Pavle je napisao/la:Imete za svaku distru odgovarajuci paket...
U mom slucaju je to FIrefox 3.0,i Flash PLugin Paket u repozitorijima mog OS-a.
Nemojte instalirati 10-flash i slicno jer cete samo sebi zakomplikovati zivot kava
I uredjujte temu U EE PC, zna se koju
flash plugin problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- Pavle
- Spol: M
Flash plugin problem
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
Re: flash plugin problem
madone je napisao/la:Napravi ovo u terminalui skini ovaj paket http://get.adobe.com/flashplayer/thanky ... _(.tar.gz)Kod: Označi sve
sudo apt-get remove -y --purge flashplugin-nonfree gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla libflashsupport nspluginwrapper sudo rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/*flash* rm -f ~/.mozilla/plugins/*flash* sudo rm -f /usr/lib/firefox/plugins/*flash* sudo rm -f /usr/lib/firefox-addons/plugins/*flash* sudo rm -rfd /usr/lib/nspluginwrapper
raspakiraj ga, unutra se nalazi file libflashplayer.so
i prebaci ga u direktorij /home/tvoje_korisničko_ime/.mozilla/plugins/
ako nema direktorija plugins napravi ga
restartaj firefox
i to je to
primio mi je samo prvu naredbu znači onu iz prva dva reda ove ostale ništa
a i skinuo sam taj libflashplayer.so ali neznam di sa tim i kako j.... slab sam sa kompom
a i da mi ono za dva reda niste rekli mislim da bi bilo
Ako ti neka naredba ne radi kopiraj ono što dobiješ ovdje. Da možemo vidjeti u čemu je problem.
Šta ti od ovoga nije jasno ? Budi konkretan sa pitanjem.a i skinuo sam taj libflashplayer.so ali neznam di sa tim i kako
Ako ti je korisničko ime isto kao na forumu mjesto di ga trebaš kopirat jei prebaci ga u direktorij /home/tvoje_korisničko_ime/.mozilla/plugins/
Kod: Označi sve
/home/tomaca/.mozilla/plugins/Re: flash plugin problem
/home/tomaca/.mozilla/plugins/ ako je to neki folder ja ga nemam a neznam kako ga napraviti
omogući opciju "show hidden files and folders"...ne znam točno di bi to trebalo bit, ali mislim da ti je u tom file manageru negdi 
Odi u folder tomaca i pritisni ctrl+h
Skriveni folderi počinju sa točkom.
Skriveni folderi počinju sa točkom.
evo upravo sam nanovo instalirao ubuntu, nisam ništa dirao sa instaliranjem što mi je sada najbolje činit da nešto opet ne zaj... 
Skini onaj paket i prebaci file libflashplayer.so u folder plugins pa pokreni frajerfox.
Inače takve stvari se uvijek daju riješit bez re-instalacije
Inače takve stvari se uvijek daju riješit bez re-instalacije
Nikad nemoj instalirati flash iz različitih izvora jer se kolju. To je tebe mučilo........
evo skinuo i otišao u .mozzilu ali nema foldera plugin imaju ekstenzije i firefox dali u njima da napravim folder ili zasebno