čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

barbaivo
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la barbaivo »

Bunker

Post Postao/la Bunker »

barbaivo je napisao/la:Jesi probao s ove stranice:https://antixlinux.com/forum-archive/a- ... t4617.html

Probao sam i to, a i sva ostala rješenja koja izbaci Google tražilica pretragom pojma recycle bin trash Antix Linux , rekoh već da nijedno od tih rješenja nedaju upotrebljivi rezultat.
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

recyle bin nema veze sa distribucijom vec sa file managerom.
Bunker

Post Postao/la Bunker »

abnettaa je napisao/la:recyle bin nema veze sa distribucijom vec sa file managerom.
Instalirao sam Thunar-a i Nemo-a i ista stvar, kante nema niti sam našao način za uspostaviti kantu sa klasičnim prikazom i klasičnim funkcijama.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Jesi probao obrisati datoteku iz Nemoa? Dogodi ti se ista stvar? Možeš s glib2 ili nečim takvim napraviti Trash, pa bi to trebalo raditi. Ili ručno po specifikaciji.

@abnetta, Trash je dio freedesktop speca ;)
Bunker

Post Postao/la Bunker »

@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.

Antix leži na debianu, od debiana sam uvjek bježao, a sad me opet dočekao na antixu...

Ista stvar je i sa nemom, ima funkcija delete no nakon te akcije datoteka je trajno obrisana, a funkcije move to trash nema a također nema niti foldera trash.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bunker je napisao/la:@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.

Antix leži na debianu, od debiana sam uvjek bježao, a sad me opet dočekao na antixu...

Ista stvar je i sa nemom, ima funkcija delete no nakon te akcije datoteka je trajno obrisana, a funkcije move to trash nema a također nema niti foldera trash.
Debian je konstanta svemira. Možeš bježati koliko želiš, ali prije ili kasnije završiš tamo :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
pandul

Post Postao/la pandul »

shrike je napisao/la:Debian je konstanta svemira. Možeš bježati koliko želiš, ali prije ili kasnije završiš tamo :D
Jedva čekam recenzirati tog Metuzalema :hihi
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Bunker je napisao/la:@iweb , ako imaš volje i vremena, predloži način kojim bih najlakše i najjednostavnije dodao na nivou os-a ( tako da se to onda odnosi na sve file managere koji dođu na taj PC ) kantu za smeće koja bi se ponašala kao u Ubuntu, mintu... ( znači da je u svim file managerima na listi u lijevom prozoru, a da kontekstni desni klik na datoteku nudi i move to trash funkciju, te da iz file managera mogu ući u trash i odraditi empty trash funkciju gui načinom.

Pa ono, kao što sam rekao, moraš napraviti smeće da bi i u jednom file manageru imao smeće. To sigurno možeš napraviti ručno, a vjerojatno i s glib2 naredbom. Ne znam napamet, a nije da mi se briše smeće da bih isprobao :) Imaš na Arch wikiju detaljnije.

Kanta za smeće je user-level koncept i dio je strukture tvog lokalnog home foldera i njegovih podfoldera. Nema veze s file managerom kojeg koristiš: ako postoji kanta za smeće, koristit će ju; ako ne, neće. Ona je standardna bez obzira na DE i bez obzira na file manager: što baciš u smeće u Dolphinu ćeš bacit u smeće i u Nemou i u Thunaru i u Nautilusu. Ako ista postoji, ponašat će se isto kao i na svakom drugom OS-u.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:Debian je konstanta svemira. :D
Čuj ovog. Što je onda Arch? Mjerna jedinica za savršenstvo.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Odgovori