poceo sam sa ubuntu-om i njegovim klonovima, al fedora je jednostavno vise seksi
ok, sad ozbiljno...
ubuntu(9.04) mi je uvjek radio probleme kad bi usteko eksterni monitor (buduci da imam netbook mi je to imperativ) a i malo bi mi se usporio kad bi nastimao neku custom temu i compiz (sa par osnovnih efekta). takodjer mi se nije svidjelo sto za novu verziju firefox-a ili open-offica moram cekat novu verziju distre da se pojavi u reposima.
onda sam probao fedoru, koja mi se cinila brzom, nije ju razmrdalo hrpa custom tema a i compiz mi je bolje radio. naravno i novije verzije programa su redovno dolazile i imo sam manje problema nakon nekog update-a.
s vremenom sam se totalno naviko na nju (i na instalaciju programa pomocu terminala - yum naredba tako da GUI nacin niti ne koristim

) da mi ne pada na pamet se maknut sa fedore (cak sam razmisljo stavit rawhide da nemoram svakih 6 mjeseci radit novi install, al vidim da i dist-upgrade radi bez greske- bar kod mene).
probo sam jednom i sabayon (koji je baziran na gentoo-u, posto mi instalacija gentoo-a nije uspjela, neznam ni di sam fulo) al mi je isto nes steko sa prikljucivanjem vanjskog monitora, a dat cu i njemu jos jednu sansu kad budem imo vremena da se igram...
u svakom slucaju fedora je postala moj main-os (samo jos da probam u virtual-boxu zavrtit win xp pa da se rijesim i duall-boota. btw jel neko probao virtualizaciju na eee pc-u, meni je glupo imat dual-boot zbog jednog programa na winsima).
jos da dodam kako na SD kartici uvjek imam spreman puppy kad nes sj***m sa grubom da mogu popravit