[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
- DoDo
- Spol: M
Re: Windows Vista i njezine strahote....
Pa ne pljujemo ovdje po windowsima općenito, pljujemo samo po Visti. Ja volim XP i smatram da su to najbolji windowsi ikad napravljeni (čak bolji od Win98 koje sam donedavno smatrao najboljima). Ali Vista... Pa to je strahota! Kaj su ipak to napravili?!? Em je ogromna, em je spora, em ima bugove koje ni xp nema. Nije mi jasna jedna stvar: ako su pojavljivanje bluescreena uspjeli u xp-u smanjiti na minimum, kako sam ih onda na visti viđao barem 2 put dnevno?
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Tux Slave
- Kontakt:
odg na bold: Tako ce biti i na Visti dok nedodju novi Service Pack-ovi. To sto sad se misli o Visti to se nekad(za vrijeme 98) mislilo o XP-u. Govorilo se: "puno trosi, kakvi su ovo meniji, imam spor kompijuter", ali su na kraju svi presli na njega. Just my opinion.DoDo je napisao/la:Pa ne pljujemo ovdje po windowsima općenito, pljujemo samo po Visti. Ja volim XP i smatram da su to najbolji windowsi ikad napravljeni (čak bolji od Win98 koje sam donedavno smatrao najboljima). Ali Vista... Pa to je strahota! Kaj su ipak to napravili?!? Em je ogromna, em je spora, em ima bugove koje ni xp nema. Nije mi jasna jedna stvar: ako su pojavljivanje bluescreena uspjeli u xp-u smanjiti na minimum, kako sam ih onda na visti viđao barem 2 put dnevno?
btw, Oko ukusa se netreba raspravljati - isto vrijedi za misljenja oko OS-eva jer svatko koristi ono sto mu najvise odgovara. :')
Tux Slave je napisao/la:odg na bold: Tako ce biti i na Visti dok nedodju novi Service Pack-ovi. To sto sad se misli o Visti to se nekad(za vrijeme 98) mislilo o XP-u. Govorilo se: "puno trosi, kakvi su ovo meniji, imam spor kompijuter", ali su na kraju svi presli na njega. Just my opinion.DoDo je napisao/la:Pa ne pljujemo ovdje po windowsima općenito, pljujemo samo po Visti. Ja volim XP i smatram da su to najbolji windowsi ikad napravljeni (čak bolji od Win98 koje sam donedavno smatrao najboljima). Ali Vista... Pa to je strahota! Kaj su ipak to napravili?!? Em je ogromna, em je spora, em ima bugove koje ni xp nema. Nije mi jasna jedna stvar: ako su pojavljivanje bluescreena uspjeli u xp-u smanjiti na minimum, kako sam ih onda na visti viđao barem 2 put dnevno?
btw, Oko ukusa se netreba raspravljati - isto vrijedi za misljenja oko OS-eva jer svatko koristi ono sto mu najvise odgovara. :')
ma joj nije bas tako ipak XP nije bio toliki zderac kao Vista i nikako nemogu prihvatiti tu neku bolesnu logiku koju u MSu vrte da je sada hardware jaci ono ovo pa je cist oke da ti sam OS pojede pola svega sto imas,,,,,,, pa nema smisla da mi OS zdere 20-30GB harda i da treba bar 2GB RAMa da bi se "vukao" kako treba + ako nemas bar Dual Core nije dobro,,,,,
to su gluposti,,,,,, i kako da ja sad pored takvog OSa vrtim CS3 + Firefox sa 10tak Tabova + winamp + Lightwave + MSN i Gtalk i + ono sto silom moras na win staviti nekakav Antivirus....... ono wtf,,,,,,
CS3 + LW mi treba za rad, Firefox a kako bez njega skroz nesto s neta treba, winamp jer nemogu bez glazbe, MSN gtalk, skype da sam u kontatku s ljudima,,,,,,,, no to je na Visti vec bad,,,,,,,, na XP ide bez bada danima bez gasenja ali vista se s takvim kombinacijama brzo zblesira i da nebi jos pomislio u meduvremenu nesto malo neru ili Alcohol koristi
(da da znam da sam sada doste pretjerao ali to je samo zato sto sam na MSu previse zivaca izgubio)
i ima stvari koje win ima i na linuxu mi fale,,,,, no ok nemoze se i ovce i novce,,,,,,,
linux mi sveukupno daje vise i bolje i legalno a FREE tako da je racunica jasna (nikad vise MS)
Zadnja izmjena: speedy, dana/u 31 srp 2008, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
- DoDo
Ajd nabroji ponešto, možda možemo pomoći...speedy je napisao/la:i ima stvari koje win ima i na linuxu mi fale,,,,, no ok nemoze se i ovce i novce,,,,,,,
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Ljudi su masovno prešli sa 98 na XP prilikom izdavanje SP1 te je tad 98 već bila zastarila. Ako Win 7 izađe kad je najavljena, vista neće zaživit. Ako se odgodi još 2-3 godine, vjerujem da bi mogla.
Ispada da je Vista distribuirana samo da se ispita javno mnijenje na promjene koje donosi, pa da se polishing napravi na Windowsima 7.Sokac je napisao/la:Ljudi su masovno prešli sa 98 na XP prilikom izdavanje SP1 te je tad 98 već bila zastarila. Ako Win 7 izađe kad je najavljena, vista neće zaživit. Ako se odgodi još 2-3 godine, vjerujem da bi mogla.
sumnjam. previše su para uložili u to.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Da, i to je točno...negdje im je očito šlus....shrike je napisao/la:sumnjam. previše su para uložili u to.
- Suko
- Site Admin
Ovo je zanimljiv članak o Visti i strategiji M$-a.
http://apcmag.com/has_vista_lost_all_credibility.htm
http://apcmag.com/has_vista_lost_all_credibility.htm
A šta sam ja rekao da je Vista samo proba vidićete da će Win7 bit odličan
---valjda znam šta pričam ----ili neznam
Ma kako bude da bude ja bih jedino volio
pošto imam prijatelja mrzitelja linuxa da se linux optimizira i ubrza
ali pošto je on razvijan na bazi C koji je ruku na srce puno sporiji od Assemblya
neznam kako bi ga se moglo baš ubrzat.
---valjda znam šta pričam ----ili neznam
Ma kako bude da bude ja bih jedino volio
pošto imam prijatelja mrzitelja linuxa da se linux optimizira i ubrza
ali pošto je on razvijan na bazi C koji je ruku na srce puno sporiji od Assemblya
neznam kako bi ga se moglo baš ubrzat.
I am the one and only....