Ne mogu obrisati aplikaciju iz koša za otpatke
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Ne mogu obrisati aplikaciju iz koša za otpatke
Meni se čini da je do korisničkih prava.
find komandom potraži tu datoteku (nemam pojma gdje je trash bin)
i pobriši kao root. Nešto poput:
find / kodi\*Nexus\*.apk
pa ako je nađe:
sudo rm [puno ime te datoteke]
find komandom potraži tu datoteku (nemam pojma gdje je trash bin)
i pobriši kao root. Nešto poput:
find / kodi\*Nexus\*.apk
pa ako je nađe:
sudo rm [puno ime te datoteke]
Probaj ovo:dođi do datoteke u smeću-desni klik-izreži-stavi u npr Downloads.Sad idi do Downloads-desni klik-obriši potpuno(ne u smeće).
Pitanje je odviše općenito postavljeno, mnogo različitih čimbenika može stvarati problem. Neki među njima su banalni, neki nisu. Mislim da bi trebalo navesti sve korake koje se već pokušalo, jer je dostupnih rješenja mnogo.
Upisao sam na Google tražilicu
Upisao sam na Google tražilicu
i dobio više odgovora, sve s foruma Linux Mint. Ne želim sad navoditi te linkove jednog za drugim, ali zbilja su lako dostupni i vjerojatno se među njima krije i ovdje traženo rješenje.I cannot delete files in trash linux mint
Probao sam ali nije uspjelo.
Linux Mint 22.2 "Zara" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
Probao sam i nije uspjelo. Srećom imao sam Backup napravljen s Recsuezilla i tako sam napravio restore inače bih morao ponovno instalirati Linuxe.rudar je napisao/la: ↑19 sij 2025, 19:44 Pitanje je odviše općenito postavljeno, mnogo različitih čimbenika može stvarati problem. Neki među njima su banalni, neki nisu. Mislim da bi trebalo navesti sve korake koje se već pokušalo, jer je dostupnih rješenja mnogo.
Upisao sam na Google tražilicui dobio više odgovora, sve s foruma Linux Mint. Ne želim sad navoditi te linkove jednog za drugim, ali zbilja su lako dostupni i vjerojatno se među njima krije i ovdje traženo rješenje.I cannot delete files in trash linux mint
Ne znam što si sad napravio ali ne vidim da si pokušao iz terminala.
Pod uvjetom da ti je smeće na lokaciji ".local/share/Trash" tada iz terminala brišeš cijeli sadržaj sa: https://wiki.ubuntuusers.de/Papierkorb/ ... s-loeschen
Ako je lokacija druga onda ju promjeniš. Ovo daje puno odgovora.
Ako uspije problem je vjerojatno bio u korisničkim pravima, kao što kaže @push.
Ako ne uspije krenuo bih u smjeru što predlaže @cooleech, ali malo detaljnije
Pozz
Pod uvjetom da ti je smeće na lokaciji ".local/share/Trash" tada iz terminala brišeš cijeli sadržaj sa:
Kod: Označi sve
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/* Ako je lokacija druga onda ju promjeniš. Ovo daje puno odgovora.
Ako ne uspije krenuo bih u smjeru što predlaže @cooleech, ali malo detaljnije
Pozz
Ok i što sad?
Probao sam ovo i još neke komande koje se nalaze na stranici od linka koji si postavio, ali bez uspjeha.NoMaam je napisao/la: ↑19 sij 2025, 22:08 Ne znam što si sad napravio ali ne vidim da si pokušao iz terminala.
Pod uvjetom da ti je smeće na lokaciji ".local/share/Trash" tada iz terminala brišeš cijeli sadržaj sa:https://wiki.ubuntuusers.de/Papierkorb/ ... s-loeschenKod: Označi sve
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/*
Ako je lokacija druga onda ju promjeniš. Ovo daje puno odgovora.
Ako ne uspije krenuo bih u smjeru što predlaže @cooleech, ali malo detaljnije![]()
Pozz
Ima još nešto što sam totalno zaboravio.
Ako je ta obrisana datoteka bila na vanjskom mediju spojenom preko usb porta postoji mogučnost problema. Mada bi ona komanda iz terminala to trebala riješiti nikad ne znaš
.
Ako je bila na SDA disku ignoriraj u suprotnom probaj ponovno umetnutni taj medij i vidi s brisanjem.
Zgodan ti je taj "lsblk" ispis iz terminala na prvoj stranici, posebno SDA disk
Pozz
Ako je ta obrisana datoteka bila na vanjskom mediju spojenom preko usb porta postoji mogučnost problema. Mada bi ona komanda iz terminala to trebala riješiti nikad ne znaš
Ako je bila na SDA disku ignoriraj u suprotnom probaj ponovno umetnutni taj medij i vidi s brisanjem.
Zgodan ti je taj "lsblk" ispis iz terminala na prvoj stranici, posebno SDA disk
Pozz
Ok i što sad?
Nije s vanjskog diska. Instalacijski paket za ovu aplikaciju bio je na HDD, particija sdc. Ja sam ju obrisao kao i sve ostalo. Sve se ispraznilo iz Trash, samo je ovo ostalo. Ne znam zašto.NoMaam je napisao/la: ↑20 sij 2025, 00:06 Ima još nešto što sam totalno zaboravio.
Ako je ta obrisana datoteka bila na vanjskom mediju spojenom preko usb porta postoji mogučnost problema. Mada bi ona komanda iz terminala to trebala riješiti nikad ne znaš.
Zgodan ti je taj "lsblk" ispis iz terminala na prvoj stranici, posebno SDA disk![]()
Pozz
Još jedan prijedlog
Također možeš opet pokrenuti Live distru i vidi dali imaš instaliran program "disks". S njim možeš obaviti par pretraga "sda" diska. Drugi dio "sda" diska je prazan ili ima nešto drugo?
Više ne znam, sretno
pozz
Ok i što sad?