Zbog cega se ljudi boje linux korisnika!!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Zbog cega se ljudi boje linux korisnika!!
rekacija koju najčešće čujem kad kažem da sam preša na Ubuntu i kad pojasnim da je to verzija Linuxa je : tiz debil XD
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Haha, ja nemam nikakvih problema... ako me netko nešto pita da mu pomognem, ja mu rado pomognem, a ako mi netko soli pamet što sam "na Linuxu", ja jednostavno stisnem Mute i pređem na drugu temu. As simple as that
Ne znam zašto to okolne ljude brine? To je kao da se interesiraju koji WC papir koristiš...ja koristim troslojni, ...hebeš ga kad je siguriniji
Ne znam zašto to okolne ljude brine? To je kao da se interesiraju koji WC papir koristiš...ja koristim troslojni, ...hebeš ga kad je siguriniji
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
windowsaše iritira to šta se za linux triba malo pomučit da to proradi kako Bog zapovida...meni se brat 2 dana ruga jer mi printer nije radija i sad kad san ga uspija osposobit,osta je zapanjen...
ali osjećaj je nenad*ebiv XD
ufff natirat nešto da radi...nakon šta te zaje*avalo 2 dana...prezakon
-
mcemir
nije ni meni jasno,,samo mi covjek kaze da me ne vidi da sam konektovan na baznu stanicu,a kod mene net radi duplo bolje nego na windowsu,i download i upload kuca do daske!!gore na alatnoj traci ne cita mi signal,,znaci imaju one 4 bijele linije koje oznacavaju jacinu signala i povis njih nalazi se crveni x!!i ne pokazuje mi ostale mreze!!a to se sve promijenilo nakon sto sam podesavao pppoe,,kucao sam u terminalu pppoeconf naredbu upisoa username i pass,nakon toga restartiram racunalo,pokrenem ponovo i cim otvorim browser odma idem na net,,a gore mi ne pokazuje vise mreze i uopste da sma konektovan!! I na karju toga ispade "da sam ludjak sto sma presao na linux"" JBGshrike je napisao/la:Nije mi jasno kako ne vidi da si spojen na net kada ideš preko Linuxa na net?!
-
mcemir
Ljudi kao ljudi,,dali bili iz BIH ili CRO nemaju nikad isto misljenje i stav prema necemu,pa tako i prema OS!a dali je virus presao sa PCa na ljude "u bosni",,ja ne znam jer po pricama bosanci su veoma glupi pa tako da oni ne znaju sta je virus,,a u drugom slucaju ako ne znaju sta je virus "jer su glupi",,nece nikada moci uspostaviti pravu dijagnozu sta se desaje okolo njih!!speedy je napisao/la:a lol jos nisam naisao na ljude koji su se osjecali nelagodno kad sam im rekao da sam na linuxu ili im savjetovao da i oni predu
to mora da je nekakav cudan virus kod vas u bosni presao sa PCa na ljude pa se tako boje virusa
POZDRAV
Shicy je napisao/la:windowsaše iritira to šta se za linux triba malo pomučit da to proradi kako Bog zapovida...meni se brat 2 dana ruga jer mi printer nije radija i sad kad san ga uspija osposobit,osta je zapanjen...
a mozda ih iritira to sto se u vecini slucajeva ipak vise oko winsa treba pomucit da nesto proradi nego oko linuxa
dosada sam samo par puta imao muke s linuxom na mozda 2konfke dok winsi posvuda nadu nesto s cime ce j**** covjeka u zdrav mozak
ja san ima problema sa grafikom i sa printerom, ali se hvala Bogu i kolegama forumašima, to riješilo XD
ali windowsi su posebna priča... defragmentiranje diska 2 put mjesečno, formatiranje 1 put u 3 miseca XD
ali windowsi su posebna priča... defragmentiranje diska 2 put mjesečno, formatiranje 1 put u 3 miseca XD
Ne znam.... Nekad sam i ja bio taj koji je se nije dao na Linuxe, ali nakon što sam si dao truda da ih malo bolje isprobam, odma sam prešo na njih
Sad sam i sestri na laptopu stavio Ubntu (prvenstveno jer vista koju ima ždere ram da nije normalno), i koristi ga, iako se baš ne snalazi pre dobro na kompu. Treba samo poinstalirat sve programe i kodeke koji su potrebni i onda nema nekih velikih problema zbog prelaska iz Windowsa. :ugeek:
Tako da, mislim da su ljudima koji komp koriste za net i fax Linuxi puno bolji od windowsa, i ako te ljude "prisilite" da malo probaju Linuxe, vjerojatno će velik broj ostati na njima.
Sad sam i sestri na laptopu stavio Ubntu (prvenstveno jer vista koju ima ždere ram da nije normalno), i koristi ga, iako se baš ne snalazi pre dobro na kompu. Treba samo poinstalirat sve programe i kodeke koji su potrebni i onda nema nekih velikih problema zbog prelaska iz Windowsa. :ugeek:
Tako da, mislim da su ljudima koji komp koriste za net i fax Linuxi puno bolji od windowsa, i ako te ljude "prisilite" da malo probaju Linuxe, vjerojatno će velik broj ostati na njima.
Nema nekog većeg razloga zašto uobičajeni korisnici računala ne bi mogli ugodno raditi na Linuxu.
Sve što treba za web, e-mail, multimediju, office alate postoji uredno na ovom OS-u.
Sve drugo su jednostavno - predrasude i problemi sa hardverom (no podešavanje hardvera i na windowsima početnicima predstavlja problem).
Postoji mišljenje da bi Googleov Chrome OS mogao znatno poboljšati podršku za hardver od strane proizvođača prema Linuxu, no otom-potom.....
Sve što treba za web, e-mail, multimediju, office alate postoji uredno na ovom OS-u.
Sve drugo su jednostavno - predrasude i problemi sa hardverom (no podešavanje hardvera i na windowsima početnicima predstavlja problem).
Postoji mišljenje da bi Googleov Chrome OS mogao znatno poboljšati podršku za hardver od strane proizvođača prema Linuxu, no otom-potom.....
Ja sam linuksaš praktički od kad sam odlučujem kaj će se vrtit na mom kompu.
Zadovoljan sam, ali s vremena na vrijeme mi se dogode jako frustrirajuće stvari.
Npr. koristim fedoru mjesecima u kombinaciji s wpa2, sve šljaka savršeno. Jednog dana se neće spojit
Idem sam kliknut na ime mreže, kad ono nema passa, a pass mi je nasumičan niz od 60-tak znakova. Bilo mi je lakše dovuć žicu nego to tipkat
Zadovoljan sam, ali s vremena na vrijeme mi se dogode jako frustrirajuće stvari.
Npr. koristim fedoru mjesecima u kombinaciji s wpa2, sve šljaka savršeno. Jednog dana se neće spojit
Idem sam kliknut na ime mreže, kad ono nema passa, a pass mi je nasumičan niz od 60-tak znakova. Bilo mi je lakše dovuć žicu nego to tipkat
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!