Fork distribucija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Fork distribucija
Tako je.odin je napisao/la:misli čovjek valjda na alate za remiksiranje.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
-
Lutherus
kolko znam za njih je bitno da su na instaliranom sustavu koj radi a kak je on instaliran i di je instaliran nevažno.
Super...
Mogao bi baš sebi složiti sve što mi treba kada instaliram...

Mogao bi baš sebi složiti sve što mi treba kada instaliram...
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
imam jedno pitanje vezano za SuseStudio
koliko vidim izrada forka putem njihove jednostavne aplikacije podliježe GPL-u.
Jeli onda legalno da ja izradim takvu "svoju" distribuciju.... točnije s mojim obilježjima i logom i onda ju distribuiram uz određena računala?
konkretno:
netko kupi od mene računalo koje ja sastavim od određenih komponenata i na to računalo mu instaliram tu "moju" verziju Suse linuxa. Naglasim da je operativni besplatan i fakat njega ne navodim u cijeni čitavog proizvoda a ja se pokušam naplatit s nešto malo skupljim komponentama ili nekom dodatnom uslugom koja nije vezana za sam os.
Jeli to legalno na takav način napraviti?
koliko vidim izrada forka putem njihove jednostavne aplikacije podliježe GPL-u.
Jeli onda legalno da ja izradim takvu "svoju" distribuciju.... točnije s mojim obilježjima i logom i onda ju distribuiram uz određena računala?
konkretno:
netko kupi od mene računalo koje ja sastavim od određenih komponenata i na to računalo mu instaliram tu "moju" verziju Suse linuxa. Naglasim da je operativni besplatan i fakat njega ne navodim u cijeni čitavog proizvoda a ja se pokušam naplatit s nešto malo skupljim komponentama ili nekom dodatnom uslugom koja nije vezana za sam os.
Jeli to legalno na takav način napraviti?
najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost: http://www.svijetkulture.com
pa ako mozes napraviti distru i dati je online za download, zasto je ne bi mogao i instalirati. mislim da je kljucn stvar da ne naplatis distribuciju. ali vjerojatno mozes naplatiti instalaciju OS-a 
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.