Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
papynho je napisao/la:Maknuo sam Nautilus i dolphin i gentoo. Napisao sam sve naredbe. Da li mogu sve naredbe odjednom napisat ili moram napisat jednu pa resetirat, pa drugu pa resetirat?
Uglavnom sve sam napiso odjednom, znaci naredba enter,naredba enter.... i izbriso nautilus. I sad kad uđem nista mi se ne pojavi od upozorenja sta su se pojavljivala, ali mi nema ni desktopa ni ne mogu nista sa misem, samo je pozadinska slika. I kad sam upiso zadnju naredbu "....gnome-session" dosla je poruka da je session broken i nije ju mogao izvrsit, ove ostale je izvrsio!!!!
dakle ti možeš ih maknuti milijun, eh sad se ne mogu sjetiti neke izreke, ali ide otprilike da UNIX nikad nije bio dizajniran da spriječi ljude od činjenja gluposti, tako i sad trebao si paziti što brišeš i obbrisati samo ono što je nepotrebno, a ti si obrisao i nautilus koji je neophodan za rad gonme-a i time si vjerojatno skršio sustav, ajde sad uđi u konzolu ctrl+alt+f1 i
može i install ubuntu-desktop,mada se ta naredba više koristi kad nemaš desktop environment,doduše neće imati tako office ni evince,but who cares lako se povuku naknadno.
čako može probati i sa