ne znam koja je razlika u gnomu , kde i xfce verzijama , mislim bilo kojega linuxa ne samo minta.
koliko ja vidim jedina razlika je u samom izgledu e sad ne znam da li ima razlike i u funkcionalnosti ,
pa ako netko moze i hoce da mi pojasni bilo bi super.
charuga je napisao/la:ne znam koja je razlika u gnomu , kde i xfce verzijama , mislim bilo kojega linuxa ne samo minta.
koliko ja vidim jedina razlika je u samom izgledu e sad ne znam da li ima razlike i u funkcionalnosti ,
Imaš na linku kojeg držiš u svom signatureu Odi pod "Izbor distribucije" i skrolaj malo dolje i vidjet ćeš razlike.
charuga je napisao/la:ne znam koja je razlika u gnomu , kde i xfce verzijama , mislim bilo kojega linuxa ne samo minta.
Imaš na linku kojeg držiš u svom signatureu Odi pod "Izbor distribucije" i skrolaj malo dolje i vidjet ćeš razlike.
hvala , nisam uspio pronaci sto me zanimalo pa sam malo googlao i pronasao , da gledano sa strane korisnika, razlike izmedju ta tri sucelja vrlo su male i po mogucnostima i po nacinu koristenja. razlike se uglavnom svode na set popratnih aplikacija koje s njima dolaze tako da se odabir uglavnom svodi na osobni ukus pojedinog korisnika.
a to me je zanimalo
Ma da.
Razlika u sučeljima je najčešće minimalna. Kod odabira distribucije se gleda ono što je ispod haube.
Neke distribucije su lagane za korištenje, ali znaju biti napuhane i raditi sporije.
Neke distribucije imaju već instaliran sav vlasnički softver (npr. firmware, driveri, kodeci) i ne treba ga dodatno instalirati, a na nekima je živa muka takvo što instalirati.
Neke su vraški brze i konfigurabilne, ali zahtjevaju veliko znanje da bi ih mogao koristiti.
Neke su jako stabilne pa ih ljudi koriste na važnim strojevima.
Uglavnom, prema potrebama i znanju si odabereš ono što ti najbolje paše.
charuga je napisao/la:... razlike se uglavnom svode na set popratnih aplikacija koje s njima dolaze tako da se odabir uglavnom svodi na osobni ukus pojedinog korisnika.
a to me je zanimalo
Nije to bas sve tako, gnome nisam davno koristio ali recimo kde... na kubuntu-u u amaroku ne prikazuje titlove u mintu da, u mintu flash radi malte ne savrseno u kubuntu-u radi standardno, na mintu neradi chrome na kubuntuu radi, u kubuntuu mi se znao rjetko desiti da kde rikne na trenutak u mintu nikada... i ima jos takvih sitnica
Ja neznam koiko ti ljudi prckaju i izmjene k/ubuntu ali pri svakodnevnom radu primjete se neke razlike uglavnom cesce na bolje nego na losije
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
meni je prelazak na kde bio nebo i zemlja spram gnomea. može to bit isto ispod haube, al razlike u radu su osjetne.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Relativno sam novi u Linux svijetu, al zbog nekih Linux problema sam probao u kratkom vremenu puno distribucija.
Trebutno imam Mint KDE na PC-u i Kubuntu na laptopu. Mint GNOME mi je savršeno radio na PC-u, ali KDE mi za sada radi još bolje, a i čini mi se bolji nego Kubuntu. Kod Kubuntua mi KDE ponekad na trenutak nestane. Također, Mint dolazi odmah sa dobrim djelom aplikacija koje često koristim koje nemaju kod Kubuntua.
Sve u svemu, u kratkom vremenu, KDE me oduševio, barem kod Mint distribucije.
IllusionsPlay je napisao/la:
Sve u svemu, u kratkom vremenu, KDE me oduševio, barem kod Mint distribucije.
Hehe, a da ga vidiš na Suse-u......
Grofe neznam jesi li koristio mint kde ali kde na suseu radi jednako dobro kao i na mintu, barem ja nisam primjetio neke razlike u stabilnosti i brzini i bilo cemu u ovih par dana sto sam na 'zelenku'
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.