Kako da pokrenem net??
Moderator/ica: Moderatori/ce
Kako da pokrenem net??
Imam Ubuntu ovaj najnoviji i nemogu nikako na internet.
U terminalu sam upisala sifru i sve i pise da je spojen, ali net svejedno ne radi.....
Hvala!!!
BTW -radi se o Max dsl-u
U terminalu sam upisala sifru i sve i pise da je spojen, ali net svejedno ne radi.....
Hvala!!!
BTW -radi se o Max dsl-u
- Markec
- Spol: M
Re: Kako da pokrenem net??
Hmm, prepostavljam da nije rijeć o bezićnoj mreznoj.Dragana je napisao/la:Imam Ubuntu ovaj najnoviji i nemogu nikako na internet.
Hvala!!!
BTW -radi se o Max dsl-u
eh, daj ti lijepo napiši sve što si tipkala na terminalu. Da li je bilo kakvih poruka isl.Dragana je napisao/la:Imam Ubuntu ovaj najnoviji i nemogu nikako na internet.
Hvala!!!
BTW -radi se o Max dsl-u
Spajaš li se žično ili bežično.
Za sada je premalo informacija....
Da li je sve radilo u prijašnjoj verziji, pretpostavljam da sada imaš ubuntu 8.04 (iako još nije gotov, pa nije baš lukavo takvo što instalirati)
tipkala sam prvo username pa onda sifru
sad sam trenutno u windowsima pa nemogu spojit to kad budem u linuxu napisat cu sve ono sto je pisalo pa ja stisnila yes
spajam se preko modema sa mreznim kabelom
sad sam trenutno u windowsima pa nemogu spojit to kad budem u linuxu napisat cu sve ono sto je pisalo pa ja stisnila yes
- Markec
Dragana je napisao/la:tipkala sam prvo username pa onda sifru
Hmm cura se spaja žicno, Nema ruter vec samo adsl modem spojen za splinter , Znači to smo riješili.
Sad znamo da trebamo curi pomoči napraviti, konekciju
Nikad nisam koristio obican modem za adsl, tesko da ču ti pomoči. Znam samo da moras ici na System/Administration/network i odabrati ono treće
POINT TO POINT, u njemu u odabrati pppOe, upisati korisnicko ime i lozinku.
Nazalost neznam previše o tome, vjerujem da grof puno bolje zna nego ja.
Nije splinter (to je glavna faca u ninja kornjačama) nego splitterMarkec je napisao/la: Hmm cura se spaja žicno, Nema ruter vec samo adsl modem spojen za splinter , Znači to smo riješili.
I ne znamo još ništa...dok Dragana ne napiše korespodenciju sa terminalom svojim...
@Dragana: Daj napiši koji ti je modem (T-COM ili nešto drugo) jer ako je npr Tompsonov, onda je router, ali onda bi i radilo od prve....samo ti napiši nama sve što znaš, što si pokušavala i koje su greške "poispadale" na terminalu....ili gdje već
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Grof je napisao/la:Nije splinter (to je glavna faca u ninja kornjačama) nego splitter
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Tux Slave
- Kontakt:
Koji router - Kasda, D-Link...? Najlakse bi bilo napraviti route mode rada na routeru/modemu i onda radi odmah. Ako je Kasda onda bolje ne - sa tim routerom sam se zezo cijeli dan da sredim route mode. Ako je D-Link onda otvori browser(bilo gdje ili w!n ili Linux) i upisi u traku za link:
Traziti ce te lozinku i user upisi "admin" za user i "0000" za lozinku - sve bez navodnika.
Zatim ce na prvoj stranici biti wizard(carobnjak) koji pokrenes. Traziti ce te neke osnovne stvari kao vremenska zona... nakon toga ce zatraziti koju vrstu konekcije pppoe, bridge... ti izaberi pppoe. Dalje ce te traziti lozinku i user koji koristis za konekciju na internet(ime@htnet-dsl - mora ici ovo iza @ jer bez njega se koristi samo za prastaru modem konekciju(56.4(?))). Nakon toga ce modem sam sebe restartat i trebao bi biti na internetu iz prve.
Ako nemas flat mozda ovo nije dobro jer si konstantno na internetu stoga se mozes posluziti ovime. U konzoli uneses
Pitati ce par pitanja o konekciji te bi se nakon toga trebala moci spojiti. Koliko vidim iz prijasnjeg posta ovo si vec napravila, ali posto se nece da spoji mozda nesto nije dobro napravljeno.
Kod: Označi sve
192.168.1.1 Zatim ce na prvoj stranici biti wizard(carobnjak) koji pokrenes. Traziti ce te neke osnovne stvari kao vremenska zona... nakon toga ce zatraziti koju vrstu konekcije pppoe, bridge... ti izaberi pppoe. Dalje ce te traziti lozinku i user koji koristis za konekciju na internet(ime@htnet-dsl - mora ici ovo iza @ jer bez njega se koristi samo za prastaru modem konekciju(56.4(?))). Nakon toga ce modem sam sebe restartat i trebao bi biti na internetu iz prve.
Ako nemas flat mozda ovo nije dobro jer si konstantno na internetu stoga se mozes posluziti ovime. U konzoli uneses
Kod: Označi sve
sudo pppoeconf- Markec
Grof je napisao/la:Nije splinter (to je glavna faca u ninja kornjačama) nego splitterMarkec je napisao/la: Hmm cura se spaja žicno, Nema ruter vec samo adsl modem spojen za splinter , Znači to smo riješili.
ć
Hvala, cesto imam pravopisne greske.
jedno oftopic pitanje, Dali mi moze neko snimiti nest veceras (netko tko ima tv karticu), moja je na popravku . javite mi se na pm
adminivan je napisao/la:Grof je napisao/la:Nije splinter (to je glavna faca u ninja kornjačama) nego splitter![]()
![]()
Nisi dugo
A što ću, to je jače od mene....