Moj projekt - mOS

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Moj projekt - mOS

Post Postao/la shrike »

Mrtav sam ozbiljan. Recimo svi moduli od nvidia kartica od 71xx do sada, sve wlan kartice, sis, Matrox i ino.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Dangerous Lickz
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Dangerous Lickz »

Ok, ako želiš ti onda skini sve te pakete pa uploadaj na neki sharing service i pošalji mi link.

Znaš koliko vremena to oduzima? :zvizdi
기분이 무료로 사용 리눅스 :thumbs
Linux korisnik broj 518617!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bez muke nema nauke. Instant uspjeh je mit, ako želiš napraviti nešto veliko moraš biti voljan i uložiti veliki trud. Ko što je rekao JFK: ne idemo na mjesec jer je to lagano, već zato jer je teško.
Osobno bih volio vidjeti takav projekt i pomogao bih u njegovom ostvarenju. Napraviti deb datoteke od nvidia drivera za taj kernel može biti jedna osoba odgovorna, za wlan kartice druga, itd.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

Upravo tako :))) Nema veze može izači i na kraju godine al glavno da šljaka od prve (il tome pripližno).
Debian+svi driveri+compiz+ljudi koji će raditi iza toga=uspijeh :)))
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Čuj, ono što bi bilo fantastično je da ti driveri budu kompatibilni i sa debian kernelom, tj. da moduli mogu ući u klasične debian repozitorije (ili imati odvojeni repozitoriji sa tim modulima).
vuksamotnjak

shrike je napisao/la:Čuj, ono što bi bilo fantastično je da ti driveri budu kompatibilni i sa debian kernelom, tj. da moduli mogu ući u klasične debian repozitorije (ili imati odvojeni repozitoriji sa tim modulima).
Zbog toga ja i sve ovo podržavam, nažalost imam posla ovih 7-8 dana i ne mogu se uhvatiti dokumentacije pa ako imate neki jako dobar link s uputama il pak video odlično--postajte ga.....

Ak se to napravi olakša če se stvar i drugima i to bi bilo fino :))

BTW koliko je to uopče ostvarivo?

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

nista od videa, barem ne za pakete koji bi usli u sluzbene repozitorije.. naime, sluzbeni paket mora zadovoljiti hrpu uvjeta ukljucujuci lokacije fileova i metainformacije i nema nikakve sanse da netko slozi paket koji bi usao u sluzbene repozitorije a da za taj pothvat ne odvoji nekoliko desetaka radnih sati, ako racunamo da covjek krece sa malo ili nula predznanja.

a i bez obzira na sluzbene repozitorije ili ne, ono sto se nalazi u repozitoriju bi trebalo biti sluzbeno mogu redistribuirati.
obzirom da svi postojeci gpl driveri vec jesu tamo, ostaju non-free driveri za koje se mora imati implicitnu ili eksplicitnu dozvolu da ih mozes siriti dalje.
Zadnja izmjena: glaskoncILLa, dana/u 27 kol 2010, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
vuksamotnjak

Ja samo želim jednostavnu instalaciju drivera :S sve ostalo me boli briga i za codece i sve ostalo, to volim ja osobno stavljat.

A što se distre mOS tiče neka čovijek odluči što če mi samo dajemo prijedloge :))

glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

sve 5, samo zelim reci da to nije bas tako i zahtijeva jako puno rada.

uostalom, ako je tvoj glavni driver jednostavna instalacija drivera na deb sustavu, onda su ubuntu ili mint ono sto zelis, ako zblotas debian, to je ono sto dobijes.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dangerous Lickz je napisao/la: Znaš koliko vremena to oduzima? :zvizdi
Pa ako radš neku distribuciju i spreman si je održavati, onda mi baš nije jasno ovakvo pitanje... :pogled_dolje

Ili... možda nisi baš svjestan kakvog si se posla prihvatio...
Odgovori