Karmic Koala - best Ubuntu ever
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
zoranpopovski
Re: Karmic Koala - best Ubuntu ever
Suko, a zašto onda nude opciju Upgrade?
Kako to da je prelaz sa 8.10 na 9.04 kod mene bio bez greške, a ovaj sa more njih.
Fresh instalacija nije baš tako jednostavna pogotovo ne za mene početnika u linuxu.
Na 8.10 sam prilično gnjavio po forumima za zbog podrške za 64 bitni AMD: flash player, zvuk, kamera, java, google earth i drugo.
Zašto bi to trebalo ponavljati svakih 6 mjeseci ili svake godine?
Kako to da je prelaz sa 8.10 na 9.04 kod mene bio bez greške, a ovaj sa more njih.
Fresh instalacija nije baš tako jednostavna pogotovo ne za mene početnika u linuxu.
Na 8.10 sam prilično gnjavio po forumima za zbog podrške za 64 bitni AMD: flash player, zvuk, kamera, java, google earth i drugo.
Zašto bi to trebalo ponavljati svakih 6 mjeseci ili svake godine?
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ma daju oni tu opciju, ali često to ne radi.
Ne znam što bi ti rekao. Ako ti je preteško ići stalno na fresh install, a upgrade ti ne radi, pokušaj neku drugu distru.
Meni Fedora uvijek napravi upgrade bez greške.
Ne znam što bi ti rekao. Ako ti je preteško ići stalno na fresh install, a upgrade ti ne radi, pokušaj neku drugu distru.
Meni Fedora uvijek napravi upgrade bez greške.
čemu uopće prelazit na novu verziju ako stara besprijekorno radi? 
- Markec
Slažem se, ja sebi montiram na usb stick i onda mi instalacija leti (traje 4 min) i nevidim razlog zašto upgredati, Ako želite da budu postavke iste onda si radije napravite home folder
i svaki put kad instalirate novi ubuntu imat čete iste postavke
Nesto novo dodano, novi repozitoriji, znatizelja...Shicy je napisao/la:čemu uopće prelazit na novu verziju ako stara besprijekorno radi?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ok...ja na laptopu imam jauntyja i ne mrdam...dok je komp "poligon za isprobavanje"zole052 je napisao/la:Nesto novo dodano, novi repozitoriji, znatizelja...Shicy je napisao/la:čemu uopće prelazit na novu verziju ako stara besprijekorno radi?
ali da imam samo laptop, ima bi samo jauntyja
- kova-ng
Šališ se?? instalacija nemože bit jednostavnija, pa i ja kad sam bio totalni početnik instalirao sam ubuntu bez greškezoranpopovski je napisao/la:Fresh instalacija nije baš tako jednostavna pogotovo ne za mene početnika u linuxu.
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
instalacija ti je prejednostavna, nemožeš ništa zaje*ab, samo pratiš upute:
http://wiki.open.hr/index.php/Ubuntu_instalacija
http://wiki.open.hr/index.php/Ubuntu_instalacija
-
zoranpopovski
Pitanje možda nije za ovaj topic, ovdje samo razmjenjujemo dojmove.
Ali da li postoji način da se reinstalira samo kernel 9.10 bez nove instalacije cijelog sustava.
U međuvremenu sam skinuo i LiveCD za 64-bitni AMD, pa ako ne bude druge idem iznova.
Inače napravio sam 10-ak instalacija, nekoliko kod sebe (Ubuntu, Mandriva, OpenSuse) a druge kod prijatelja (Ubuntu). Sama instalacija u pravilu je bila unutar sat vremena, no još iza toga nekoliko dana radi hardvera kojeg linux odmah ne prepozna ili s instaliranim driverom radi mušićavo (npr. kod mene Philipsova web kamera). Značajna je i razlika u podršci za 32 i 64-bitnu verziju prvenstveno od softwarea trećih (flash player, googleove aplikacije i sl).
Radi toga prvo pokušavam update, a tek ako ne uspije - nakon toga fresh.
Ali da li postoji način da se reinstalira samo kernel 9.10 bez nove instalacije cijelog sustava.
U međuvremenu sam skinuo i LiveCD za 64-bitni AMD, pa ako ne bude druge idem iznova.
Inače napravio sam 10-ak instalacija, nekoliko kod sebe (Ubuntu, Mandriva, OpenSuse) a druge kod prijatelja (Ubuntu). Sama instalacija u pravilu je bila unutar sat vremena, no još iza toga nekoliko dana radi hardvera kojeg linux odmah ne prepozna ili s instaliranim driverom radi mušićavo (npr. kod mene Philipsova web kamera). Značajna je i razlika u podršci za 32 i 64-bitnu verziju prvenstveno od softwarea trećih (flash player, googleove aplikacije i sl).
Radi toga prvo pokušavam update, a tek ako ne uspije - nakon toga fresh.
- glaskoncILLa
kernel je nevezan za ubuntu ili bilo koju drugu distru, kernel uvijek mozes upgradeti.
naravno, trebao bi vrlo dobro znati sto radis jer je kernel srce os-a i nema garancije da ce to na kraju zavrsiti sretno..
naravno, moras se zapitati da li to uopce zelis, odnosno to zelis u slucaju:
- u novijem kernelu je podrzan neki komad hardwarea koji imas, a koji nije podrzan u verziji koju trenutno imas instaliranu
- noviji kernel je ispravio neki security propust koji te jako zulja
- zelis eksperimentirati
opet napominjem, bilo bi jako zgodno da barem dobro poznajes svoju distru i barem vrlo dobro poznajes rad u terminalu. kako to napraviti, postoji hrpa manuala na netu..
naravno, trebao bi vrlo dobro znati sto radis jer je kernel srce os-a i nema garancije da ce to na kraju zavrsiti sretno..
naravno, moras se zapitati da li to uopce zelis, odnosno to zelis u slucaju:
- u novijem kernelu je podrzan neki komad hardwarea koji imas, a koji nije podrzan u verziji koju trenutno imas instaliranu
- noviji kernel je ispravio neki security propust koji te jako zulja
- zelis eksperimentirati
opet napominjem, bilo bi jako zgodno da barem dobro poznajes svoju distru i barem vrlo dobro poznajes rad u terminalu. kako to napraviti, postoji hrpa manuala na netu..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..