[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Windows Vista i njezine strahote....

Post Postao/la iv@n »

Sokac je napisao/la:Liku je za 6 mj. pojelo 200 GB
WTF? :? Takvo što se ne može nazvati tehnologijom...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Sokac je napisao/la:Da odgovorim na prvi post. Vista ima tzv indexing file koji radi svoj posao, no zauzvrat trpa sve na hard disk i pritom troši previše resoursa. Liku je za 6 mj. pojelo 200 GB
da, ali sve se to mora moci iskuljucit negdje.... ?!
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

No divota, srećom što dolaze godišnji, pa ako mi pukne film imam cajta sve vratiti na poludobri (dobri je samo Linux) stari WinXP...
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

može se isključiti, al ne bih znao gdje :D
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Koliko sam pročitao o Windowsu 7 mislim da će on jednostavno pregazit Vistine nedostatke
a kako kažu trošit će puno manje resursa.
Što se tiče Auto CAD -a daj bože da ti proradi fino i na Linuxu ;)
I am the one and only....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zlatkoA je napisao/la:Koliko sam pročitao o Windowsu 7 mislim da će on jednostavno pregazit Vistine nedostatke
a kako kažu trošit će puno manje resursa.
Što se tiče Auto CAD -a daj bože da ti proradi fino i na Linuxu ;)
Interesantno je da npr AutoCAD 2005 radi vrlo uredno preko winea i imao sam osjećaj da radi i brže nego preko Windoza. Ima smisla jer Windoze i tako troše resurse za sebe nemilice, ostavljajući aplikacijama mrvice...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Niti jedan windows nije trošio manje rsursa od prethodnog. Isto tako, niti jedna windows nije donio sve što je najavljivao. Sjetim ose sam ofamoznog WinFS-a koji je trebao doći sa Vistom. hebemu, pa NTFS se mora defragmentirati to nisam radio već prek odviej godine na linuxu jer se niti ne mora raditi. Niti jedan drugi OS bilo koje vrste nema sa tiem problema. Čovječe. Kakav Windows 7. Najbolje što se iakda linuxu desilo windows vista
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Ja neznam koloko se ti sjećaš ali Win Milenium se vukao kao crknut konj u usporedbi sa Xp om.
Ovo drugo da je Vista dobro došla jer je loša i da je to bolje za linux to stoji.
I am the one and only....
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Milenium je neznam niti sam što. To je ko neki expeansion pack za win98 koji pokušavi biti win2000/NT-što-li-već. Do danas nisam shvatio svrhu tog windowsa. Nisam ni primjetio neku spektakularnu raširenost te verzije osim kod teta u državnim uredima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Markec

Post Postao/la Markec »

shrike je napisao/la:Milenium je neznam niti sam što. To je ko neki expeansion pack za win98 koji pokušavi biti win2000/NT-što-li-već. Do danas nisam shvatio svrhu tog windowsa. Nisam ni primjetio neku spektakularnu raširenost te verzije osim kod teta u državnim uredima.

koliko se sječam windows millenium je za korisnike koji se vole igrati, za multimediju itd. a 2000 je za poslovne korisnike.
Imao sam ja često problema prije s milleniumom, stalno se rušio, i stalno dizao u safe modu(u onom odvratnoj rezoluciji 640x480 i s 16 boja) i takoder sam ga stalno intalirao svaki tjedan ili 2tjedna.
A i nisam bas opazio veliku razliku od mileniuma i 98smice. promjena je bila samo u šminki i
Odgovori