Hari_Linoob je napisao/la:skinuo sam najnoviju verziju wine-a. nije istina da nisam instalirao niti jedan program (VLC npr.). Pitao sam za pomoć oko konkretne stvari a ti mi daješ općeniti link. Teško je napisat jedan dobar tutorijal?
Ma nije meni tesko ali ako ti kazem da wine imas u repozitorijima kao sto si imao i vlc onda ako znas osnove instaliranja programa na linuxu ne bi trebo biti nikakav problem.
Odes u system > administration > synaptic package manager i kao svaki drugi program iz repozitorija instaliras.
Kada upises u trazilicu synaptica 'wine' viditi ces da imas 'wine' (koji je verzija 1.0.1) i 'wine1.2' koji je verzija 1.1.31.
Ili mozes otvoriti terminal i napisati
za verziju 1.0.1
ili
za verziju 1.1.31
A za steam odes na
http://store.steampowered.com/ imas sa lijeve strane zelenkastu kucicu na kojoj pise 'get steam now - free download' tu kliknes te downloadas steam i pokrenes ga dvoklikom misa na .msi datoteku.
I da mi je tesko napisati ne bi dobio onako detaljan prvi post a ove stvari su mi izgledale previse banalne da ti ih idem objasnjavati, sa naglaskom na tome kako da skines steam. Mislim to si radio i u windowsima ako igras tu igru preko steama.
Inace ako si malo zesci igrac topla preporuka je da stavis windowse u dual boot-u sa linuxom. Wine nije neka najveca sreca ma da radi u dosta slucaja ali morati ces se puno igrati a ovdje na forumu ti ljudi nemaju bas puno iskustva sa igrama preko wine-a.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.