čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Jesi probao s ove stranice:https://antixlinux.com/forum-archive/a- ... t4617.html
barbaivo je napisao/la:Jesi probao s ove stranice:https://antixlinux.com/forum-archive/a- ... t4617.html
Probao sam i to, a i sva ostala rješenja koja izbaci Google tražilica pretragom pojma recycle bin trash Antix Linux , rekoh već da nijedno od tih rješenja nedaju upotrebljivi rezultat.
recyle bin nema veze sa distribucijom vec sa file managerom.
Instalirao sam Thunar-a i Nemo-a i ista stvar, kante nema niti sam našao način za uspostaviti kantu sa klasičnim prikazom i klasičnim funkcijama.abnettaa je napisao/la:recyle bin nema veze sa distribucijom vec sa file managerom.
Jesi probao obrisati datoteku iz Nemoa? Dogodi ti se ista stvar? Možeš s glib2 ili nečim takvim napraviti Trash, pa bi to trebalo raditi. Ili ručno po specifikaciji.
@abnetta, Trash je dio freedesktop speca
@abnetta, Trash je dio freedesktop speca
@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.
Antix leži na debianu, od debiana sam uvjek bježao, a sad me opet dočekao na antixu...
Ista stvar je i sa nemom, ima funkcija delete no nakon te akcije datoteka je trajno obrisana, a funkcije move to trash nema a također nema niti foldera trash.
Antix leži na debianu, od debiana sam uvjek bježao, a sad me opet dočekao na antixu...
Ista stvar je i sa nemom, ima funkcija delete no nakon te akcije datoteka je trajno obrisana, a funkcije move to trash nema a također nema niti foldera trash.
Debian je konstanta svemira. Možeš bježati koliko želiš, ali prije ili kasnije završiš tamoBunker je napisao/la:@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Jedva čekam recenzirati tog Metuzalemashrike je napisao/la:Debian je konstanta svemira. Možeš bježati koliko želiš, ali prije ili kasnije završiš tamo
Pa ono, kao što sam rekao, moraš napraviti smeće da bi i u jednom file manageru imao smeće. To sigurno možeš napraviti ručno, a vjerojatno i s glib2 naredbom. Ne znam napamet, a nije da mi se briše smeće da bih isprobaoBunker je napisao/la:@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.
Kanta za smeće je user-level koncept i dio je strukture tvog lokalnog home foldera i njegovih podfoldera. Nema veze s file managerom kojeg koristiš: ako postoji kanta za smeće, koristit će ju; ako ne, neće. Ona je standardna bez obzira na DE i bez obzira na file manager: što baciš u smeće u Dolphinu ćeš bacit u smeće i u Nemou i u Thunaru i u Nautilusu. Ako ista postoji, ponašat će se isto kao i na svakom drugom OS-u.
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Čuj ovog. Što je onda Arch? Mjerna jedinica za savršenstvo.shrike je napisao/la:Debian je konstanta svemira.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe