valent je napisao/la:Pitao sam ja informatičare u gradu Osijeku i oni kupuju licence, njima to nije puno novaca, već imaju licence za većinu kompova (cca 250) i što bi sada mijenjali na nešto drugo što im nije poznato. Nije njihov novac a njima je lakše dati novac za nešto što im je poznato nego da oni uče nešto novo a uštede novac.
Tako razmišljaju ljudi s kojima sam pričao. Njima novac nije problem.
Ako se radi o državnim službama i novcima od poreznih obveznika, onda se radi o javnoj stvari (res publica). Tu nema mjesta nepotizmu, korupciji i ostalim sličnim prljavim igrama. Treba razmišljati unaprijed, 10, 20, 50, 100 godina. To je ono što fali našim političarima i našoj Vladi, sve rade stihijski i nemaju stručnjake. Ne rade simulacije događaja i dugoročno planiranje, što treba biti obveza svake moderne i civilizirane države. Onda se nebi nedavno, na primjer dogodile onakve poplave, jer bi se napravili preduvjeti koji bi spriječili takve poplave.
Informatičari su, znaju da se na tom polju događaju velike promjene, trebaju se prilagoditi novim trendovima. Ako to nisu sposobni, neka ustupe mjesto nekom drugom. Radi se o javnoj stvari i treba napraviti ono što je dugoročno isplativo za cijelu zajednicu. Nije država nečija privatna prčija da raspolaže javnim dobrom na svoj račun bez moralne i materijalne odgovornosti.
Znamo Jaco, ni ti ni oni prije tebe a vjerojatno ni oni koji dolaze. Zato smo tu gdje jesmo.
croatianchemist je napisao/la:Eh...politika je ku*va
imaju političari drugih "važnijih" stvari na pameti, pa di će se još brinuti
oko kompova i OS-eva
briga njih....
A ako želite promjeniti političare mjenjajte ih na izborima...dakle treba micat loše, kažnjavat ih...toga kod nas nema...sada ako i HDZ padne, biti će to samo na jedan mandat jer su ljudi ljuti...i onda će kroz koju god zaboravit i opet pobijediti. Svaki izbori kod nas se svode na podržavanje ili kažnjavanje HDZ-a, a ostale stranke ne znaju kako uvjeriti ljude da imaju kvalitetu. Ljudi su u većini izabrali HDZ i biraju ih dugo jako...i ti ljudi su sami krivi što smo i takvoj situaciji...a jednako su krivi svi oni koji nisu išli na izbore i nisu glasali i time pomogli da HDZ dobije. Eto

Briga njih, ali mene briga, kamo idu novci od poreza.
Sjaši Kurta da uzjaši Murta.