Rasprave o politici

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pingu

Re: Linux i politika

Post Postao/la pingu »

ipernar je napisao/la:da vam dam primjer, recimo SDPovac želi za kompove u mjesnoj samoupravi kupit Windows licence, a ja želim da su na Linuxu, al frajer ima većinu i nemreš mu niš!
Mora imati opravdani razlog zbog čega uzima Windows. U protivnom je idiot i pokvarenjak jer radi na štetu šire zajednice (tuđim novcem se igra pijanog bogataša) a time pokazuje da je neodgovorna osoba kojoj nije mjesto na odgovornim političkim i upravljačkim pozicijama uključujući budale koje stoje uz njega.

Demokracija je samo dobar izgovor za oligarhiju. Ukoliko se ne radi o direktnoj demokraciji i kažnjavanju političara za učinjenu štetu prikladnim kaznama, onda nema ni pravednog društva ni države. Ali za demokraciju, preciznije republiku mora i rulja biti dovoljno obrazovana i spremna preuzeti odgovornost za svoje postupke, u protivnom, dolazimo do zlouporabe položaja a rulja očekuje da će se netko drugi izboriti za njihova prava dok im kriminalci uništavaju državu. Isto tako, oni koji vladaju trebaju biti stručnjaci a ne pokvarene, politički podobne budale koje gledaju vlastitu korist.
valent
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Pitao sam ja informatičare u gradu Osijeku i oni kupuju licence, njima to nije puno novaca, već imaju licence za većinu kompova (cca 250) i što bi sada mijenjali na nešto drugo što im nije poznato. Nije njihov novac a njima je lakše dati novac za nešto što im je poznato nego da oni uče nešto novo a uštede novac.

Tako razmišljaju ljudi s kojima sam pričao. Njima novac nije problem.
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Bravo, tak i oni misle, to je novac građana, a ne njihov vlastiti. strašno...
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

shrike je napisao/la: HDZ je jednako glup i nesposoban, kao u ostalom i sve ostale stranke u hrvatskoj.
Za HDZ smo otprije znali, ali nisu sve stranke nužno loše, problem je u tome što se ljudi poput vas koji ste idealisti i želite dobro ne žele uključiti u politički proces i zato štakori vladaju i vladati će sve dok se dobir ljudi poput vas budu klonili politike.
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
croatianchemist

Post Postao/la croatianchemist »

Eh...politika je ku*va :)

imaju političari drugih "važnijih" stvari na pameti, pa di će se još brinuti
oko kompova i OS-eva :)

briga njih....

A ako želite promjeniti političare mjenjajte ih na izborima...dakle treba micat loše, kažnjavat ih...toga kod nas nema...sada ako i HDZ padne, biti će to samo na jedan mandat jer su ljudi ljuti...i onda će kroz koju god zaboravit i opet pobijediti. Svaki izbori kod nas se svode na podržavanje ili kažnjavanje HDZ-a, a ostale stranke ne znaju kako uvjeriti ljude da imaju kvalitetu. Ljudi su u većini izabrali HDZ i biraju ih dugo jako...i ti ljudi su sami krivi što smo i takvoj situaciji...a jednako su krivi svi oni koji nisu išli na izbore i nisu glasali i time pomogli da HDZ dobije. Eto :)
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Gigolo je napisao/la:
Suko je napisao/la:
Gigolo je napisao/la:Sorry za OT, al moran odgovoriti Suki. Suko, ja mislim na tvoju tvrdnju da copy/pejstam tuđi kod i stavljam svoje ime. To nije točno, doslovno si me optužija da san lopov, a nisi se izvinija. Al dobro, opet "idemo dalje".
Nisam to bio ja.
Ne sjecam se tocno tko je bio, ali nisam ja.
Inace, nisam programer i ne bi znao prepoznati tudji kod niti da mi ispred nosa stavis.
Nesto si krivo zapamtio.
Suko prijatelju, u tom slučaju mi je jako žao. Primi moju duboku ispriku. Ne znam zašto sam tebe upamtio iz te teme. Vjerojatno si postao tamo. Al te molim da mi ukažeš na tog umjetnika jer sam ja vrlo nevješt u kopanju po starim temama i neznam je naći. Suko, molim te oprosti mi!!!

Osjećam se jako šugavo zbog pogreške!
koji si ti papak

kad te vidim da se tako uliziješ svaki put se sjetim tvog komentara sa nego drugog foruma o ovom forumu i forumašima
Zanima li te Linux svakako preporučam forum na linuxzasve.com i malo neaktivniji linux.hr Ovaj zadnji je HULK (Hrvatska Udruga Linux Korisnika)

na linuxzasve ima puno bisne dice pa možeš svašta očekivati. Meni su dosad rekli da sam kreten, lud i plagijator. Mogu sudski dokazati da nisam ništa od navedenog.
sori, isprika, ti si kralj!
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
pingu

Post Postao/la pingu »

valent je napisao/la:Pitao sam ja informatičare u gradu Osijeku i oni kupuju licence, njima to nije puno novaca, već imaju licence za većinu kompova (cca 250) i što bi sada mijenjali na nešto drugo što im nije poznato. Nije njihov novac a njima je lakše dati novac za nešto što im je poznato nego da oni uče nešto novo a uštede novac.

Tako razmišljaju ljudi s kojima sam pričao. Njima novac nije problem.
Ako se radi o državnim službama i novcima od poreznih obveznika, onda se radi o javnoj stvari (res publica). Tu nema mjesta nepotizmu, korupciji i ostalim sličnim prljavim igrama. Treba razmišljati unaprijed, 10, 20, 50, 100 godina. To je ono što fali našim političarima i našoj Vladi, sve rade stihijski i nemaju stručnjake. Ne rade simulacije događaja i dugoročno planiranje, što treba biti obveza svake moderne i civilizirane države. Onda se nebi nedavno, na primjer dogodile onakve poplave, jer bi se napravili preduvjeti koji bi spriječili takve poplave.

Informatičari su, znaju da se na tom polju događaju velike promjene, trebaju se prilagoditi novim trendovima. Ako to nisu sposobni, neka ustupe mjesto nekom drugom. Radi se o javnoj stvari i treba napraviti ono što je dugoročno isplativo za cijelu zajednicu. Nije država nečija privatna prčija da raspolaže javnim dobrom na svoj račun bez moralne i materijalne odgovornosti.
Jadranka Kosor je napisao/la:Nismo navikli planirati na dulje od 15 do mjesec dana
http://danas.net.hr/novac/page/2010/09/20/0418006.html
Znamo Jaco, ni ti ni oni prije tebe a vjerojatno ni oni koji dolaze. Zato smo tu gdje jesmo.
croatianchemist je napisao/la:Eh...politika je ku*va :)

imaju političari drugih "važnijih" stvari na pameti, pa di će se još brinuti
oko kompova i OS-eva :)

briga njih....

A ako želite promjeniti političare mjenjajte ih na izborima...dakle treba micat loše, kažnjavat ih...toga kod nas nema...sada ako i HDZ padne, biti će to samo na jedan mandat jer su ljudi ljuti...i onda će kroz koju god zaboravit i opet pobijediti. Svaki izbori kod nas se svode na podržavanje ili kažnjavanje HDZ-a, a ostale stranke ne znaju kako uvjeriti ljude da imaju kvalitetu. Ljudi su u većini izabrali HDZ i biraju ih dugo jako...i ti ljudi su sami krivi što smo i takvoj situaciji...a jednako su krivi svi oni koji nisu išli na izbore i nisu glasali i time pomogli da HDZ dobije. Eto :)
Briga njih, ali mene briga, kamo idu novci od poreza.

Sjaši Kurta da uzjaši Murta.
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

simke je napisao/la: koji si ti papak

kad te vidim da se tako uliziješ svaki put se sjetim tvog komentara sa nego drugog foruma o ovom forumu i forumašima
Zanima li te Linux svakako preporučam forum na linuxzasve.com i malo neaktivniji linux.hr Ovaj zadnji je HULK (Hrvatska Udruga Linux Korisnika)

na linuxzasve ima puno bisne dice pa možeš svašta očekivati. Meni su dosad rekli da sam kreten, lud i plagijator. Mogu sudski dokazati da nisam ništa od navedenog.
sori, isprika, ti si kralj!
Nisan pisa samo na tom forumu. Ima i na drugima pa čitaj. Kad se meni neko zamiri nema natrag. A šta tek reći za opomenu od vlasnika foruma jer su me zvali na srbijanski forum?! Al nemoj o tome. Kad dođeš u moje godine vidićeš da je život nešto drugo neg šta ti misliš. Ne potenciraj svađu. Naiša si na krivu osobu. A drugu Suki san se iskreno izvinija jer san ga pobrka s nekin drugin, a njemu san reka ko je to. Uvik se ispričan za svoje pogreške. To neki zovu kultura.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ajde gigolo, i ti i smike potencirate svadju... znao sam da ce doci do toga odmah nakon onog tvog posta gdje si krenuo sa te suko nevoli ili kako vec, ne kuzim zasto si imo potrebu to reci ali eto desilo se, nemoj sada ponovo da nestanes sa foruma ko prije, samo ti pomagaj ljudima gdje znas... dosta sada sa time, pocnite sa malo konstruktivnijim temama :) Odite se na bugov forum svadjati ako bas osjecate potrebu :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ili još jednom, takve stvari ako baš morate rješavajte preko PP-a. Nije valjda do toga došlo da se ja, najveći troll na forumu, moram igrati moderatora :|
Zaključano