Zbog cega se ljudi boje linux korisnika!!

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

mcemir
Spol: M

Zbog cega se ljudi boje linux korisnika!!

Post Postao/la mcemir »

pocetnik sam sa linuxom,i prvi kontakt sa ubuntu_om ostavio je trag na meni prvenstveno sa svoj compiz fusion,koji je definitivno pobio vistu aero a nju sam koristio duze vrijeme!!samim prelaskom sa windowsa na linux moze se tek osjetiti kako u stvari radi jedan OS!!
prije nego sto sam presao na linux,,cuo sma dosta prica vezanih za linux opcenito i linux korisnike,koliko tocnih toliko i netocnih,kao npr. da se mnogi boje linux korisnika zato sto linux preko odredjenih naredbi moze zavirit svugdje,moze odradit svasta itd..itd da ne nabrajam vise!!
POSTAVLJAM PITANJE SVIMA ONIMA KOJI KORISTE LINUX (BILO KOJU VERZIJU) I KOJI SU UPOZNATI SA OVIM:
Zbog cega je linux u prednosti nad windows_om i dali moze linux staviti nos negdje gdje windows ne moze,i zbog cega ljudi imaju srah i lose misljenje o linux korisnicima?? :ugeek:

POZDRAV SVIMA
4ndY
Moderator
Kontakt:

Re: Zbog cega se ljudi boje linux korisnika!!

Post Postao/la 4ndY »

Nisam siguran što misliš pod "zavirit" svugdje :misli
Zbog cega je linux u prednosti nad windows_om...
Možda je bolje pitati koje su prednosti naspram Windowsa jer upćenito Linux nije u prednosti nad Windowsima pogotovo ako pitaš gamere ili one koji se bave profesionalnom obradom grafike 8-)
Već sam to napisao jednom, pa evo link.
dali moze linux staviti nos negdje gdje windows ne moze
Na što se to odnosi? Ako se odnosi na konfiguraciju sustava, to definitivno da zbog same naravi slobodnog (otvorenog) softvera - sav kod je dostupan, pa ako imaš znanja i vremena možeš promijeniti ama baš svaki dio Linuxa, od kernela pa do običnih programa. Osim toga, svaki program je vrlo konfigurabilan, ali često kroz ne-tako-prijateljsko sučelje tekstualnih datoteka i CLI-a. :roll:
Ako pak misliš na zabijanje nosa u korisnikove stvari - to definitivno Linux ne radi (po defaultu), dok s Windowsima nikad ne znaš kakve statistike ovaj šalje Microsoftu (gdje imaš DRM i sličnu "ekipu").
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mcemir je napisao/la: Zbog cega je linux u prednosti nad windows_om i dali moze linux staviti nos negdje gdje windows ne moze,i zbog cega ljudi imaju srah i lose misljenje o linux korisnicima?? :ugeek:
U prednosti je zbog zvoje naravi, a to je otvorenost. Sav kod je dostupan, sve se brzo i lako ispravlja u koliko se pronađe kaakv bug. Zbog otvorenosti vrlo je teško proturiti kakav virus.

Sama otvorenost na neki način "tjera" ljude da isto tako budu otvoreni prema drugima, pa tu dolaze do izražaja i indirektne korsiti kao što je promicanje svojevrsnog humanizma.

Veliki je broj slobodnih i kvalitetnih programa. Nema crackiranja i ostalih ružnih rabota.

Također, velika je mogućnost odabira. Kako ditribucije, tako i grafičkog okruženja u kojima želite raditi (ovo može biti i svojevrsna mana, ovisno gledamo li na sve skupa sa konstruktivne ili destruktivne strane)

Zašto imaju strah i loše išljenje? Pa nemam dojam da netko ima ovakve osjećaje spram Linuxaša. No u svakom slučaju ključ je u neznanju. ;)
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

postoji i ona vrsta linuksasa koji su prvi put vidjeli golu zenu u ranim 30tima kad su slucajno uletili u kupaonicu dok im se setra kupala, a cijelu srednju su dobivali cvrge od ekipe zato jer su geekovi. e kad onda nekom takvom na forumu ili newsima netko uleti sa pitanjem koje mozes izgooglati za 30 sekundi, normalno je da se otrese na njega. s obzirom da ga ovaj pocetnik ne vidi, misli kako je doticni jako opasan i boji ga se. :mrgreen:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Meni se čini da se tu misli na općenito mišljenje o Linux korisnicima.
Kao: "To su ti sve hakeri. Pomoću Linuxa mogu provaliti u NASU, skinuti pare nekom s računa, špijunirati tuđa računala ....."
Pa možda zbog toga...
Al, ne vjerujem da je to općenito mišljenje ili da postoji strah od Linuxaša.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

jedina prednost koju ja vidim je da nema virusa, no ja koristim xp bez anti virusa, dobio jedan prek stika prije par godinai to je to.

dobro, na one potencijalno opasne stranice idem preko linuxa.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
mcemir

Post Postao/la mcemir »

Suko je napisao/la:Meni se čini da se tu misli na općenito mišljenje o Linux korisnicima.
Kao: "To su ti sve hakeri. Pomoću Linuxa mogu provaliti u NASU, skinuti pare nekom s računa, špijunirati tuđa računala ....."
Pa možda zbog toga...
Al, ne vjerujem da je to općenito mišljenje ili da postoji strah od Linuxaša.
Ja sam koristio vistu prije ubuntu,i vidi slucaja sada,,presao sam na linux prije nekih 3 dana,isao sam jucer da uplatim net,kad mene pita "ovaj sto odrzaje baznu stanicu",,kako nisma konektovan zadnjih 3 dana!!ja se pocnem smijati i kazem da uredno idem na net bezz ikakvih problema,i on meni odgovori na to kako uopste me NE vidi da sam konektovan!ja njemu kazem da sma poceo koristiti linux,,onda poce prepucavanje i prica o tome "KAKO JE LINUX SMECE,,TREBAM VRATIT WINDOWS, ITD ITD da ne nabrajam vise,, i imao sam osjecaj kao da se boji sto sma uzeo taj OS!!inace mnogi imaju nelagodu na tome kad kazes da koristis linux!!

POZDRAV SVIM LINUXAŠIMA
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

a lol jos nisam naisao na ljude koji su se osjecali nelagodno kad sam im rekao da sam na linuxu ili im savjetovao da i oni predu :D

to mora da je nekakav cudan virus kod vas u bosni presao sa PCa na ljude pa se tako boje virusa :P
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Nije mi jasno kako ne vidi da si spojen na net kada ideš preko Linuxa na net?!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

it's a spiritual thing... :mrgreen:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Odgovori