zole052 je napisao/la:meema je napisao/la:
istina...ali to nije najveci problem...problem je sto ne smijes dijete uopce odgajati...mislim, ne d'o bog da ga malo klopis po guzici - evo ti odmah socijalne sluzbe na vratima...
nisam za mlatarenje djece bezveze, niti su mene moji previse tukli

ali ponekad dijete mora jednostavno dobiti po guzici jer mu ne mozes sve objasniti...naravno, ne da ga prebijes...
Jel ti to imas djete pa ti je dosla socijalna sluzba na vrata? Ili ti je nekog prijatelja tukla mama pa je on zvao socijalnu sluzbu pa je dosla?
Ocito malo te zaje*avam zato sto mislim da si jaaako pretjerala u izjavi. Mislim nece ti nikakva socijalna sluzba doci doma i odnjeti djete zato sto ga istuces po guzici svake prijestupne. Ako maltretiras djete i tuces ga stalno normalno da ce doci do toga. To se i prije desavalo.... sta mislis da si 80' ili 90' mogla mlatiti svakodnevno djete da ti ne dodje socijalna sluzba?
Ne brini se, mozes djete udariti koji put ako bas zelis a da ti ne dodje socijalna sluzba na vrata, nisu oni tajni agenti koji ce iskociti iz grma kada klepnes djete u parku

nemam ja dijete

jos

sto se tice socijalne sluzbe...imam evo 2 primjera (real life)...
1. doticna gospoda ima dijete...mali ima 3god...ponekad zna biti uzasno svojeglav i bezobrazan, zivahan...pretrcava cestu (iako znam sta mu govori za to i kak to vec ide...)...uvijek ga drzi za ruku bas iz tog razloga da mali ne otrci negdje...jednom prigodom je nesto placala, i morala je s obje ruke drzati novcanik i platit...malog je ispustila iz ruke na mozda i 10sek..on je u tom periodu otrcao i ravno preko ceste...srecom, nikakvih posljedica, ali je ona skroz popizdila i nalemala ga po guzi...jedna druga gospoda koja ih zna je to vidjela, naravno ne cijelu pricu, nego samo zadnji dio...to je prijavila socijalnoj sluzbi a oni su dosli i nastali problemi...nakon toga se ne znam koliko dugo morala pravdati soc.sluzbi.
2. od mojih poznanika unuk je nazvao sluzbu i rekao im da ih tata zlostavlja - i mamu i njega i sestru...ne znam koliko mali ima godina, negdje 8-9...socijalna je dosla, ispitivala, ovo-ono...ista stvar ko i ovo gore, ne znam koliko mjeseci je socijalna ispitivala i dolazila da se uvjeri da je sve ok...
dakle...dobro je da je sve to pristupacno i da se ipak pazi da se djeca ne zlostavljaju...ali, zalosno je to sto to u praxi i ne funkcionira najbolje...koliko zlostavljane djece ima a ne zna se, ili se ne poduzima nista...a za ovakve gluposti izadu odmah...