Hmm, svaki Linux OS može ti biti jednako težak ako stisneš CTRl+ALT+F1Tux Slave je napisao/la:
Ja nezelim sistem lagan kao *Ubuntu. Meni sto teze to bolje, ali eto. Graficka me nebrine jer je ja rucno instaliram. ATI-jeve probleme s novim kernelom znam, ali to me nebrine jer nikad nekupujem ATI. Upgrade sistema me isto tako nebrine. Repozitoriji me nebrinu, ipak je to 10 sekundi postavljanja iz konzole.
U svakom slucaju cisto sumnjam da cu ga staviti iz razloga sto je pola stvari automatizirano.
sidux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: sidux
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Ja sam zadovoljan sa ubuntuom upravo iz tog razloga - dosta posla odradi umjesto mene. Neki dana sam instalirao pidgin devel verziju i namučio sam se dok sam instalirao sav dependency.
Nekad je jednostavno uzet zdravo za gotovo
Nekad je jednostavno uzet zdravo za gotovo
Moja logika razmišljanja u Linuxu uglavnom ide ovako:
Zašto da OS ne odradi ono za mene što može na što lakši način (ne služe li kompjutori baš za to?)
Zašto se mučiti sa instalacijom i kojekakvim kompajliranjima tipa Gentoo-a da bi upoznali OS?
Uzmi si dobru litetarturu i pročitaj je, upoznat ćeš prilično dobro sustav!
Kompajliranjem nećeš postati programer, nego ćeš naučiti nekakvu šablonu koju ćeš ponavljati svaki puta.
Meni je interesantnije uzeti dobru knjigu i lijepo u miru se sjesti i čitati npr o tome kako ide bootstrap i što sve kernel radi pri bootanju, koje procese poziva i kako ih kreira, nego da se maltretiram po sistemu probe i greške sa kojekakvim nepotrebnim podešavanjima u nekoj nepotpunoj distri...
Zašto da OS ne odradi ono za mene što može na što lakši način (ne služe li kompjutori baš za to?)
Zašto se mučiti sa instalacijom i kojekakvim kompajliranjima tipa Gentoo-a da bi upoznali OS?
Uzmi si dobru litetarturu i pročitaj je, upoznat ćeš prilično dobro sustav!
Kompajliranjem nećeš postati programer, nego ćeš naučiti nekakvu šablonu koju ćeš ponavljati svaki puta.
Meni je interesantnije uzeti dobru knjigu i lijepo u miru se sjesti i čitati npr o tome kako ide bootstrap i što sve kernel radi pri bootanju, koje procese poziva i kako ih kreira, nego da se maltretiram po sistemu probe i greške sa kojekakvim nepotrebnim podešavanjima u nekoj nepotpunoj distri...
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Jel' si možda stavio ovu knjigu pod "Dobre linux knjige" ?
Sad sam gledao, pa nisam uspio viditi.
Ne bi bilo loše da i tamo staviš link.
Upravo sam skinuo, pa ću malo čitati.
Sad sam gledao, pa nisam uspio viditi.
Ne bi bilo loše da i tamo staviš link.
Upravo sam skinuo, pa ću malo čitati.
Budem...preporučio bih je svima. Pogotovo škvadri koja prelazi sa windoza na Linux jer će naučiti mnoge tajne i hardweraja i kernela i samog Linux OS-a u suštini na relativno lak način. Sve na nivou komandne linije što je često puta i više nego korisno. Jedino što unutra fali je podešavanje i mehanizam X.org servera.
apsolutno THE distro, u mom slučaju....lako instaliranje, setup....lightweight je, brz i manje-više sve je tu uz nešto sitno post-install igranja.....ima smxi skriptu koja je majka kada se radi upgrade....u prinicpu, pravi Debian, ali bolje
..... i izrazito "šarmantan" distro...kad jednom probaš, na kraju svi putevi opet vode do siduxa...
Danas sam preprzio sidux xfce i stavio na komp, onako iz ciste znatizelje
Iznendadilo me koliko malo mi je rama trosio, manje od xubutua bez obzira sto je i ovaj xfce, U mirovanju s konekcijom na net nekih 90mb rama.. Ugodno me iznenadio, i prirucnik, online pomoc preko Irc sidux-a , ma super su mi, nacin konekcije na net laganica ziva, samo jos da uspijem pronaci na netu kako instalirat sve drivere, codece, java i sl za net..
Iznendadilo me koliko malo mi je rama trosio, manje od xubutua bez obzira sto je i ovaj xfce, U mirovanju s konekcijom na net nekih 90mb rama.. Ugodno me iznenadio, i prirucnik, online pomoc preko Irc sidux-a , ma super su mi, nacin konekcije na net laganica ziva, samo jos da uspijem pronaci na netu kako instalirat sve drivere, codece, java i sl za net..
Manje od xubuntua trosi, ja mislim, svaka xfce distraStarter je napisao/la:...manje od xubutua bez obzira sto je i ovaj xfce,...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.