[ZBIRNA TEMA] Kupovina novog laptopa

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Savjet oko kupnje novog laptopa

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la:Da jeste Zole,kolko vidjel po forumima oba dolaze sa OpenSuse
Ne bas. Koliko ja znam na delu uvijek dodje ubuntu.

Abzeenth svi se laptopi kvare, krepavaju im baterije itd... pogotovo u donjem cjenovnom rangu kojeg vecina nas i kupuje. Zato se kupi desktop osim ako ga bas nemozes negdje drzati ili ako si biznismen da ga furas okolo :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

zole052 je napisao/la:Abzeenth svi se laptopi kvare, krepavaju im baterije itd... pogotovo u donjem cjenovnom rangu kojeg vecina nas i kupuje. Zato se kupi desktop osim ako ga bas nemozes negdje drzati ili ako si biznismen da ga furas okolo :)
Da...ali čovjek je eksplicitno tražio preporuku za kupnju laptopa, a ja iznosim tek vlastito iskustvo s Dellovim proizvodom. kava Ne kvare se svi jednako često/brzo, a i neki proizvođači imaju bolju podršku/jeftinije zamjenske dijelove od drugih, pa i nije toliki problem kad ili ako se nešto pokvari. Kako mi se čini, u Hrvatskoj s Dellom to nije slučaj; možda bi i to trebalo uzeti u obzir? No kao što već rekoh, ta navedena konfiguracija je sasvim u redu. Iako mi nije jasno zašto je (je li uopće?) bitno da ima predinstaliran Linux; pa nije kao da moraš odvojiti par tisuća kuna za Linux da bi ga mogao sam naknadno instalirati :P Moj je bio bez ičeg instaliranog, s velikodušno priloženim CD-om na kojem je bio FreeDOS :lol:
zole052

Post Postao/la zole052 »

Moj frendovi imaju uglavnom samo del-ove i nikada ni s jednim problem ali niti jedan nije od onih jeftinih od oko 4000 kn...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Hp-a se bojim striktno zbog dosadašnjeg iskustva.Baterija rikne nakon par mjeseci,jack upal unutra,touchpad promjenjen,2 puta mjenjan ekran,crknul atheros chip.Ok servisa ima dosta i svuda ali su spori i nekvalitetni.A platil ga kad bil nov 9800kn,dok s druge strane imam Compaq evo n620c star oko 5 godina koj još uvjek radi i osim ogrebotina na poklopcu i malog diska gotovo da nema grešaka.
Za dell čul dosta rječi pohvale a u dučanu mi jutros preporučili Dell Vostro 1015 ili V13 ili ako mi 5400 puno za izdvojiti Lenovo G550l koj dolazi(barem kod njih sa kubuntu 9.10)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ja sam imao Dell i uglavnom sam bio zadovoljan kvalitetom.
Jedino je bakterija riknula nakon jedno godinu i pol.
Lutherus

E a Končar-inel??
Naletil na Končar Nada.Evo i specifikacija

Kod: Označi sve

Procesor:
Intel® Core™ 2 Duo T6500

Matična ploča:
Intel PM45 Express chipset + ICH9M

Grafika:
nVidia GeForce Go9600-GS sa 512MB vlastite memorije

Zvuk:
HD stereo, integrirani zvučnici i mikrofon

Ekran:
15.4" LCD zaslon razlučivosti 1280 x 800 točaka

Radna memorija:
4GB DDR II

Čvrsti disk:
250GB SATA

Optički pogon:
DVD+/-RW, dvoslojni

Ulazno/izlazne jedinice:
2x USB 2.0
1x VGA
1x HDMI
1x eSATA/USB
1x slušalice
1x mikrofon
1x RJ-45 LAN
1x RJ-11 Modem
1x DC-in
Web-kamera 2.0 Mpix

Komunikacija:
10/100/1000 Mbps Ethernet
802.11 a/g/n bežična mreža
V.92 Modem

Napajanje:
65W AC adapter
Izmjenjiva 6-ćelijska Li-ion baterija, kapaciteta 4400 mAh

Sigurnost:
Kensington Lock

Dimenzije i masa:
2.75 kg sa baterijom

Jamstvo:
24 mjeseca
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dellove notebookove imam na poslu.. stari su po više godina - rade dan danas besprijekorno.
Šogi mi ima dva Dell-a vosto 1015 mislim i rade na Linuxu ko urica (Linux je i došel s njima gore)

Moja se Toshibica za sada dobro drži (1. godina), iako su im neka rješenja idiotska do bola....(tipa touchpad u ravnini kučišta, pa glossy tastatura i tak...). Iako baš ne voli Linux ko Dell!
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

svi ti laptopi donjeg cjenovnog ranga su jednak šrot i neki vrisnu ranije, neki nikada. evo, dva laptopa koja sam usporedno koristio od hp-a (6715b i 6720s) su bili ko nebo i zemlja :/
na 6720s sam vrtio i vrtim još linux (debian + ako se koja distra još isprobava), nekada su bili xp i punjač je riknuo nakon godinu dana. kupio novi, par mjeseci poslije, baterija rikne, u biti još ne valja, radi jedino ako je punjač spojen stalno...
jednako toliko je koštao 6715b na kojem imam windowse od samog starta. dakle, svo ovo vrijeme nema nikakvih problema s njim, baterija još drži cca 2 sata ako se ne rade neke zahtjevnije stvari. i sad, tko tu koga? :D
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
shicy

Post Postao/la shicy »

imam fujitsu-siemens esprimo mobile v5515 i dosad nikakvih problema s njim. star je nekoliko godina, grafička mu je smeće, ali se još drži :D
a mislim da bi ga moga i besplatno dobit koliko je star :D
Lutherus

Danas razgovaralm sa dečkom od frendice na kavi i lik preporučuje Lenovo G550l čisto zbog mogučnosti lakše nadogradnje kao da je sasvim moguče kasnije nadograditi i procesor naravno ako isti podržava matična.
Odgovori