-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dakle, kao i ti, i ja vjerujem da je linux pogodan za veliki broj korisnika i da treba razbiti predrasude vezane za linux.
stoga, pišem linux priručnik. to je punkurac posla, jer ne pišem samo praktični dio, nego i širu priču oko toga.
uglavnom, bit će gotov negdje do kraja godine, kada na jesen izađe veliki broj distribucija pogodnih za početnike, i to sa KDE 4.
u svojim razgovorima sa prosječnim windows korisnicima shvatio sam koliki je cement u njihovoj glavi. oni hoće sve jednostavno i kako su navikli. i moš se postavit na trepavice, ali to je tako.
dakle, svaki put kada se priča o linuxu, treba zaboraviti distribucije kao što su Slackware (koji inače ja koristim) ili pogotovo Gentoo. Također, što će ti možda teško pasti, treba zaboraviti Gnome. Na stranu što je KDE neusporedivno bolji (s čim se vjerojatno nećeš složiti
Stoga, ubuntu ne, ali kubuntu zašto ne.
i što misliš da će početnik misliti kada mu kažeš da neka distribucija podržava zatvorene formate? ljudi nemaju pojma kaj je to. Pričati o nekim stvarima u linuxu nema smisla ako se pojmovi ne razjasne.
i tako...
treba zaboraviti vlastite navike i gledati cijelu priču očima onih na koje pokušavamo djelovati...sve ostalo je uzaludno.
p.s. ako si za suradnju, može uvijek, ali ako si jedan od onih sa HULK-ovog foruma, ili želiš u suradnju uplesti nekog sa HULK-ovog foruma...zaboravi...nemam niti vremena niti živaca za idiote.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------