openSUSE 11.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
- maChristian
- Spol: M
Re: openSUSE 11.3
Isprobao sam sa openSuse sa live cd-a i ozbiljno razmišljam o prelasku s Ubuntu-a na openSuse jako mi se sviđa i po prvi put sve radi out of box na laptopu, ali me muči jedna meni jako važna stvar, naime za dokumente i sve važnije podatke, odnosno za kompletni dokuments folder koristim dropbox pa me zanima da li se dropbox može instalirati u opensuse i da li se uopće može integrirati u dolphin jednako dobro kao primjerice u nautilus.
Linux distre su zakon. Nadje se ponesto za svakoga, zar ne.
ja sam imao dropbox na susetu 11.2 i sve je radilo bez problema. ne znam na što točno misliš kod integracije s dolphinom?maChristian je napisao/la:Isprobao sam sa openSuse sa live cd-a i ozbiljno razmišljam o prelasku s Ubuntu-a na openSuse jako mi se sviđa i po prvi put sve radi out of box na laptopu, ali me muči jedna meni jako važna stvar, naime za dokumente i sve važnije podatke, odnosno za kompletni dokuments folder koristim dropbox pa me zanima da li se dropbox može instalirati u opensuse i da li se uopće može integrirati u dolphin jednako dobro kao primjerice u nautilus.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Da, Dropbox lijepo radi pod KDE-om. TIm više što postoji i već lijepo razvijeni program kdropbox koji se izvrsno integrira u KDE 4.4 i više, a postoje i gotovi paketi za OpenSusue 11.3.maChristian je napisao/la:Isprobao sam sa openSuse sa live cd-a i ozbiljno razmišljam o prelasku s Ubuntu-a na openSuse jako mi se sviđa i po prvi put sve radi out of box na laptopu, ali me muči jedna meni jako važna stvar, naime za dokumente i sve važnije podatke, odnosno za kompletni dokuments folder koristim dropbox pa me zanima da li se dropbox može instalirati u opensuse i da li se uopće može integrirati u dolphin jednako dobro kao primjerice u nautilus.
- maChristian
- Spol: M
Hvala Grofe to sam tražio.
Linux distre su zakon. Nadje se ponesto za svakoga, zar ne.
Pokušavam u OpenOffice Impressu otvoriti jednu prezentaciju koja je napravljena u Powerpointu. Tu prezentaciju prikazuje točno onako kako i treba, al bez pozadinske glazbe. S druge strane kad tu istu prezentaciju pokušavam otvoriti u Impressu u Linux Mint 9 radi i ta glazba. E sad zašto onda te glazbe nema u Impressu u openSUSE 11.3 KDE? Jel su možda u pitanju neke skrivene postavke il nešto drugo?
codeci za zvuk su možda problem...
Probao sam instalirati sve codece redom iz repozitorija, al i dalje nema zvuka, tak da nemam pojma u čem je problem.
Planiram instalirati Open Suse kao treći OS na svom laptopu.
Pa me zanima, dali će Open Suse-u biti dosta jedna particija od 15 GB (bez /home)?
I dali mi je bolje da ostavim Ubuntuov grub izbornik, ili Suse-ov?
Pa me zanima, dali će Open Suse-u biti dosta jedna particija od 15 GB (bez /home)?
I dali mi je bolje da ostavim Ubuntuov grub izbornik, ili Suse-ov?
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
15 GB bi moglo biti dosta, ako nećeš stavljati gore čudesa. Ja, doduše ne bih išao ispod bar 20 GB.
GRUB?
U svakom slučaju će biti problema ove vrste:
Kako god staviš, svaki puta kada se bude upgrejdal kernel neke distre, taj ćeš morati ručno podešavati u važećem grub-u.
Npr. K ti je Ubuntuov GRUB matični, onda ćeš svaki puta kada opensuse digne novi kernel, morati to ručno doštelati u Ubuntuovom GRUb-u
(i opet mi je tu Arch sjeo ko as u rukavu. On npr imenuje kernel image kao kernel26, bez obzira na verziju, tako da kada se upgrejda kernel u Archu uvijel se zove kernel26, pa nema ni potrebe mljeti po GRUB-u. Ali na Ubuntuu i Susetu, to nažalost nije slučaj i morati ćeš to ručno štelati za jednu distru
GRUB?
Kako god staviš, svaki puta kada se bude upgrejdal kernel neke distre, taj ćeš morati ručno podešavati u važećem grub-u.
Npr. K ti je Ubuntuov GRUB matični, onda ćeš svaki puta kada opensuse digne novi kernel, morati to ručno doštelati u Ubuntuovom GRUb-u
(i opet mi je tu Arch sjeo ko as u rukavu. On npr imenuje kernel image kao kernel26, bez obzira na verziju, tako da kada se upgrejda kernel u Archu uvijel se zove kernel26, pa nema ni potrebe mljeti po GRUB-u. Ali na Ubuntuu i Susetu, to nažalost nije slučaj i morati ćeš to ručno štelati za jednu distru
Suse prvenstveno stavljam jer mi je malo dojadio Ubuntu i Gnome..Grof je napisao/la:15 GB bi moglo biti dosta, ako nećeš stavljati gore čudesa. Ja, doduše ne bih išao ispod bar 20 GB.
GRUB?
Nakon dužeg razmišljanja odluka je pala na Open Suse. Ne mislim ništa pretjerano stavljati na Open Suse, jer ga samo testiram, a i nemam nešto pretjerano prostora na disku.
Što se tiče mogućih komplikacija, nadam se da će ih i biti..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.