Svjedočanstva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: Svjedočanstva

Post Postao/la glaskoncILLa »

onak, malo prestraseno gleda.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
ipernar
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Pa i je, si vidio kad kaže, I didnt have much choice hahaha :D
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la:onak, malo prestraseno gleda.. :)

Pa, dok ih ne veže.... :)
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Evo, i ja sam jučer instalirao Ubuntu prijatelju na stolno računalo. Ima na njemu Windows 7, ali kako sam mu ja već duže vrijeme pričao o Linuxu, i pokazao mu kako sve to izgleda kod mene, on me pitao da instaliram i njemu. Došao ja kod njega, a ono pila od računala! Ima 1 TB HDD, od čega ima oko 500 GB njemu vrijednih podataka. Intel i3 Procesor 2.93 Ghz, Ati Radeonka od 512 MB.. ekran od 23 inča.. I još uopće nije znao koji procesor ima na računalu. :|

Mislio sam ja da neće sve proći kako treba. Kao prvo ima dosta podataka na računalu, koje da bih backupovao, trebalo bi mi cijeli dan, i još jedan externi disk od najmanje 500 GB. Pa sam se strašio da neće ostati bez svih podataka. Kao drugo, prevelika je rezolucija na ekranu, pa Live CD nije ispočetka radio kako treba, ali je kasnije sve OK prošlo.

Ali sam sve fino instalirao, za nekih pola sata. Stavio mu Ubuntu na particiju od 20 GB, te napravio /home od još 20 GB, te swap od 1 GB. Skinuo nadogradnje, drivere, Compiz, restricted extras, Cairo Dock, još neke programe.. I radi sve super.. Njemu je najzanimljivije bilo ono okretanje radnih površina na Compizu, pomoću Ctrl+Alt+Left Click, i ostale fore s Compizom. Čak mu nije ni jasno kako to da nema virusa za Linux, i kako to da nije Ubuntu ružan, jer je viđao prije neke Linux distre, i sve su bile ružne. :mrgreen:

Sad se samo bojim, kad mu nešto krene po zlu, neću imati mira.. :mrgreen:
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

bravo HUGO samo swap si premal stavio,,,,,,,, ako bude htjeo u hibernaciju mogao bi imat problema :D
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Nisi naveo koliko ima RAM-a, ali sudeći po napisanom, sigurno ima i previše, tako da swap particija nije ni potrebna. To je više za starije mašine.

(ispravite me ako griješim)

szubi
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Swap treba za hibernaciju, a i neki programi zahtijevaju swap particiju.
Tako da nije naodmet. Iako će se rijetko koristiti.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Prijatelj ima 4 GB RAM memorije. Ustvari stavio sam mu malo više od 1 GB swapa. skoro 1.5 GB. Prvo sam oslobodio oko 45 GB za Ubuntu, pa kad sam napravio / i /home, ostalo je oko 1.5 GB za swap. Mislim da mu ni neće trebati više, iako sam mogao napraviti par GB, s obzirom da na HDD-u ima slobodno još oko 400 GB.. :mrgreen: Ali mi se to u tom trenutku činilo kao pretjerivanje, s obzirom da ima 4 GB RAM-a. Jer ja imam 2 GB RAM-a, i 1 GB swap, i swap mi nikad ne bude iskorišten iznad 10 %.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ne treba nužno swap za hibernaciju. Moguće je odrediti i datoteku za hibernaciju na bilo kojem disku, a tko želi elegantnije rješenje, tu je uvijek daleko bolji TuxOnIce.

Ja već jako dugo ne koristim swap... ponajprije, ako mi se 4GB rama popune, to vjerojatno znači da je nešto pošlo krivo (memory leak), a ne da trebam swap i time "spašavam" stvar. sdobar
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori