednom kliknuo na odgodi, i neaktivnost računala je nakon 23h bila takva i tolikog trajanja pa je win sam sebe nadogradio.
Osobno, nesvidja mi se taj dio, no nevidim u tome toliki problem. Za taj scenario bi pc satima morao biti upaljen, bez ikakve aktivnosti a takvo nešto je doma ipak vrlo vrlo rijetko...
A jesmo spomenuli da se to na svim pro ( i većim ) verzijama isključi jednim klikom u control panelu ?
A jesmo spomenuli da je i win10 pro isto posve besplatan za kućnog korisnika....?
Stavih u neku temu ovdje ( mislim mint fan club ) link na komentare mintovaca pri zadnjem upgradeu, i kod većine ih je sve dobro prošlo, no onih desetak kojima se nekaj skršilo bi u statistici mnogo značilo naspram ukupnog broja korisnika ( apropo brojanja pasata i alfi...)
....