Za novi GRUB 2 svi već znaju.
Upravo se prevodi ovaj tekst na hrvatski tako da bude na Wikiju dostupan svima.
Ima dosta posla, ali ovo je za upgradere sa Jaunty-a na Koalu: Tu imate na hrvatskom kako sa starog GRUB-a prebaciti na novi.
Ostatak teksta će biti ovih dana.
PAZITE kod rada s ovim GRUB-om!
Meni "update-grub" nije ispravno pročitao uuid tri od pet particija tako da sam mogao bootati samo Fedoru kojoj je nekim čudom ispravno očitao uuid.
A samo sam htio smanjiti odbrojavanje u meniju na 5 sekundi.
Na starom GRUBU bi ovo lako popravio, ali na ovom novom ne znam.
Nisam naučio, pa sam napravio reinstall.
Zato pažljivo!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
na Ubuntuovom wikiju piše da je GRUB 2 označen verzijom 1.96, dok sam malo prije provjerio kaj ima u fedorinom repou i tamo je 1.98, a svejedno u opisu paketa piše "development version only. Do not replace the original GRUB".
Ovo je stvarno zanimljiv korak za Ubuntaše - nadam se da im se neće nešto teško skršiti.
S druge strane - barem se je naglo povećao userbase koji će testirati software - nadam se da neće biti potrebno prijaviti puno bugova
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Ajmo sad prepucavanje Fedora Ubuntu.
Neka se samo nove stvari uvode.
Ko neće riskirati neka uzme drugu distru, ili neka malo pričeka.
Kad se već priča o bugovitim stvarima, nije niti KDE 4 bio bog zna što kad je izašao. Pa ipak su ga stavljali. A vidi sada!
Tako ne morate niti Grub 2.
Ima sigurno načina da se instalira stari GRUB.
A, nije niti Fedora Bogom dana. Ima i ona hvala Bogu svojih bugova.