Bootchart - Tko zadnji magarac!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Bootchart - Tko zadnji magarac!
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
ne da može. mora! pogledaj bolje 12 sec, 12 ti cekas bez veze, e nije to malo. ma moze sve u @. vidipingu je napisao/la:Znam, izluđivalo me to čekanje [busy] kod networka. I mislio sam to napraviti, ali sam se prije igrao sa @ na dbus i hal pa sam sve zeznuo i onda odustao od daljnjeg isprobavanja (ali znam da network daemon nije bitan za funckioniranje sistema, pa sam trebao staviti @ da ne čekam predugo na bootanje).simke je napisao/la:gledam ono malo, 27 secmalo previse za osnovno dizanje sistema.
koliko vidim network ti nije u @, mozes komotno ga staviti, dobitak, cca 10sec.
ovo je moj stari.
http://www.imagesforme.com/show.php/445 ... tchart.png
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
To stari, hvala na savjetu. To je onaj Arch kakvog znam otprije. Stavljanjem @network, 17sek. @ na sve daemone:simke je napisao/la:ne da može. mora! pogledaj bolje 12 sec, 12 ti cekas bez veze, e nije to malo. ma moze sve u @. vidi
ovo je moj stari.
http://www.imagesforme.com/show.php/445 ... tchart.png
14.sek

Što bi tek bilo da imam SSD ili RAMdisk.
Naucite i mene, ne znam o cemu pricate, kakvo @ i sta bih sve ja mogao da optimizujem? Nisam nikada pokusavao to.
Resistance is futile, you will be asimilated!
apt-get moo
Nije to nikakva optimizacija. Sve ti piše u #Komentarima u rc.conf.fritz62s je napisao/la:Naucite i mene, ne znam o cemu pricate, kakvo @ i sta bih sve ja mogao da optimizujem? Nisam nikada pokusavao to.
Moj rc.conf:
Kod: Označi sve
# -----------------------------------------------------------------------
# DAEMONS
# -----------------------------------------------------------------------
#
# Daemons to start at boot-up (in this order)
# - prefix a daemon with a ! to disable it
# - prefix a daemon with a @ to start it up in the background
#
DAEMONS=(@syslog-ng @network @netfs @crond @dbus @hal @cpufreq)
jo daj makni @ ispred syslog-ng, radi ce s tim ali kazu da nevalja.pingu je napisao/la:Nije to nikakva optimizacija. Sve ti piše u #Komentarima u rc.conf.fritz62s je napisao/la:Naucite i mene, ne znam o cemu pricate, kakvo @ i sta bih sve ja mogao da optimizujem? Nisam nikada pokusavao to.
Moj rc.confZnači stavljanjem prefixa @ ispred naziva daemona oni se učitavaju u pozadini kod bootanja, umjesto da čekaš sa njihovim normalnim učitavanjem. Ja sam nešto zeznuo kod svoje instalacije (mislim da sam imao custom kernel kojeg sam kompajlirao ili nešto drugo...), pa sam zato odustao od toga. Ali sada mi sve radi odlično, na nagovor simke-a.Kod: Označi sve
# ----------------------------------------------------------------------- # DAEMONS # ----------------------------------------------------------------------- # # Daemons to start at boot-up (in this order) # - prefix a daemon with a ! to disable it # - prefix a daemon with a @ to start it up in the background # DAEMONS=(@syslog-ng @network @netfs @crond @dbus @hal @cpufreq)![]()
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Kad je bal nek je bal.simke je napisao/la:jo daj makni @ ispred syslog-ng, radi ce s tim ali kazu da nevalja.
edit:
Javljam se sa live Fedore koja mi je bila prva pri ruci. Ponovo mi se ponavlja ono, sto mi se događalo prije, kada sam se igrao sa demonima u rc.conf-u. Maknem @ sa syslog-ng i onda mi zablokira tipkovnica u KDM-u. Stavim @ na syslog-ng, opet isto, blokiran mis i tipkovnica.
Ponovo cu morati maknuti @ sa svih demona da mogu nekako uci u sistem.
edit2
Ponovno sam stavio @ na sve demone osim na syslog-ng
Sada mi radi tipkovnica kod KDM-a (nebi znao točan uzrok blokade tipkovnice i miša, kod stavljanja i micanja @ prefiksa kod demona i restarta sa takvom konfiguracijom).
17sek. Gubim 3 sekunde (jedan @demon = -3 sekunde).

- ziko
- Spol: M
evo i mog
:

e, jel mi moze neko rec kako se taj @ ispred demona stavlja u fedori, posto fedora nema rc.conf (bar je tako pisalo na fedorinom forumu
)
i, naravno, svaki prijedlog da se nes iskljuci/promjeni je dobrodosao

e, jel mi moze neko rec kako se taj @ ispred demona stavlja u fedori, posto fedora nema rc.conf (bar je tako pisalo na fedorinom forumu
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

Nemoj se mučiti, Ubuntu i Fedora se natječu, tko će biti brži u bootanju, developeri će to odraditi umjesto tebe.ziko je napisao/la:e, jel mi moze neko rec kako se taj @ ispred demona stavlja u fedori, posto fedora nema rc.conf (bar je tako pisalo na fedorinom forumu)
Stvar je u tome da Arch, Slackware, Crux, Frugalware, FreeBSD (i njegovi klonovi) koriste BSD-style init (rc.conf, kao jedna od karakteristika) dok velika većina ostalih GNU/Linux distri npr. Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, openSUSE i ostali koriste SysV-style init. Gentoo ima malo drugačiji System V init.
BSD init je jednostavniji, dok je SysV init kompleksniji. Nažalost neznam na koji način se to namješta u SySV-style initu.
[quote="pingu.
edit2
Sada mi radi tipkovnica kod KDM-a (nebi znao točan uzrok blokade tipkovnice i miša, kod stavljanja i micanja @ prefiksa kod demona i restarta sa takvom konfiguracijom).[/quote]
to ti se hal zakasnio sa dizanjem, on isto nebi trebao biti @, al ispred njega mozes staviti stvari koje neovise o njemu, ja znam za alsu.
sori zbog toga sto sam reko sve, al mislio sam da znas da nesmijes staviti ispred syslog-ng jer u wikiu pise da se to nesmije raditi, u biti nesmije biti u @ ni jedan deamon o kojem ovisi neki drugi.
npr.
syslog-ng @alsa hal @crond @network......
i dbus ti netreba, pa sat nevidis da ga lodira 2 puta.
mislim, kako kome, meni hal u @, i radi sve.
edit2
Sada mi radi tipkovnica kod KDM-a (nebi znao točan uzrok blokade tipkovnice i miša, kod stavljanja i micanja @ prefiksa kod demona i restarta sa takvom konfiguracijom).[/quote]
to ti se hal zakasnio sa dizanjem, on isto nebi trebao biti @, al ispred njega mozes staviti stvari koje neovise o njemu, ja znam za alsu.
sori zbog toga sto sam reko sve, al mislio sam da znas da nesmijes staviti ispred syslog-ng jer u wikiu pise da se to nesmije raditi, u biti nesmije biti u @ ni jedan deamon o kojem ovisi neki drugi.
npr.
syslog-ng @alsa hal @crond @network......
i dbus ti netreba, pa sat nevidis da ga lodira 2 puta.
mislim, kako kome, meni hal u @, i radi sve.