Svjedočanstva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Svjedočanstva

Post Postao/la zole052 »

glaskoncILLa je napisao/la:pa ako je instalirao, koja je razlika u odnosu na bilo sto, ima software center.. :)
A ima glasu ako zelis nesto van repozitorija. Na ubuntuu imas masu .deb paketa za sve sto bi te moglo zanimati sa strane, dodatnih repozitorija, finih how to-ova ako zelis recimo urediti desktop bla bla bla...

Neda mi se sada prisjecati svega sto sam vidio a nije mi se dalo puno proucavati kako to sloziti na debianu a neke nisam ni imao blage kako neke stvari i napraviti, sada ako mene smatras tudumom neka ti ali i nakon dvije godine koristenja linuxa debian je jos uvijek kompliciraniji od ubuntua i nakon instalacije sto se mene tice. Nije sve da dodas software center i evo jednostavnije nemoze :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

zole052 je napisao/la:
odin je napisao/la:jučer slagal sestrični laptop pa kak se cjelo vrijeme gubil (što jer se ne snalazim pod windowsom što jer je kao nadobudna studentica taljanskog stavila sve na taljanski a to mi baš i nije jača strana) pa nakon nekih 5 sati tutnul u njen hp debian netinstall cd :D pa nekaj kaj dela
Sta sestricni koju niti ne zanima linux u toliko da bi zeljela nesto vise nauciti stavis debian... nebu to dugo trajalo 8-)
nema tu hoće - neće , mora :twisted:
zole052

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la: nema tu hoće - neće , mora :twisted:
Onda ok, samo pazi da joj decko ne uvali windowse... znas kako kaze pernar korisnici windowsa su suicidalni pa bolje da ne upadne u rizicnu skupinu :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

da, ta njegova izjava mi njjača.
retsam

Post Postao/la retsam »

@odin
Pa kud baš debian :nee

Trebao si staviti Lunar :mrgreen:
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

retsum je napisao/la:@odin
Pa kud baš debian :nee

Trebao si staviti Lunar :mrgreen:
pa imam samo debian netinstall, slackware, gentoo base i mageia.
ajd budem drugi puta stavil gentoo minimal
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Jučer sam pokušala nagovoriti dvije cure da prijeđu na Linux, no nije mi baš uspjelo. :(
Guess the Forc...I mean, Pernar is not strong with me :?

Pokušat ću opet sljedeći tjedan :bleh
shicy

Post Postao/la shicy »

može čovik nekoga danima nagovarat, ali ako ovaj sam ne odluči isprobat linux, nema tu kruva...ista stvar kao i pušenje...može ti neko govorit da je to štetno, da to ne valja, da te to ubija i da je bolje ne pušit, ali ako se ti sam ne želiš ostavit duvana, nema šanse ;)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Shicy je napisao/la:može čovik nekoga danima nagovarat, ali ako ovaj sam ne odluči isprobat linux, nema tu kruva...ista stvar kao i pušenje...može ti neko govorit da je to štetno, da to ne valja, da te to ubija i da je bolje ne pušit, ali ako se ti sam ne želiš ostavit duvana, nema šanse ;)
Vidjet ćemo, vidjet ćemo... 8-) :D

Ma nisam ni namjeravala vući ih za rukav i silom im gurati Live CD-ove u ruke rofl , naprosto sam predložila Linux da im pomognem, jer obje imaju stare laptope a nemaju novca za novi, jedino za što ih koriste je slušanje glazbe, gledanje filmova, pisanje tekstova i surfanje - zvučalo mi je kao plodno tlo za neku jednostavnu distribuciju; pogotovo zato što je ova jedna kolegica izjavila da je nedavno instalirala Windows 7 i da je grozan rofl , samo joj je još više 'usporio' računalo. Moj laptop je otprilike jednako star kao njihovi, ali to se uopće ne primijeti...a njima Windowse "sređuju" kojekakvi likovi, ne želim ni zamišljati što se sve navuklo na ta računala :|

Tko zna, možda bi mi uspjelo da sam...kako ono, "visok, crn i zgodan" rofl , a ovako ništa od toga :D
Lutherus

ak sam ja uspjel lika koj na starcu prodaje vjeru nagovoriti na uzme ubuntu,otići s njim na kavu samo da mu instaliram ubuntu onda možeš svakoga obratiti.
Odgovori