E ovako....
Kako namjestiti Vip Mobile Broadband na Linux računalu?
Ukoliko ga želite instalirati na Linux Ubuntu računalo, morat ćete prvo provjeriti imate li dva glavna file-a:
1.Usb-modemswitch (pazite kada downlodate da downlodate adekvatnu verziju)
2.Vodafone connect software (downloadte ga ovdje)
Kada ste downloadali softver, dvaput kliknite na njega i pustite neka ga otvori gdeb package manager. Kada se file otvori, sam će vam program reći da li su svi dependenciesi zadovoljeni ili trebate još nešto instalirati,(kao što vidite meni piše da je instaliran, ali vama može pisati "wrong architecture" ako ste skinuli krivu verziju softvera)
Kada ste instalirali i usb-modemswitch i vodafone softver, kreće lakši dio. Treba upisati sve podatke koje ste dobili u paketu sa vip mobile broadband modemom. Uključite ga I pokrenite program, te upisujte sljedeće:
1.Pod username upisujete korisničko ime koje ste dobili od carneta npr. marko@pravni.hr
(marko označava vaše ime, pod pravni misli se na fakultet koji pohađate)
2.Pod password upisujete lozinku koju ste također dobili od carneta (uz vaš username)
3.Pod preffered connection odabirete “3G preffered”, jer tako će sam modem u bilo kojem trenu između GPRS I UMTS-a, odabrati ovu drugu.
4.Pod Authentication mode odabirete obavezno PAP.
5.APN host koji se nalazi ispod Authentication mode upisujete carnet.vip.hr
Ovo je veoma bitno jer ako tu pogriješite, neće vam funkcionirati postavke.
6.Pod DNS setting ne označavate ništa,već ostavljate prazno.
Sačuvate te postavke I onda slobodno možete krenuti na internet. I to je to!
Za korisnike koji su kupili eeepc 701 u VIP-u,sa operativnim sustavom Xandros je puno lakše jer je ovaj program(Vodafone mobile connect) već instaliran od strane VIP-a, ali ipak postoje par stvari koje trebate znati.
1.Morate imati samo jedan profil napravljen u programu jer ako ih ima više program se zbuni I ne zna kojeg treba pokrenuti
2.Sam modem ima bug a to je da signal ne prikazuje punu snagu ma gdje se nalazili,bitno je da svijetli plava lampica koja označava UMTS.