Eto kad već tražimo smisao 17", ima jedna kategorija ljudi, što žele veći ekran radi ugodnijeg korištenja na poslu i ne nose laptop često doma, ali žele da ipak imaju opciju prijenosa koja se ponekad i dogodi.
Vjerojatno bi bilo zgodnije imati i monitor na poslu pa spajati manji laptop, ali nije često u firminom proračunu
Imam u glavi jedan upitnik što se tiče laptopa i vjerujem da je marketing kriv. Kako okvir oko ekrana postaje sve tanji, npr. što je nekada bila dimenzija laptop od 14", sad je možda i manja od nekadašnjeg 13", radi užeg okvira. I pitanje je zašto ljudi kupuju manji laptop. Npr. imao sam laptop od 14" sa debelim okvirom i opet kupim novi od 14 sa modernim užim okvirom. Paradoks je da mi treba i nova, manja torba za laptop od 13", a stara torba za 14" je prevelika. A mogao sam kupiti veći od 15,6" i strpati ga u torbu za (nekad) 14"? Ok tko treba neki mini za terenski rad.
I zašto proizvođači stavljaju kvalitetnije ekrana na manje ekranima. Npr. 13" ih ima hrpa sa 4k IPS..., a rijetko koji od 15,6" ima te kvalitete. Zar nije logika veći ekran, bolja rezolucija i kvaliteta slike?
Sličan paradoks je da sat na ruci ima OLED, fantastičan ekran, odlične rezolucije , a laptop od 17" truljavi TN.